ovulasyon (yumurtlama) testi ile hamile kalan var mı?

merhaba süslüler dün gece ilk bebek çalışmamıza başladık :d bu süreçte hamile kalmaya çalışan süslülerle konuşmak da isterim. bir arkadaşım da bizden önce hamilelik planlıyordu ama 6-7 aydır olmuyordu, sonra söylediği üzere; yumurtlama testi diye bir şey varmış normalde hep yanlış zamanda deniyorlarmış bunu farketmiş. bunu öğrendikten sonra ben de çalışmalara başlayınca alayım diye düşündüm ve internette bu şekilde hamile kalan birkaç kişinin yorumunu okudum, sizlere de danışmak istiyorum çevrenizde yumurtlama testi gününde deneyip hamile kalan var mı? öte yandan bizim hemen çocuğumuz olması gibi bir durum söz konusu değil, çünkü eşimin sperm sayısı ve hareketliliği düşük çıktı, o yüzden en başından beri kendimi umutlandırmayacağım, zaten 7-8 ay olmayacağını öngörerek hareket edeceğim dedim kendi kendime. evet sorum bu şekilde hem biraz konuşmak hem de bu konuda fikir almak isterim.

1. Ben ates ölçme yöntemi ve yumurtlama sıvı takibi yapmıştım, test almadan. Stress yapmamak en önemlisi. Sağlıkla kavuşun.

11 ocak 2022 11:06

2. yumurta sıvı takibi nedir acaba?

11 ocak 2022 11:10

3. bende bu sabah aynı soruyu açmayı düşündüm sonra soruyu açmadan direk ovülasyon testi sipariş verdim, bizde 2 aydır deniyoruz, testi alınca bide öyle deneyeceğim bakalım.

11 ocak 2022 11:41

4. Biz de geçen ay denedik olmadı bu ay ovülasyon testiyle deniyoruz insallah güzel haberler alırız hepimiz 🥰

11 ocak 2022 11:50

5. Ben de size bir şey sormak istiyorum, bebek düşünmeye basladiginizda nasıl bir yol izlediniz? Doktora reglinizin 2. Günü gidip hormon testi vs yaptirdiniz mi ? Ya da eşiniz neler yaptı? Hangi aşamalardan geçtiniz acaba ?

11 ocak 2022 11:56

6. Kızlar bu testin ne olduğunu bilmiyorum ama döngü hesaplamadan bahsediyorsunuz sanırım. Bizim yumurtalıklarımızdaki yumurtalar oluşur, gelişir ve dökülür. Yumurtanın Oluşma aşamasında ve dökülmeye yakın aşamasında gebelik olma riski düşüktür. Tam gelişmişken gebelik durumu yüksektir. Bu da ortalama 3-5 güne tekabül eder. Bu 3-5 gün içerisinde yumurtanın döllenme ihtimali fazladır.

Neyse dediğiniz şey bu olmasa bile internetten adet döngünüzle çok rahat hesaplayabilirsiniz bu yumurtaların en sağlıklı olduğu zamanı.

Rabbim isteyen herkese istediği vakitte nasip etsin inşallah :)

11 ocak 2022 12:11

7. anonim 3 çok tşkler süslü.

anonim 4 ve 5 iletişimde kalmayı cok isterim sizlerle süslüler inş yumurta takibi ile olur hepimizin.

11 ocak 2022 13:24

8. merhabalar anonim 6 ben hormon testinden geçmedim ama benim eşim çok bilinçliydi. bana kalsa jinekolojik kontrolden sonra bi sıkıntı yok hiçbir engel yok demesiyle tamam calısmalara baslayalım derdim, ama sonra bir takım testler yaptırdık doktor yönlendirmesi ile, toxo rubella tarzı hamilelikte sorun olabilecek seylere bakıldı sıkıntı cıkmadı, bunun dısında sma testi yaptırdım eger pozitif cıksaydım esim de yaptıracaktı ikimizde pozitif olursak tek cozum tup bebek olacaktı, negatif çıktım, kontrollerde de sıkıntı cıkmayınca esime spermiogram testi yaptırdık o süreç biraz uzun surdu cunku sperm sayı vs dusuk cıktı sebebini arastırdık doktorla ama sebep de yok her seyi iyi, varikosel vs de yoktu hiçbir şey. bu sekilde 1 yıl deneyin dedi doktor olmadı gelin dedi. yani biz iyi bir kontrol sürecinden geçtik :)

11 ocak 2022 13:34

9. Ben de önümüzdeki ay kontrollü bir şekilde başlamayı düşünüyorum ama testler gozumu korkutuyor şimdiden maliyeti ne oldu acaba size ?

11 ocak 2022 13:41

10. Esiniz icin siddetle keci boynuzu özütü ya da cay ile yapilan ünlü kürü öneriyorum.

11 ocak 2022 14:06