namaz kılan ve yurtta kalan arkadaşlar?

merhaba kızlar. namaz kılan ve yurtta kalan arkadaşlar, odayı paylaştığınız kişi ya da kişiler namaz kılmıyor idiyse aranızda herhangi bir problem yaşandığı oldu mu acaba? dalga geçme, küçümser gibi laf sokma, bakma vb gibi ya da herhangi bir şey olabilir.  sormak istediğim şey esasen şu: inançlı olmayan insanların arasında ibadetinizi yerine getirirken herhangi bir olumsuzlukla karşılaştığınız oldu mu? olduysa nasıl çözdünüz?

1. benim oda arkadasim bi donem namaz kilmaya baslamisti. yani oda arkadasi olusumuzun 2. veya 3. senesinde. hic problem olmadi benim icin. gece uyanıyordum da alarmina. niye küçümseyeyim yani ne haddime. oyle tiplere denk gelmezsiniz umarim.

9 temmuz 2021 19:48

2. Başka bir dinin ibadetini yapan ya da Herhangi bir inancı olmayan insanları yemek yerken, uyurken izleyip dalga geçmiyorsanız, küçümseyip laf sokmuyorsanız bu düşünmeniz gereken bir şey değil. Hangi inancın ibadeti olursa olsun, inanç gereği yapılan ibadetle dalga geçen, küçümseyen insan kendini eğitememiş, sığ ve zihniyetsizdir. Ciddiye almayın. 💖

9 temmuz 2021 19:50

3. Ben de 4 kişilik kyk yurdunda kalıyordum. (gizlinot: Bilen bilir oda kic kadardır.)Bir arkadaş namaz kılmaya başladı. Bir süre sonra diğer arkadaş da kılmaya başladı. Ama o daha çok dini günlerde kılmaya devam etti devamlı değil gibi Yani.

Diğer oda arkadaşımız da içip içip sevgili sıkıntılarından ağlıyordu. Ama kimse birbiriyle Bir sıkıntı yaşamadı. Sonra içen arkadaş gitti. Yerine başka bir arkadaş geldi. O da namaz kilmiyordu ama yine bir sıkıntı olmadı.

Ben ne namaz kılıyordum ne oruç tutuyordum kimse bana bir şey demedi ne de ben onlara bir şey dedim tabi ki. Birlikte olduğumuz süre boyunca dışarıda da takılıyorduk. (gizlinot: Sonra tamamen farklı şehirlere dağıldık. İletişim azaldı tabi.) Böyle Yani.

9 temmuz 2021 19:59

4. Yok süslü ben hatta arada kılıyordum böyle hiç dalga geçilmedi kıl namazını odada nolacak

9 temmuz 2021 20:23

5. süslüm selam. ben 7 kişilik kykda kalıyordum pandemiden önce. müslümanım ama namaz kılmıyorum. yan yatağımdaki arkadaşım 5 vakit namazını kaçırmadan kılardı 2 yıl boyunca. 1 günden güne de rahatsız olmadım, zaten mescid var yurtlarda birilerini rahatsız etme gibi bir durumun olamaz yani. ama biri sana böyle bişi yapmaya kalkarsa sana ne de geç muhattap olma o insanla. bunlar hakkında çekinme lütfen. kim, kimin ibadetine, inancına hangi hakla karışabilir ki?

9 temmuz 2021 20:40

6. ancak lütfen a5i dinleyip odada namaz kılmayın. birinin önünüzden geçmesi gerekibilir, telefonla konuşması gerebilir kimse sizi 5-10 dk beklemek zorunda değil. her yurtta mescid vardır orada rahat rahat kılarsın namazını allah kabul etsin. Odada namaz kılma derlerse her türlü haklılar bişi diyemezsin mutlaka mescid olur çünkü

9 temmuz 2021 20:42

7. Süslü odada kıl yaaa gerçekten hayatı bu kadar sıkıntı etmeye ne gerek var önüne bir yastık atsan önünden kim geçerse geçsin bozulmaz namazın

9 temmuz 2021 21:14

8. süslü ben 3 kişilik odada kalıyordum ve daha ilk günden sormuştum sizi rahatsız eder mi diye hiçbir şekilde sorun çıkarmadılar. çoğu yurtta mescid oluyor ama benim kaldığımda yoktu mecburen odada kılıyordum.

9 temmuz 2021 23:10

9. Biz 4 kişilik odada kalıyorduk ve sadece 1 kişi namaz kılıyordu. Odada kılması kimseyi rahatsız etmediği için mescide inmedi hiç. Herhangi bir sorun yaşamadık yani bu konuda. Bence rahat olabilirsiniz, inansa da inanmasa da herkes birbirine saygı duyduğu sürece sorun yaşanmaz.

10 temmuz 2021 04:11