yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    14 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    milli yas ilan edilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

    1. devletin mal mal delikanlılık taslayıp filistine asker göndermeye çalışmasından kırk kat daha iyidir üç gün yas mas takılıp milletin gazını alırlar 4. gün herkes her şeyi unutur. 9 ay önce 100.000 insanımız öldü kim hatırlıyor? ölen 500 tane arabı mı hatırlayacaklar  

    19 ekim 2023 00:51

    2. Arap için tek türk ölmesin de yas maddi yardım ne gerekiyorsa yapılsın. Heee kafatascıyım cano sevdin mi?

    19 ekim 2023 02:51

    3. Milli yas kavramının milli kayıplar için olması gerektiğini düşünüyorum. Herhangi bir ülkede birileri öldüğünde milli yas olacaksa burada da olsun. 

    19 ekim 2023 03:46


    4. yani israil ve hamas el ele, diğer ülkeler seyirde... olan sivillere oluyor. dini, dili, rengi ne olursa olsun kimsenin yaşam özgürlüğü elinden alınmamalı ama bizim türkiye olarak yapmamız gereken tek şey kınayıp kenarda durmak. ilk olarak yaptırım gücümüz yok, ikinci olaram bm varken bize düşen bir şey yok. bu evrensel bir konu. kaldı ki filistin bu noktaya gelecek kilometre taşlarını kendisi döşedi. bizim açımızdan da filistin kıbrısı tanımıyor, çin'i uygur türklerine yaptıkları için destekliyor. hiçbir arap ülkesi kınamadan başka bir şey yapmadı. ürdün ve mısır mülteci politikası kırmızı çizgimizdir hiçbir filistinliyi almayız diyorken bizim sürekli öne atılmamız çok ama çok saçma. her ülke kendi menfaatini de düşünmek zorundadır. bu bir gerçek.

    bir de ben mehmetçik gazzeye diyen o güruhları boğmak istiyorum gerçekten. sokak röportajlarını gördünüz mü bilmiyorum. soruyorlar gider misin diye, ooo asıyor kesiyor millet gideriz diye. sonra bir adam geliyor alalım isminizi iki gün içinde işlemleriniz yapılıp gönderileceksiniz filistine diyor ve tabii ki bizim sade vatandaş çark ediyor. e hani din, allah, ümmet? yani o yüzden mehmetçik gazzeye demek kolay. arap topraklarında daha kaç mehmetçik kanı dökülsün istiyorlar ben hiç anlamıyor. ölen kendi evladın olmayınca ne kolay değil mi?

    ek olarak kimse unutmasın ki israil de bir zamanlar filistin topraklarında mülteciydi. tarihi doğru okumak, olan olayları doğru analiz etmek gerekiyor. 2. abdülhamid başta filistin toprakları olmak üzere tüm osmanlı topraklarında yahudilere (o zaman israil diye geçmiyor) toprak satışını yasaklamıştı. bugün türkiye'deki toprak satışının, yabancılara bu satışlarla vatandaşlık verilmesinin ne denli korkunç boyutlara erişebileceğinin farkına varmak gerekiyor. bize olmaz demesin kimse. iran'da, afganistan'da bize olmaz dedi.

    ilk kez rte'nin duruşunu destekliyorum. uzak kalmakta fayda var. milli ya iyidir. hoş rahip olayında da desteklemiştim de bu sefer aynısını yapmaz umarım.

    19 ekim 2023 09:28

    5. Milli yasın hiçbir önemi yok. Kimse için olumlu ya da olumsuz bir yanı yok. Manası yok yani. Götün yiyorsa yaptırım yap bari, o da yok. Bir yerlerde çocuklar paramparça oluyor. Hepsi gözlerimizin önünde oluyor. Hepsini videolarda izliyoruz, hepsini. Başımıza gelse kafayı yiyeceğimiz şeylere susturdular bütün dünyayı. Bugün yediği yemekten, içtiği temiz sudan, bombalanmadan kalkacağını bildiği yastıktan utanmayan herkesin onuru kırılmıştır. Laf etmeyen bütün devletlerin Şerefli bir hayat yaşamaya uğraştığı herşey boşa gitmiştir. Bunları daha rahat bir koltuktan izlemeyi garantilemek isteyen bütün devletler şerefsizdir. Milli yas ne aq. Kimsenin işine yaramaz. Yarın israil bizi de öptüğünde milli yas ilan edecek birileri de yok. Arap düşmanlığı gözünü kör etmiş itoğlu itler şunu bilsin ki, artık dünya sadece Filistin için değil sözde vaad edilmiş topraklarda sınırları olan bütün ülkeler için, İsrail'le çıkarı çatışacak bütün ülkeler için cehennemin kapıları açılmıştır. 

    19 ekim 2023 10:34

    6. bizi karıştırmasınlar da ne yaparlarsa yapsınlar. bizimle alakası olmayan meseleye böylesi ekonomik sıkıntılar yaşadığımız dönemde karışmanın sonu hiç iyi olmaz. şu an hükümet iyi gidiyor ne etliye ne sütlüye karışarak. ben destekliyorum.

    19 ekim 2023 11:23

    7. a9 napalım mesela önerin nedir?

    19 ekim 2023 12:24


    8. Önerisi yok laf olsun torba dolsun

    19 ekim 2023 12:28

    9. Ambargo yaptırım üst düzeylerden kınama nota verme konsolosluğu çekme/ konsolosunu gönderme Filistin'e askeri/ maddi /sağlık yardımları. Dünyanın Bütün halklarının sokağa çıkıp protesto etmesi gerekiyor. Eğer bu iş durdurulamıyorsa siyasi ve ticari İsrail yalnızlaştırılmalı. 

    19 ekim 2023 15:50

    10. Lif ilsin tirbi dilsin. Mal. 

    19 ekim 2023 15:51