ne zaman makyaj yapsam gözlerim ağlıyor gibi akıyor?

merhaba, ne zaman makyaj yapsam baya ağlıyor gibi gözlerim akıp duruyor. önce makyaj malzemeleri mi sorun diye düşünüp hepsini yeniledim, değişiklik olmadı. sonra acaba başka markalara mı yönelsem dedim, başka markalarda da sorun devam etti. göz doktorundan randevu aldım, doktora gideceğim ama o arada size de sormak istedim. var mı bunu yaşayan? çözebildiniz mi? çözebildiyseniz nasıl çözdünüz?

1. Süslü öncelikle geçmiş olsun. Göz makyajını umarım bırakmam gerekmez. Sizin sanırım sadece rimelle alakalı gibi anladım ben ama benimki çok farklı kapatıcı sürmeye başladığım an başlıyor gözlerim akmaya. Sonrasında bir saat kadar devam ediyor ve duruyor sulanma. Bu arada dediğin doğru, high end de olsa drugstore da olsa fark etmiyor asla, her türden ürün denedim gözlerime far, kapatıcı, rimel ve kalem olarak. Hepsi sulandırdı mutlaka.

20 mart 2023 16:41

2. Süslü benim hem gözlerim hem burnum akar bir yarım saat. Sonra yavaş yavaş geçiyor. Alerjik bünyeliyim ve çaresi herhalde makyajı tamamen bırakmak.

20 mart 2023 17:03

3. A1 süslü durumumuz aynı ya, doktora gittiniz mi?

A3 süslü acaba doktora gittiniz mi?

ilaç vs bir çözüm olacak mı yoksa acaba makyajı bırakmam gerektiğini mi söyleyecek çok merak ediyorum ondan soruyorum doktora gittiniz mi diye. İnşallah bir çözüm vardır çünkü makyaj yapmayı çok seviyorum :(

20 mart 2023 18:11

4. Kapatıcı beni de mahvediyor, parfümden dolayı diye düşünüyorum.

20 mart 2023 19:14

5. Süslü ben gittim doktora ama bahar döneminde polenlerin azdığı zaman iyice kötü olunca gitmiştim. Gittiğimde doktora bu makyaj olayını da söyledim bir şey demedi. Burun spreyi verdi 2 tane. Göz doktoruna da gittim, göz pınarlarımdaki küçük deliklerden şırıngayla su gibi bir şey bastı tıkalı mı diye ama tıkalı da değildi. Alerjik dedi ve göz damlası vermişti o da. Makyaj malzemelerim de tarihi geçmiş kötü falan değildir yani. Sanırım içlerindeki parfüm falan bizi etkiliyor. Öyle aşırı parfüm kokan ürünlerim de yok gerçi ama işte az bile olsa böyle etki ediyor demek ki. Makyaj yaparken burnumu silmekten bir hal oluyorum. Göz makyajına başladığım anda gözlerim hafif hafif yanmaya başlıyor bitince de akmaya başlıyor. Dediğim gibi tüm gün sürmüyor ama ilk yarım saat cidden çok can sıkıcı.

20 mart 2023 19:28

6. Bu arada doktorların verdiği göz damlası ve burun spreyleri de bir işe yaramamıştı. Sadece göz kuruluğuma ve polen alerjime biraz iyi gelmişlerdi. Makyajdan dolayı yaşadığım durumu düzeltmediler yani.

20 mart 2023 19:30

7. A1 karbonhidrat ve şekerle bağlantısı nedir tam olarak? Merak ettiğim için soruyorum. Böyle bir etkisi varsa ben keserim şahsen çünkü ne zaman basit karbonhidrat türevi tüketsem uyuyup kalıyorum, buna da etki ediyorsa yuh cidden.

21 mart 2023 05:31

8. A3 süslü cidden üzüldüm, ne yaşadığımı birebir tarif ediyorsun :( umarım bir çözüm ben bulabilirim çünkü cidden yoruldum ya, azıcık makyaj yapmak zehir olmamalı her gün.

21 mart 2023 05:33

9. Süslü bu dediğini yarın sabah itibariyle deneyeceğim, cidden eğer etkisi olacaksa şayet bırakırım valla. Dürüst olmak gerekirse bununla ilgili de esasen doktora gitmem gerekiyor. Ne zaman karbonhidratı azıcık kaçırsam ardına inanılmaz bir şişkinlik ve rehavet hissediyorum, uykum geliyor uyuyorum hatta. En son dün akşam oldu. Sanırım bana çok çok fazlasıyla yaramıyor gibi.

21 mart 2023 13:43