muhafazakar süslüler aileniz bir tarikata üye mi?

menzil’in şeyhi öldüğü için tüm akpliler yasta neredeyse, aramızda da akpliler var biliyorum- gerçekten anlamak için soruyorum. neden şeyhlere hocalara inanıyorsunuz?  not: seküler süslüler lütfen hakaret etmeyin dalga geçmeyin

1. Ben inanmıyorum ailem inanıyor ne yapayım ne yapabilirim

13 temmuz 2023 09:35

2. Mit raporlarına göre, öyle veya böyle muhafazakarların %99'u bir grubun içinde. Üniversite öğrencilerinin ise %80'i doğrudan bağlantıda. 15 sene önce bu oran %60'dı.

13 temmuz 2023 10:08

3. Ailem muhafazakar ama yok üye değil. Belki ben bu kadar karşı olmasam ve çevreleri müsait olsa üye olurlar. Sebebi de şu ayetlerde (kurandaki sözler) ve hadislerde (peygamber efendimizin sözleri) cemaatleşin diye geçen cümleler. Günümüzde de söylenen bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim felsefesi. Ne kadar sana göre dini bütün birileriyle olursan o kadar dine yaklaşırsın gibi.

13 temmuz 2023 11:32

4. Oha ailem ve neredeyse tüm sülalem %1lik kısmın içinde.

Muhafazakarız. İbadetlerimizi yaparız, çocukken yazlarımız camide ve büyüdüğümüzde kuran kursuna mutlaka bir kez gitme vardır. Dinin gereklerine göre yaşarız, elimizden geldiğince. İmam hatip mezunuyum, ilahiyat mezunuyum, tasavvuf yüksek lisansım var ama ne ailem ne kendi başıma ben hiçbir cemaatle, tarikatla bağımız yok. Akrabalarımda da yok. Maksimum bir cemaatin diyanete bağlı kuran kursuna yaz tatilinde gitmiş olanlar var.

Annem, babam ve akrabalarımın bir kısmı akpli olmalarına rağmen hiçbir cemaatle, tarikatla bağı yok.

13 temmuz 2023 11:36

5. (link: https://twitter.com/1907volk/status/1629165265308069889 Twerk tarikatı )

13 temmuz 2023 12:28

6. Sizin etrafınızdaki muhafazakarlar değişikmiş süslüm, benim ailem baya muhafazakar ama tarikat olaylarımız yoktur kocaman ailem içinde bir tek annem biraz meyilli gibi ama tarikata falan girmez tabii ki özellikle fetö olaylarından sonra tarikatlara soğuk bakmaya başladı çoğu kişi. Son yıllarda değişiklikler oldu ama tabii bence toplumumuzda.

13 temmuz 2023 14:57

7. ben akp li değilim ama bir tarikat bulsam katılmayı düşünüyorum, herkes tarikatlardan soğumuş yorumlarda gördüğüm kadarıyla ama ben dinî yol göstericilik ve sohbet açısından katılmak isterim, en basitinden burada bir dua sorusu yazıyorum dalga konusu oluyor ama aklıma takılan konuları birileriyle ciddi şekilde tartışmak, fikir almak isterim. tarikat bilenler yazabilir.

13 temmuz 2023 16:19

8. A9 kuranı kerim varken yol göstericilik için tarikata ihtiyaç duyman hiç hoş değil.

13 temmuz 2023 17:16

9. a11 önyargılı olmayalım lütfen, mutlaka iyileri de vardır.

13 temmuz 2023 19:17

10. Tek rehberimiz var kur'an.

Bu tarikatlar ve şeyhlerine el pençe durmak bir nevi şirke girmek olmuyor mu? Hele de istedikleri şeyleri yapmak için hadis ve ayetleri bükerek anlamlarıyla oynayarak hareket eden kişiler bunlar.

Ne ailem ne de akrabalarımızda böyle tarikatlara üye olmak, yakınlık göstermek gibi bir şey yok hiç olmadı da çok şükür.

13 temmuz 2023 21:46