motivasyonunu kaybettim hayatta hiçbir amacım kalmamış  gibi hissediyorum dümdüz bir insan oldum?

arkadaşlar ben bu sorunu nasıl çözeceğim bilmiyorum. kpss sürecini atlattım ve atama bekleyen bir öğretmenim güzel de bir derecem var çok şükür.geçtiğimiz yılı ful eve kapanıp ders çalışarak geçirdim bu yıl bir şehir değiştirme durumum vardı ama olmadı yine evdeyim. kendime değişik hobiler bulayım diyorum bir şeye bir başlıyorum yok devamı gelmiyor. içim literally ölmüş gibi hissediyorum. millet diyor ki yok atama için heyecanlı mısın neresi olacak benim içimde zerre heyecan yok. bir şeylere hevesle başlayıp bir türlü sürdüremiyorum. herkes diyor ki işte boşluğun tadını çıkar dizi film izle bir daha böyle bir boşluğun olmayacak onu da yapamıyorum ne bir dizi izleme hevesim var ne film yok oğlu yok yani. tüm gün nasıl geçiyor anlamıyorum. yarın kütüphaneye gidicem bir iki kurs almıştım sırf yer değişikliği olsun belki biraz daha kendimi faydalı hissederim diye. onun dışında günlük yürüyüşler falan da yapıyorum ama bu. yaşadığım şehirde görüştüğüm 1-2 arkadaşım var. sosyalleşecek enerjiyi dahi bulamıyorum kendime hem dediğim gibi hevesle başladığım her işi yarım bırakıyorum zorladıkça daha da ters tepiyor.bu konuda destek de alıyorum küçük hedefler kendine şefkat gösterme hepsini denedim ama bir şeyleri yapmaya çalışıp yapamamaktan çok yoruldum, küçük şeyler için kendimi tebrik etmek de kendimi kandırmak gibi geliyor. sanki kendimle ilgili büyük bir sorunum var gibi hissediyorum. sevdiğin şeyi yap derseniz bir şeyler deniyorum ama o tutku yok işte. birkaç yıl önce hedefleri idealleri olan bunları gerçekleştiren bir insanken şimdi böyle biri olmak canımı çok sıkıyor. ben bu durumu nasıl çözücem

1. Soruyu çok yakın takibe aldım

4 saatlik bir uçuşum var şu an. Can havliyle okuyacağım cevapları

Ben de böyleyim.  Psikologlar, yeni hobi edinmeye çalışmalar... yıllardır her şeyi üstelik ben 5 yıldır iş hayatındayım ders çalışma vs durumum olmadı yani o bile oyalamadı beni mecburen de olsa

Up . Lütfen bir şeyler yazın şuraya lütfen

1 aralık 2024 21:12

2. 4 saatlik uçuşum da yeni bir yer göreyim belki iyi gelir dediğim bi seyahat yaptım bir haftalık izin alıp. Oradan dönüyorum. NATO kafa nato mermer sıfır zevk. Burayı görmek ilk gençlik hayallerimden biriydi nasıl bittim ben böyle nasıl hiç mi zevk alamaz insan bir anından bile

Normale dönmek istiyorum artık

1 aralık 2024 21:14

3. 4 saatlik uçuşum da yeni bir yer göreyim belki iyi gelir dediğim bi seyahat yaptım bir haftalık izin alıp. Oradan dönüyorum. NATO kafa nato mermer sıfır zevk. Burayı görmek ilk gençlik hayallerimden biriydi nasıl bittim ben böyle nasıl hiç mi zevk alamaz insan bir anından bile

Normale dönmek istiyorum artık

1 aralık 2024 21:15

4. Nankörlük diye yorumladım not atanmış 7 senelik öğretmenim

1 aralık 2024 21:28

5. dereceme şükredip düştüğüm boşluktan ve motivasyonsuzluktan bahsetmişim nankörlüğün sözlük tanımını biliyor musun sayın a2?

1 aralık 2024 21:34

6. Bende aynı süreçten geçtim geçen sene full Kpss çalışıp sınavdan sonra bir boşluğa düştüm.Sınavdan da iyi bir puan aldım ve atanmayı bekliyorum ama hiçbir şeyden zevk almıyorum ya. Mutlu olamıyorum, dışarı çıkmak istemiyorum ama çıkınca da kendimi daha iyi hissediyorum. Evde sürekli kafamda çeşitli hastalıklar kuruyorum 🙂. Şimdi tekrardan dil öğrenmeye çalışacağım, bir kaç kursa giderim ve tekrardan spora başladım. Bir de meditasyona başlayacağım o da iyi gelir diyorlar.

2 aralık 2024 15:00

7. bir şeyler yapmaya çalışmayı acilen bırakmalısınız. bomboş geçirin günlerinizi. ciddiyim. çünkü ihtiyacınız olan aslında hiçbir şey yapmamak. bir şeyler yapma motivasyonuna sahip olabilmek için o motivasyonun gelmesini beklemeniz gerekir bazen. bunun için de kafayı boşaltmanız ve dinlenmeniz lazım ki canınız gerçekten sıkılıp harekete geçmek istesin. siz şu an sadece kafanızda kurduğunuz baskı yüzünden bir şeyler yapma gerekliliği duyuyorsunuz ama buna hiç gerek yok aslında. bu boş geçirdiğiniz zamanlarda diyelim ki canınız sıkılmadı, keyif aldınız boş olmaktan, bu vakitlerin tadını çıkarın öyleyse.

2 aralık 2024 18:36