neden arkadaş olarak sevilmiyorum, tercih edilmiyorum?

klasik bir üniversitede okuyorum. çok çalışkan değilim, genelde sınava son gun calisirim ve okula da cok gitmem. bir arkadas grubuna dahil olduğumda da hicbir zaman tam olarak aralarina almazlar (kiz-erkek karisik) kızlar durduk yere cephe alır ve soğuk davranır. mesela ben böyle small talk başlatırım ve isteksiz konuşurlar, ben kızların bana tavrini baskalarina anlattigimda onlar bile 'ne kotu insanlar var sizin okulda' diyorlar. ben sorunun bende oldugunu dusunmeye başladım. kucuk bir arkadas grubuna dahildim beraber cok dedikodu yapardık genel olarak insanların arkasından ben konuşurum ama sevdiklerime hiçbir sekilde.lag etmem. onlar da yeri geldiginde dedikodu yaptı ama benim gibi 'sunun da şurası boyle, su da cok ezik' falan demediler. ama bu yine arkadas edinememek icin bir sebep degil dedikodu falan her yerde doner. hep yuzeysel kalıyor kimse benimle samimi olmuyor. erkekler icin durum soyle, yavsama yardim etme.ile başlıyor sonra sevgilim oldugunu ogrenince uzaklasiyorlar. yani sevgili olmayacaksak asla katlanilmayan bir insanim. kizlarla da hep yuzeysel, anca giyim kusam makyaj vs konularda tavsiye almak icin yazıyorlar. tembelim okulla iliskim zayif diye mi tahammül edemiyorlar? ama tembel iyi kötü zorba herkesin arkadasi oluyor, benim niye olmuyor? bu arada tip olarak da bahsedeyim gecenki zayif halka vs muhabbetlerine ithafen; ortalamanin cok ustuyum zaten sürekli yabanci misin diye falan sorarlar bunu kendimi ovmek icin söylemiyorum sadece additional info olarak birakmak istedim

1. Mesela bir arkadas grubumuz vardi, 6 kisiydik ve iki erkek 4 kizdik. Erkeklerin ikisi de benimle şansını denedi, olmayinca tamamen gozden cikarip iletisimimizi yuzeysel biraktilar ve birkac grup bulusmasindan sonra koptuk. Kızlar zateb bana karşı cok iyi degillerdi ama ortalama bir sevgi vardi.

Neyse iste, bu gruptayken bir an geldi ve ben asla dagilmayacagimizi ve sonsuza dek arkadas olacağımızi sandim, siniftaki birilerini gömdüm. Erkek olanlardan biriyle samimi olduk ve hickimsenin bilmedigi şeylerimi biliyor (okuldan yattigim insanlar, nudelarim vs.) Bu infolar cepte dursun.

Sonra bunlar beni cagirmamaya başladı bulusmalara... Ve sonra wp grubu kapatildi ortak olan.

Ondan sonra araya sömestr girdi ve sonra ne oldu biliyor musunuz? Arkadasliklarina guvenip arkasindan konustugum kim varsa onlarla.cok samimi oldular ve dedikodumu yaptiklarini ogrendim birinden. Gidip efendice sordum erkeklerden birine, tamamen geveledi iste. Sonra benim dedikodumu yapan, arkasindan konustugum ve tartistigim kizi savundu. Ben de cektim gittim. Ya, biz hicbir sebep olmadan iletisimi kestik, guzel anılarımız dostlugumuzu hiçe sayip sen bana kötülük yapan birini nasil savundun? Cunku ben benim arkadasima bir kere kötülük yapanin hayatini dar ederim, hadi diyelim etmedim. Arkadasima karsi onu savunmam, her ne kadar arkadasligimiz bitmis olsa bile

23 kasım 2022 19:02

2. ay, başlığı görünce öncelikle benim gibi dedikodu sevmeyen, içe dönük, kimseye zararı olmayan, hobileri ile vakit geçiren ve tr'de dışadönükler daha çok sevildiği için yalnız kalan biri olduğunuzu sanmıştım. kendim böyleyim ve dışlanıyorum mesela... ama dedikodu sevdiğinizi okuduktan sonra soruyu okumayı da bıraktım. "sevdiğim insanın dedikodusunu yapmam, diğerlerinin yaparım" diye bir şey yok, kim hakkında dedikodu yaparsa yapsın, dedikodu seven insanı ben eldivenle bile sevmem.

23 kasım 2022 19:32

3. çalışkan olunca ya da derslere çok çalışınca arkadaş edinilemediğini mi düşünüyorsun? bence tam tersi. açıkçası ben sorumsuz kimseyle arkadaşlık kurmak istemem. 3. sınıfa kadar hiç arkadaşım olmadı, ilk başta ben de böyle düşünüyordum neden olmuyor çok iyi bi arkadaşım vs. diye ama aurandan olabilir, kıyafetlerinden olabilir, muhabbetin çok sıkıcı olabilir, konuşma tarzın çok bayıcı olabilir... üniversitede her şey çıkar ilişkisi. 3. sınıfta ben araba aldıktan sonra herkes arkadaşım olmak istedi mesela. bir yere götüreceksem benzin parasını istiyordum kullanılmak gibi değil bu; karşı taraf seninle ortak bi şey arıyor. yani onunla aynı seviyede havalı ol istiyor.

23 kasım 2022 19:35

4. Yani zaten unide arkadasliklar dedikoduyla basliyor, sadece kusursuz karakterde insanlarin arkadasi olsaydı herkes arkadassiz kalirdi.

İkincisi de ben sorumsuz tembelim diye okula gitmiyorum diye arkadas olunmak istemedigimi dusundum ama bu geçerli bir sebep mi emin olamadim.

Bir de taşra ünisi sayilir, ailem zengin ve ben bayağı iyi giyiniyorum yani sınıfta marka canta takan 2 kisi var ben dışında hatta, onlar Yozgatin bir koyunden gelmiş ortam yapmaya çalışan eli yuzu duzgun olmayan insanlar

23 kasım 2022 19:41

5. "ünide arkadaşlıklar dedikoduyla başlıyor" mu. lol. low hayatlar, low arkadaşlıklar...

23 kasım 2022 19:43

6. offff gerçekten kişiliğin yüzünden arkadaş edinemiyorsun ss :( içimi şişirdin. taşradan gelmemişsin ve marka çanta takıyorsun ama üniversitede yapayalnızsın

23 kasım 2022 19:44

7. ss salagin teki oldugun icin sevilmiyorsun. istanbulda dandik bi ozel unide okusan kendin gibi dedikoducu pelinsularla cok iyi anlasirdin yanlis yerdesin.

23 kasım 2022 19:54

8. Ben san söyleyeyim neden arkadaşın yok. Sözlerinle arkadaşlarına belli etmesen de hareketlerin, bakışlarınla onlardan daha üstün olduğunu belli ediyorsun çünkü öyle sanıyorsun. Anlattıklarından belli. Sende her şey maddi ve tip.

Ayrıca haftada 1 2 kez okula gelen ve diğerleriyle daha az görüşen biri bütün muhabbete ortak olamayacağı için araya soğukluk giriyor. Onlar senden daha fazla beraberler. Bu da bir etken.

Diğeri ise daha azıcık takıldığın kişiyle bile başkalarının arkasından konuşuyorsun. Bendeki izlenimin sadece bu hareketle bile güvenilmez bir insan olduğun.

23 kasım 2022 19:55

9. Anlattıklarınız kadarıyla söyleyecek olursam kişiliğiniz biraz sıkıntılı soru sahibi. Üzgünüm, ben de sizin gibi biriyle arkadaş olmak istemezdim. Yüzeysel arkadaşlık belki ki ben onu bile yapmazdım ama arkadaş grubuna dahil etmek ve sağlam arkadaşlık kurmak hayır. Sorun yüzde yüz tembel ve okulla ilişkinizin zayıf olması değil. Ben bu anlattıklarınızdan egoist, başkalarını sürekli küçümseyen ve narşist biri izlenim aldım.

23 kasım 2022 20:02

10. bence sorun tamamen sende, ben de kendini üstün gördüğünü düşünüyorum her şey tip ve para değil iyi bir enerji yaymıyorsun auran kötü olabilir. ben genelde enerjisini sevdiğim insanlarla arkadaş olurum ve paylaşımda bulunurum. arkadaşlık özen ister.

23 kasım 2022 20:02