neden çocuk yapıyorsunuz, motivasyonunuz nedir ?

süslüler maddi durumum iyi,oturmuş bir evliliğim var. yaşıtlarım 2. 3. çocuklarını doğurdular. neden çocuk yapmadığını soruyorlar. ama onlar bana daha garip geliyor. öncelikle dünya çok kötü bir yer istediğim düzeyde bir çocuk yetiştirsem bile tanımadığı birisi tarafından bıçaklanabileceği bir ülkede yaşıyoruz. eğitim çok masraflı illa ki hayatımdan kısmam gerekir. onun dışında gördüğüm kadarıyla sosyal hayat yok, bakım yok. gördüğüm anneler çok kaygılı yemek yedi mi uyudu mu eşiyle mi tartıştı vs sürekli stresliler. bir insan yetiştirmek için kendi insanlığından geçiyorsun sonucunun ne olacağını bilmiyorsun. ve 35 i geçmesine rağmen ailesiyle sorun yaşayan, görüşmeyen arkadaşlarım var. o kadar emek verip karşılığını alamamakta var yani. linçlemek için sormuyorum , yaşım geçtiğinde pişman olursam diye soruyorum  çocuk yapmaktaki motivasyonunuz nedir? neden bir insanın çocuğu olmalı ?

1. Anon 1 benim doğduğum yerde ve dönemde büyük ihtimalle kadınların tek başarısı evlenmek - çocuk yapmalarıydı, evde oturdukları için çocuk bakmak zorundalar gibi bir algı vardı

20 şubat 2024 16:50

2. Ayrıca çok çirkinsiniz.

20 şubat 2024 16:50

3. bende öyle bi motivasyon yok süslü valla. kazandığımız parayı kocamla ezmek isterim ben senin yazdıklarına ek olarak. o yüzden asla diyorum

20 şubat 2024 16:51

4. a4 kelalaka

20 şubat 2024 16:53

5. Evet a4 ölebilirim ve bu durumda arkamda annesiz bir çocuk bırakmak istemem

20 şubat 2024 16:57

6. Anon 3 tam olarak aynı kafadayım <3

20 şubat 2024 16:58

7. Herkesin farklidir. Benim hic bir zaman aman neslim devam etsin, iste cocuk evin nesesidir, cocuksuz evlilik olmaz vb dusuncelerim olmadi. Esim olursa olur olmazsa da onemli degil kafasindaydi ben de istemiyordum cogu saydiginiz sebepler yuzunden. Sonra egitim, annelik izni vb sartlarin iyi oldugu bir ulkeye yerlestik ama hala aklim cocuk dusuncesi yoktu ilk 2 sene. Zaman icerisinde biyolojik saat mi dersiniz, farkli bir olgunluk seviyesi mi dersiniz, burda cocugumuz olsa sartlar iyi aslinda mis gibi yetistiririz diye bir gaz gelme mi dersiniz, ben kendimi hazir hissetmeye basladim ve gerekli tibbi kontrollerimizi olduk, korunmayi biraktik. Eger 1 sene icersinde olmasaydi tup bebek surecine girmeyecektim ama 7. Ayda hamile kaldim.

Anne olunca sihirli bir degnek degmedi bu arada. Hala anne olunca bak nasil seviyorsun her sey degisiyor falan diye kimseyi durup dururken gaza getirmeye calismam cunku cok zor. Fiziksel olarak, mental olarak yipratici bir sey cocuk. Sevgisi baska tabii ama cocukla birlikte gelecek bu yorgunluga katlanamayacak olmak da kimseyi daha az kadin veya daha az erkek yapmaz.

20 şubat 2024 16:58

8. Anon 6 dünya kötü bir yer derken demek istediğim insan kafası. Gördüğüm kadarıyla belli bir eğitim ve düşünce yapısına sahip insanlar çocuk yapmıyor ya da en fazla 1 tane. Ama toplumun alt kesimi mesela göçmenler sürekli doğuruyor ve yetiştirme tarzları belli. Dünya genelinde de böyle olduğunu düşünüyorum. Toplumun aydınlık kısmı giderek azalıyor sanki

20 şubat 2024 17:01

9. Ben senin kadar karamsar bakmıyorum süslü. Hatta böyle olumsuz şeyler düşünmeyi de sevmiyorum. Ben sevdiklerime karşı çok fedakar biriyim. Çocuğum olursa neler yaparım düşünemiyorum. Ve bana o çocuk yapmalıyım isteği gelmedi. Yaşım da 36. Şimdiye kadar bu kararimdan da pişmanlık duymadım açıkçası. Ufaktan bir dusunce yokluyor bazen beni de, ileride pişman olur muyum diye. Şimdiye kadar olmadiysam olmam gibi geliyor.

20 şubat 2024 17:01

10. Anon 7 teşekkür ederim samimi açıklamanız için