detaylar yorumda olucak susluler :(((

1. annenin her hareketini böyle hor görüyorsan belki siz bu hale getirmişsinizdir bu kadını. höthötlenerek neyi düzeltebilirsin ki zaten önce bir anlamaya çalışmak gerekir diye düşünüyorum, belki psikolojik bir problem yaşıyor kadın

23 aralık 2024 14:35

2. belli ki annen psikolojik bir zorluk yaşıyor süslü, terapiyi düşün mü? gitmek ister mi?

ama bundan ziyade doğru veya yanlış bu da onun hayatı yaşama şekli. sen neden bu duruma bu kadar içerliyorsun?

23 aralık 2024 15:41

3. Ya ben pek anlayamadım ss annen çok ezik ama senin başının etini yiyebiliyor. Ben olsam mesela "55 yaşında bir kadının tek başına markete gidemiyor olması sana da tuhaf gelmiyo mu" falan derdim herhalde. Yani herkes onu o seni mi eziyor anlayamadım. Ama üsttekilere katılıyorum bence bi terapi baya rahatlatır gibi.

Mesela kahve dökülmüş temizliyor neye sinirleniyor kahvenin dökülmesine mi kendine mi "apral bi kahve içmeyi beceremedim" gibi mi sinirleniyor

23 aralık 2024 15:46

4. ay kac kere soyledik terapi psikolog assssla adimini atmaz 'oyle' yerlere...

23 aralık 2024 18:00

5. Yani bu durumda kendini korumak için net sınırlar çekmen lazım. Hayır dediğinde söyleniyor uzatıyorsa ve sen de dediğini yapıyorsan diğer sefer tekrar hayır dediğinde bu aslında onun için 'yeterince ısrar etmedin' demek oluyo.

23 aralık 2024 18:34

6. yetişkin olmuş çocuklar annelerinden sorumlu değildir.. ancak ve ancak sana çok iyi bir annelik yaptıysa zaten içinden gelir sevgiyle yaklaşırsın heh o da sen istersen

bir şey yapmak zorunda değilsin yani. kan bağımız olan insanları sevmek zorunda değiliz

tahammül edemiyorsan etkileşime girdiğin anların sayısını minimuma indirmeyi dene

23 aralık 2024 21:53

7. Süslü aile olayları o kadar değişik ki.

Benim babam bencilin teki ama atıyorum şuraya bi soru açsam baban iyi biri dersiniz.

Aile olayları çok karışık. İnsanlar da ben de sizi doğru anlayamayayız pek. Annenize yazık sabredin diyedebiliriz. Ama anne ve baba diye de iyi olmuyorlar.

Aile aşırı tuhaf. Bazen anlatsan bi şey yok gibi gözükür ama altta o kadar manipülasyon özgüven zedeleyici şeyler vardır ki.

Annenize ben üzüldüm. Ama bakınca ben dıştan kendi aileme de üzülüyorum fakat sürekli onları taşımaktan bıktım.

Sağlıklı ailelerimiz yok maalesef pek.

24 aralık 2024 01:07

8. Öfff vallaha bu ruh hastalarının evlenip çocuk yapmasını anlayamıyorum

Benim gerizekalı annem de sürekli duygu sömürüsü yapardı ne çektim ben diye...özgüvenlidir ama egoisttir herkes kölesi olsun buna tapınsın isteyen bir narsist

Abime hiç laf yok o aslan oğlu...bende evin hizmetçisi, bana diş geçirir

Bak süslü önemli olan şu :kime diş geçirirse öyle olur bu tipler birde ilgi çekmek için yaparlar

Çözüm: asla o istedikleri ilgiyi vermemek, alttan almamak

Benimkide misafir halıya sıçsa olsun olsun der oğlu dahil...ben 1 ekmek kırıntısı düşürsem evde olay oluyordu

Ben inatlaştım ...otur kendin temizle temizlemiyorum diye

Benimkide sürekli benle gezmek isterdi, gezerken ama rezillik dizboyu...ya mağazada azarlamaya çalışır, ya garsonu tersler ya başka bir tanıdığın yanında beni rezil edecek bir şey söyler ya da laf sokar...

Ben senin yaşıtın mıyım,beni kıskandığını o kadar belli etme ya gelmiyorum hadi herkes arkadaşıyla takılsın diye saldım....evde temizlik konusunda kendini yerlere atan kadına abim döktü ya kendini yerlere atıp temizletirsin ya elimi sürmüyorum hiztmetçin olacam senin sen kimsin diye kıyameti kopararak durdurabilmiştim...

Sonra ilk fırsatta şehir değiştirip muhatap olmadım

Yani düzeltemezsin, fırsat bulduğun an kişisine göre muamele ediyorlar

Akıl hastalıkları sadece sana...ki bunu farketmişsin

Kendini senin annen gibi görmüyor...sen onun hizmetçisisin, sinirini attığı kum torbası, hatta sen onun annesisin ,kıskandığı kumasısın daha güzeli sana olmasın ona olmadı ki sen kimsin onun gözünde, ama sürekli de sen biliyorsun yardım et nolur yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmiyorsundur

Bu ruh hastalığı tedavi edilemez, bunlar psikologa gitsen sende gel anlat ben ne anlatcam der o işi de sana kitler

24 aralık 2024 07:46

9. Bide şunu söyleyim...annen el iyisi, onlara kendini kabul ettirmek, onay almak için yalakalanıyor...ama yeri gelince sana kaplan kesilebiliyor

Senin içerlediğin konu da bu : onlara bu kadar iyi davranırken bizim için 2 tabağı kaldırması neden sorun,niye evde huzur burakmıyır diye

Çünkü normali tam tersi olması lazım demi? Ama normalse...annen normal değil

Sorun şu ki annen seni gerçekten çocuğum için yapıyorum kafasında değil, sen zaten ceptesin, sen kimsin ki sana hizmet edecek, sen kabul etmek ' zorundasın' onu...ama başkalarına yaranması gerek

Annen üzerinden anlatıyorum ama türk toplum yapısında herkesin annesi veya babası bu işte...sadece takıntı yaptıkları konu değişiyor, tarzları değişiyor biri küserek zehir ederken diğeri kendini yerlere atmalı kavga çıkartır

Kimseye yazık diyebilceğimiz durum yok yani...ama onlarda ne çekti ya diyip alttan almalık bir durum yok mesela akıllı mı ,vicdanlılar mı

Benim rahmetli anneannem pamuk gibi kadındı neler çekmiş olmasına rağmen...ama nedense annemin özellikle benle bir derdi vardı! Oğluyla yok...

Ben annemi tarif etsem ruh hastası oluyor, annemi iş arkadaşıntarif etse çoook iyi bir kadın oluyor dışarıya öyle imaj çizip benim hayatımı skiyor

İlgi budalası çünkü, onay bekleyen 5 yaşında biri , beni kıskanan 15 yaşında ergen çünkü...bunlar özellikle tek kişiye yönleniyorsa psikologa bir ömür gitse düzelmez

Vicdan yok ki, el iyisi

Sana nazı kaprisi geçtiği sürece bunları yapıcak, annen boşuna başkalarının hizmetçiliğini yapıp kendini onaylatmaya çalışmasın ya da bırak yapsın...kalbini kırdığı kızı mı bakacak elden ayaktan düşünce yoksa kendini onaylatmak için kendini parçaladığı dış kapının dış mandalları mı bakacak ?

Sen oturup kendi nasıl davranıcaksın onu düşün

Onu değiştiremezsin, kendi hareketlerini değiştirerek kendini koruyabilirsin sadece

24 aralık 2024 08:02

10. ozguvensiz anneme tahammul edemiyorum? biraz ic dokme biraz da fikirlerinizi alabilir miyim? anneme nasil davranmaliyim? siz napardiniz?

kizlar kisaca anlatmaya calisacagim ama uzun olabilir okuyacaklara simdiden cok tesekkurler. annem genel olarak surekli panik ve anksiyeteli, 7/24 onay ve ilgi bekleyen isteyen biri. kendi basina hicbir sey yapmiyor ve bu beni cok yoruyo. surekli yardim ilgi alaka bekliyor. mesela tek basina 1 kere alisverise ciksin 3 gun lafini ediyo gelmedin benle tek gittim vs diye. ya da cikmak istemiyorum isim var dedigimde de surekli israr edip sinirlendiriyor hayirdan anlamiyor. sonra da ne var gezmek istedim azarliyorsun diyor. annemle cikmak istemiyorum cunku zaten yaninda kendim gibi olmama izin veren biri degil. etek giymem, makyaj yapmam, oje surmeme asiri tepki veriyor cildiriyor kucuk capli. kendisi de erkek fatma tarzinda giyinir ve davranir. onun disinda is yerinde yilbasi cekilisi var, hediyeyi bana sectiriyor. ya ben snein calisma arkadasini nerden bileyim senin kadar taniyayim kendin sec.. ya anlatabiliyo muyum bilmiyorum. yuruyusu, yemek yiyisi her seyi asiri ezik buzuk. hani fiziksel olarak cok az yer kapliyo yururken vs... ya da corbanin icine griiyo icerken anne dikdur vs diyorum anlamiyor. hani boyle asssiri batiyor her hareketi. ben birakip aliyorum bazen isten ve o zamanlar da insanlarin yaninda sut dokmus kedi. gecen bi kahve doktu yanlislikla kriz gecirdi yeri silcem diye. tamam sil zaten doktugun kirlettigin seyi topla ama bunu oyle bi telasla ve oyle bi triple yapiyo ki sok oldum. rutbe olarak ondan dusuk ya da esit calisma arkadaslari ama surekli mutfagi topluyo, bir yerleri siliyor vs... hani evde iki tabak yerlestirince bana yardim etmiyosunuz diye kfaa siken kadin gidiyo orda gorevi olmadigi halde surekli ortalik toplama vs derdinde. tam boyle vur kafaya al lokmayi derler ya o sekilde davraniyo ve herkese kendini kullandirtiyo. boyle yapma dedikce de beni surekli elestiriyosun diyo. ama is arkadaslarinin annemi kullanmasina ve annemin de ozguvensiz davranislarina kullandirtmasina siinirrr oluyorum. babam asla annemi ezmedi, zaten 18 yasinda da evlenmis yani dedem de ezse ezse ne kadar olucak 55 yasinda cok eskide kaldi aile evi. babam baya rahat biridir bu ezikligin sebebini anlayamiyorum. surekli ezilip buzuluyo her yerde cildiriyorum. gercekten anneme cok sinirliyim ve konusmak bile istemiyorum belki sirf bu yuzden.. of. neyse. siz napardiniz? elestirme degil ama yorum yapinca direkt surat asiyo ofluyo.... sonradan boyle oldu kadin. sikintiyi anlayamiyorum. son 5 senedir boyle evde gittikce daha da hcibi isi kendi yapmayan surekli bana yaptirmaya calisan, disarda da herkesin isini yapan her seye tamam diyen biri olmaya basladi.

24 aralık 2024 15:56