1. sarı alttonluyum bakırı yıllardır kullanıyorum ve genel de çok övgü alıyorum. ve sanırım bir çok tonunu denedim süslü. mesela ben kendimde aşırı cart bir turuncu - bakır rengini yakıştırmıyorum yine çok patlayan renkler de yakışmıyor bana. yüzümü bir garip gösteriyor yani.
bana en çok giden ve övgü aldığım tonları yazayım. 7.77 + 8.77 karıştırıp boyadığımda ilk seferde herkes çok beğenmişti bayaa övgü aldı ama sonraki boyamalarımda nedense o ilk boyadığımdaki şeyi yakalayamadım ben. ilk boyadığımda kendi koyu kumral saçımın üstüne boyadığım için daha güzel durmuştu sanırım artık bu tonu kullanmıyorum ben ama güzel bir karışım.
diğer bir yaptığım karışım bunu ben buldum. kolestonun 7/64 vişne kızılı ve 7.77 bakır tonunu karıştırarak boyuyordum bi ara. bu da daha kızıl alt tonlu bu irlanda kızılı denilen tonda oluyor. bu bana sanırım en çok yakıştırılan ton oldu. herkes tam rengini bulmuşsun dedi. istersen sonra bu karışımın fotosunu atarım.
şimdi de malum boya fiyatları çok arttığı için tarçın bakıra boyuyorum sadece. bir önceki bahsettiğim karışım kadar çok yakışmıyor ama daha doğal duruyor ve şu ara daha doğal durmasına taktım kafayı.
ben böyle hep tonlarıyla oynuyorum yani süslü. bazen daha kızıl alttonlu bir renge boyarken bazen daha doğala geçiyorum ama kendime en yakıştırdığım bunlar. mesela sadece 8.77 yoğun bakıra da boyadım ama onu pek sevmedim kendimde.