yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    7 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    migreni olan süslüler? migren için doktora gidilir mi?

    süslüler annemde migren var, bende de birkaç yıl önce ortaya çıktı. ataklarım çok sık olmuyor. olduğunda ağrı kesici alıp yatıyorum. doktorun yapabileceği ekstra bir şey var mı? önleyici ilaçlar vs veriliyor mu?

    1. süslü bizim ailede de yıllardır var, majezik eksik olmuyor hem işte hem evde hem çantada ama ilaç almak cidden iyi bir şey değil. Doktor harici sana bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum.

    Benim mesela boyun düzleşmem var ve bu tetikliyor. Bunun için kontrol amaçlı doktora gidebilirsin ve böyle bir sıkıntın varsa düzenli baş boyun egzersizi yap.

    Aç bırakma kendini, yani miden kazınmasın elinin altında en kötü bi muz, bi bisküvi tut.

    Çok yoğun kokulu ortamlardan uzak dur.

    Soğuk havalarda duş alıp çıkma hemen.

    Saçını çok sıkı toplama ve taç, ağır toka, ağır küpe falan çok takma.

    Evde viz bulundur atak geldiğinde yatıştırır bir nebze.

    Yastığını iyi seç ve uyku düzenini ayarla az ya da çok uyuma. Her gün aynı saatte yatıp kalkmaya çalış.

    Kışın özellikle çok soğuk ve rüzgarlı havalarda başına bere boynuna atkı mutlaka tak ve kulaklarını da sıcak tut. Ben soğuk alınca tüm günüm migrenle geçiyor mesela.

    Bir de yatak odanda karartma perde yoksa al çünkü bazen insanın zifiri karanlıkta yatması gerekiyor iyi gelsin diye.

    Yani liste gibi oldu ama aslında bakıldığında çok temel şeyler, alışkanlık haline getirirsen daha az sıkıntı yaşarsın.

    10 kasım 2024 11:32

    2. Teşekkür ederim süslü. Benim için en büyük tetikleyici erken kalkmak. Cumartesi bir etkinliğe katılmam gerektiği için normalden 1.5 saat erken kalktım. Tüm günüm mahvoldu. Eve kendimi zor attım. Ağrıdan kustum hatta. Her zaman aynı saatte kalkmak ne yazık ki mümkün olmuyor, yolculuk, etkinlik, toplantı vs derken mutlaka çok daha erken kalkmam gereken zamanlar oluyor. Bu duruma bir çözüm bulamadım:( keşke erken kalktığım günlerde atak engelleyici tarzı bir ilaç alabilsem

    10 kasım 2024 11:56

    3. Ben osteopath bulmuştum bi ara işe yaradı.

    En son migren botoxu yaptırdım. Son 3 aydır atağım olmadı, bu benim için inanılmaz bir süre

    10 kasım 2024 14:21


    4. Süslü nörologa Gidebilirsin tabii ki migren turune gore en dogru tedaviye o yonlendirir. 

    10 kasım 2024 16:02

    5. Hem nörolog hem de göz doktoruna gitmeniz lazım. Gözlerdeki bazı kusurlar da migreni tetikler. Mesela bende astigmat var ve hayatımı cehenneme çeviriyor migren ataklarım. Kardeşim de miyop ama iki gözü arasında aşırı numara farkı var ve doktorunun dediğine göre bu da migrenini tetikliyor. O da ciddi migren atakları yaşıyor. Mutlaka iki branşa da git süslü ihmal etme. 

    10 kasım 2024 22:25

    6. Sadece bir tavsiye vermek istiyorum, migren ağrısının hafiflemesine nasılsa dondurma da yardımcı oluyor. İnternette arayabilirsiniz. 

    11 kasım 2024 01:07

    7. Migenin tedavisi yok a4.

    11 kasım 2024 04:46