porselen kaplama diş yapıp sonra pişman olan var mı?

adı porselen kaplama mı onu da bilmiyorum, hani şu ünlülerin falan yaptırdığı şey. bi zararı var mı acaba normal diş gibi kullanılıyor mu

1. Kendi dişinizin yontup çivi gibi kullanarak diş takıyorlar. Kullanım süresi 8 yıl falan. Annemin yaptırdığı kaplamalarda alttaki kendi dişi çürümüştü çektirip protez diş kullanmak zorunda kaldı. Ben olsam sağlam dişimi tehlikeye atmazdım

13 temmuz 2021 19:00

2. Haydaaa! Ünlüler falan nasıl geziyor o dişlerle yıllar boyunca o zaman yaa. Sanki tvdeki herkesin dişi yapılı gibi :S teşekkürler süslü böyle riskli olduğunu bilmiyordum.

13 temmuz 2021 19:02

3. Evet süslü ben de bunu yaptırmak icin gittim 2 dişçiye hatta " yaşın genç estetik kaygılar için güzelim dişlerine yazık etme, ben asla dokunmam kesmem bu dişlerini ilerde pişman olursun" dedi. İkisi de paragöz değildi allahtan ben de vazgeçtim yani

13 temmuz 2021 19:36

4. Off kendi diş şeklimden de memnun değilim ki :((

13 temmuz 2021 19:45

5. Merhaba süslücüğüm ben de dişlerimden hiç memnun değildim önce tel tedavisi gördüm diş eksikliğim vardı ve tel tedavisi görmeden önce bir iki dişim daha çekilmişti.Diş teli tedavisi köklerimi eritti.Yaklaşık iki sene tedavi gördüm.Doktorum da porselen kaplama yapılmazsa dişlerimin maalesef döküleceğini söyledi.Mecburen üst dişlerimin hepsini kaplama yaptırdım.Asla ama asla kendi dişim gibi değil hiçbir şey.O kadar üzgünüm ki bu durumdan dolayı.Estetik açıdan harika görünüyorlar ama diğer süslülerin de söylediği gibi hem belirli bir zamanı var ömür boyu kullanamıyorsun hem de alttaki dişlerimin çürüme ihtimalinden çok korkuyorum.Bu işe hiç bulaşmayın süslü...

13 temmuz 2021 20:11

6. söylediğin şey laminate veneer. bende var. memnun değilim. elimde olsa kendi dişimi tercih ederdim. mecburen yaptırmıştım. (diş eksiğimden dolayı yaptırdığım dişe yanındakilerin uyması içindi. üstüne bir de hızlı çürüme ve aşınma vardı. başka çare yoktu.)

ayrıca max.10 yıl kullanılan bir şey. her 10 yılda bir (iyi ihtimalle) sana iş çıkacak hayatın boyunca... kesinlikle insanın kendi dişi gibisi yok.

13 temmuz 2021 20:37

7. Bahsettiğiniz tedavi laminate, halk adında porselen lamine. 5-10yıl gibi bir süresi yok. Eğer siz işinin ehli bir hekime yaptırırsanız ve kendi dişlerinizmiş gibi iyi bir şekilde bakarsanız ömrünüzün sonuna kadar bile götürür sizi. İlk anoniöin bahsettiği implant veya köprü yanlış anlamadıysam. İmplant-köprü tamamen farklı şeyler, diş yoksa yapılıyor.

Eğer dişlerinizin aralarında boşluklar varsa dişten hiç aşındırılmadan lamine yapılabiliyor. Buna da prepless laminate deniyor. Bence iyi araştırın. Herkese sakız gibi kare şekilli bembeyaz kaplama yapan ucuz yerlerden uzak durun. Dişlerin ucunda hafif şeffaflık olur, küçük asimetriler ve dişlerin üzerinde hafif çizikler olur mesela. Bunları dikkate alarak doğal kaplamalar yapan hekimlere danışmanızı öneririm. Fiyat ise şehir, semt, klinik ve hekim gibi birçok faktöre bağlı olarak değişebiliyor.

Normalde lamine yapılırken dişin üzerinden çook az bir miktar aşındırılıyor, çok ince yapılıyor bu porselen lamineler. Tırnak, yaprak gibi deniyor hatta.

Lamine düşünmezseniz, daha uygun bir alternatifi bonding önerebilirim. Bunda ise estetik beyaz dolgularla dişin üzerine estetik bir şekilde istediğiniz şekile göre ekleme yapılabiliyor.

13 temmuz 2021 22:40

8. Üst ön dişlerim kaplama, alt dişlerim lamine. 8 yıl diye bir ömür yok gençler. Biyomedikal mezunuyum; sizin dişleri nasıl kullandığınıza nasıl temizlediğinize hangi malzemenin kullanıldığına vs göre değişir. Kalkıp kaplama dişle fındık kırmaya çalışır, diş ipi filan kullanmayıp diş etlerinize iyi bakmazsanız zaten kaplama olmasa da dişiniz çürür. Dişe yapılan yatırımı her şeyden kıymetli buluyorum şahsen. Ama sadece okey taşlı tavşan dişli olayım diye genç yaşında  yapanlar pişman olur elbette.

13 temmuz 2021 23:45

9. Süslü muhtemelen ünlüler estetik için göze alıp yaptırıyorlar ama aklı başında biri bunu yaptırmamali bence dediği gibi discinin ana diş gibi olmuyor. Ünlüler ilerde implant yaptıracağı için fiyatı da onlara koymaz şuan implant uçmuş durumda

14 temmuz 2021 07:56