mide ilaçları lansor nexium vs hakkinda?

suslulerım selamlar hepinize öncelikle.benim yaklaşık 16 yıldır mide rahatsızlığım var 13 yıldır lansor kullanıyorum.bazen nexium pantpas kullanıyorum.sorum şu bu ilaçların uzun süreli kullanımda zararı olur mu?böbrek karaciğer mide vs? onlar olmadan hicbir şey yiyemiyorum günlük yaşantımda dikkat etmeye çalıştığım halde.

1. ben de bu şekildeyim. mide koruyucu, asit düzenleyici vs. çok kullanıyorum, kullandım. bir ara haberlerde kısırlık gibi şeyler söylediler ama aslı astarını bilmiyorum araştırmak lazım. doktorlar da vermeye devam ediyor zaten. onun dışında bilmiyorum.

8 ocak 2019 21:16

2. Teşekkür ederim size de geçmiş olsun.zaten bu stres dünyasında mide ilacı kullanmamak imkansız.devamli yanıyor stres yapıp üzülünce.

8 ocak 2019 21:17

3. Süslü ben de annem de uzun süre kullandık bu ilaçlardan tedavi edici bi etkisini görmedik açıkcası. Mide ilaçlarının unutkanlık yaptığını duymuştuk. Biz ve tanıdığım aynı durumdan muzdarip çoğu kişi rahatsızlığımızdan kudret narı ile kurtulduk. Yarayı tedavi eden etkisi var zaten. Kudret narı mide rahatsızlığı kullanımı olarak araştırıp kendinize uygun olanı kullanabilirsiniz belki ben aksu vitalin kudret narlı balını kullandım içinde başka otlar da vardı. Propolisli olan başka markanın çeşitleri de mevcut. Alerji durumunuz vs. Bilemeyeceğim için araştırarak almanızı tavsiye ederim. Çok geçmiş olsun 😊

8 ocak 2019 21:19

4. uzun süre kullanımda osteoporoz( kemik erimesi) riskini arttırdıkları biliniyor.mümkünse diyetinizi düzenleyip , ppı grubu olmayan ilaçları tercih edin.

8 ocak 2019 21:40