pcos olmamasına rağmen inositol kullanan var mi yumurta kalitesi icin ?

bebek düşünüyorum pcos değilim inositol kullanmamın bir zararı olur mu su an doktora soramıyorum. bu ay beşinci ayımız bebek icin denediğimiz.

1. Doktorunuza danisirsiniz ama 9 aydır deniyordum inositollu folikasit kullandığım ay hamile kaldim. Doktorum mehh sen bilirsin bilmiyorum etkili olur mu demişti. Benimki orzax ocean marka.

19 nisan 2022 13:29

2. Bu arada inofolic kullandım adetimi duzensizlestirdi buna geçince hemen adet bitimi ovulasyon gördüm. Toplamda 25 gün falan kullandım.

19 nisan 2022 13:30

3. Çok sevindim bebeğinizi sağlıkla büyütün sizde pcos var miydi? Başka neler kullanmıştınız?

19 nisan 2022 14:01

4. Süslü benim biraz daha ergenlik dönemlerimde vardı. Pcos iyileşen bir şey değil ama yine de 26 27 yaşından sonra çok düzenli regl oldum. 35 günde 1. Doktorum hiç problem değil dedi. Hormon değerlerim de iyiydi. Yani çocuk sahibi olmak açısından pcosu olmayan biriyle eşdeğer sağlığa sahiptim. Yumurtlama da görüyordum testlerde. Ama şu var geçmişten kalan overdaki kistler androjen hormonu salgılayıp yumurtanın kalitesini düşürürmüş. Normalde yumurta hücresinin içinde bulunduğu gün geçtikçe büyüyen -oosit ti sanırım adı- kistcik östrojen dolu bir havuz gibi olmaliymis. Salgılanan androjen hormonlar haliyle kalitesini düşürüyor. İnositol okuduklarimdan anladığım kadarıyla bu eksiğini tamamlıyor.

Başkaca sağlıklı ve diyabetik beslenmeye, hareketli olmaya dikkat ettim süslü.

Teşekkür ederim darısı siz ve isteyen herkesin başına.

19 nisan 2022 14:14

5. Süslü korkmayin şimdiden, pcos infertilitesi tedaviye en kolay cevap veren, tüp bebek başarısı en yüksek vakalar arasında. Stresli olmamalisiniz. Benim bildiğim yumurta kalitesi diye bir şeye bakilmiyor. Usg muayenesi ve kan tahlili ile aşağı yukarı konuşuyorlar. Amh testi ile rezerve bakıyorlar.

Ben 4 yıl korundum. Bıraktığım gibi 9 ayda iki gebelik oldu 1 i kimyasal, şuan her şey yolunda. Annem de pcoslu 2 3 ayda bir rengl görüyormuş. Beni öğrendiğinde 2 aylikmisim. Hiç stres yapmanıza gerek yok.

19 nisan 2022 16:00

6. Süslü verdiğiniz bilgiler icin çok teşekkür ederim ☺️

19 nisan 2022 16:45

7. Anonim 1 kullandığınız takviyenin linkini ya da tam adını paylaşabilir misiniz rica etsem?

19 nisan 2022 19:07

8. Buydu süslü https://www.hepsiburada.com/orzax-ocean-polysitol-30-sae-p-HBV00000QX3XB?magaza=FARMAUCUZ&url_src=and-product-detail

19 nisan 2022 21:12

9. Çok teşekkürler 🙏🏻