muhasebe alanında çalışmak zor mu?

iibf mezunuyum süslüler üniversitedeyken de muhasebe derslerini pek anlamazdım zar zor geçtim. şimdi önüme kurumsalda muhasebeyle ilgili bir iş fırsatı çıktı. bu alanda çalışan süslüler varsa memnun musunuz, zorlanıyor musunuz? bir günde neler yapıyorsunuz mesela? çok kararsız kaldım üniversitedeki dersleri hatırlayıp geriliyorum. sizce üstüne düşünce yapılabilecek bir alan mı?

1. Ben şu an smmm stajı yapıyorum bir şirkette, zor değil. Okulda gördüğümüz gibi hiç değil. Okulda ne yazık ki oldukça ilkel öğretiliyor. Ama pratikte çok daha rahat, her şey bilgisayarda otomatik oluyor orada olay sadece sizin bilgileri doğru düzgün girmenize kalıyor. Bir de programı bilmenize tabi. Programların çoğu oldukça kolay. YouTube'da pek çok programın online eğitimleri mevcut. Hepsinin ara yüzü hemen hemen benzer. Öğrenip eliniz alıştıkça hızlanıyorsunuz. Bence girin, en kötü baktınız olmuyor yeni bir iş bakar çıkarsınız. Ama ben yapabileceğinizi düşünüyorum. Çünkü bende genel muhasebe dersimi okulda 3 kere aldım ve öyle geçtim. Ama pratikte hiç öyle olmadı :)

9 ekim 2023 11:08

2. A1 smmm stajını kolay bulabildin mi ? 27 yaşındayım smmm staj başlatma sınavına girmek istiyorum ama iş bulabilir miyim bilmiyorum. Çevrem de yok hiç.

9 ekim 2023 11:12

3. a1 çok teşekkür ederim içimi rahatlattın :) program öğrenmede sıkıntı yaşamam kolay öğrenen biriyim. beni korkutan üniversitede yaptığımız muhasebe işlemleriydi. sağol tekrardan.

9 ekim 2023 11:28

4. Ss rica ederim ne demek. Program öğrenirsiniz emin olun kolay öğreniyor olmanıza bile gerek yok size öyle diyeyim, okuma yazma yeterli yani öyle atla deve değil. İçiniz ferah olsun başlayın bence işe, güzel fırsat.

A2 süslü ben kolay bulamadım açıkçası, epey de yıprandım bu yüzden. Çevreniz varsa kolay tabi ama benim yoktu malesef epey zorlandım. Mali müşavirlik ofisleri kolay bulunur ama onların da çoğu para ödemez veya kuş kadar bişey öder, şirketler de nadiren alır. Benim staj başlatma sınavında derecem olduğu için girebildim buraya. Eğer çevreniz varsa korkmayın ama.

10 ekim 2023 21:36

5. A1 sınavda derece yapmak işe alımı etkiliyor yani değil mi? 27 yaşında alınır mıyım işe bilmiyorum ama asgari ücret alayım yinede yeter benim için. İşsizlikten iyidir

10 ekim 2023 21:47

6. Anon 1 biraz ayıp olacak ama ne kadar tecrübeye ne kadar maaş alıyorsunuz acaba?? Piyasada muhasebe alanında obkadar farklı maaşlar alıyor ki merak ettim

10 ekim 2023 21:56

7. A2 bende geç başladım, şu an 30 yaşındayım geçen seneden beri çalışıyorum. Derece konusunda da etkilenmeyen yerler de oldu, sadece tebrik edip geçtiler ama almadılar. Bu şirket oldukça başarılı buldu bunu, iş görüşmesinin seyri değişti. Açıkçası net emin değilim bende yani. Ama derece için uğraşmayın boşa, bence geçer notu alana dek asıl staj yeri kovalayın. Mümkünse bir de yüksek yapın arada, staj süreniz 2 yıla düşsün.

10 ekim 2023 23:12

8. A4 süslü çok haklısın, bu iş tamamen vicdan meselesi. Ben çalıştığım yerden 13 maaş ayrıca yol ve yemek alıyorum. Ben henüz muhasebeciyim diyemem, stajımı 1 yıl önce başlattım maaşım bu şekilde. Ancak ben uluslarası bir firmada çalışıyorum. Bu şartlarda bulmak gerçekten büyük şans. Görüştüğüm bir yer mesela para vermem, sgk'nı kendin ödersin demişti. Bir diğer ofis de asgari ücretin yarısını teklif etmişti, sigorta yaptığı için tabi tam yatıracak ama ben maaşın yarısını çekip elden verecekmişim. Böyle yerler de var, en azından asgari ücret diyen de. Tamamen kime denk geldiğinizle alakalı.

10 ekim 2023 23:16

9. A1 teşekkür ederimm. Muhasebe derslerinde okulda hiç sevmezdim. Zar zor geçerdim. Maliye politikası iktisat derslerini severdim. Muhasebeci arayan yerlere başvurmadım hiç. Hep muhasebe bilen birini arıyorlar tercihen de tecrübe istiyorlar. Muhasebe bilgim de yok sayılır hiç hatırlamıyorum. Yapamam diye başvurmadım. Cvme de koyacak bir şeyim yok. Smmm staj başlatma sınavını geçip mali müşavir olarak başvurmayı düşündüm şansım daha yüksek olur belki diyerek.

10 ekim 2023 23:20

10. Anon 1 maalesef piyasa kötü. Ben de yakın yaşlarda sayılırım. Yıllarca mevcut durumu bildiğim için hiç yanaşmadım smmm olayına ama son zamanlarda çok aklımı çeliyor. Ben bir meslek istiyorum.

Hangi okuldan mezun olduğunuzun bir önemi var mı acaba bu işlerde? Benim okul epey kötü ama iş tecrübem var farklı işlerde olsa da. Bahar sınavına bir göz kırpıyorum ufaktan

10 ekim 2023 23:58