primolut n ile regl döngüsünü değiştirme?

selamlar süslüler bayramda bir gezi planlamıştım ancak regl zamanıma geliyor tam ve çok kötü geçiriyorum ne yazık ki.. daha önce adet geciktirici bir ilaç kullanmadım. yorumlarda şişkinlik, gerginlik vs yarattığı yazılmış. açıkçası tatil zamanı regl öncesi semptomları, ilaç stresini ,yok oldum olmadım mevzularını da çekmek istemiyorum. bu ilacı şimdiki döngümü ertelemek için kullansam diğer reglim aynı tarihte mi olur yoksa o da ötelenir mi?

1. Regl döngüsü Değişiyor süslü. Ama ilaç o kadar da kötü değil ben 2-3 kez kullandım ne ağrı sızı oldu ne başka bir şey. Tabii herkeste aynı olacak değil.. kullanmayı bıraktıktan 2 gün sonra da gelmişti reglim.

10 mart 2022 10:58

2. eğer hormonlarınızla ilgili bir probleminiz yoksa ilacı bırakınca 1-2 gün içinde regl olursunuz, sonra da 28 günlük sikluslarla devam edersiniz. ne kadar kullanırsanız o kadar ötelenir yani tabii ki.

10 mart 2022 11:59

3. süslüm benim inanılmaz düzenlidir 28günde bir saatine kadar bilirim yani. kullanıp bırakınca 2 gün içinde olmuştum ve yine hep 28günde bir olmaya devam ettim. yani benim gibiyseniz şimdiden kullanıp gayet güzel ötelenir ama bir arkadaşım kullandıktan sonra günlerce regl olamamıştı. öyle durumlarda elde patlayabilir ama denemekten zarar gelmez. en kötü şimdi kullanırsınız baktınız işe yaramadı düzensiz oldu yine regl denk gelecek, o zaman tekrar kullanırsınız diye düşünüyorum.

10 mart 2022 12:50

4. Ben de tatil sebebiyle kullanmıştım, aynı regl olmadan önceki gibi şişkinlik ve ağrı çekmiştim, regl olamamanın getirdiği o huzursuzluğun aynısı diyebilirim, döngüyü tabii ki erteliyor, hormonal bir sorununuz yoksa ilacı bıraktıktan sonra regl olursunuz ve sonrası yine düzenli gider ama denize gireceğiniz bir tatil planlamadıysanız bence ilaç kullanmayıp tatilde regl olmak daha konforlu olabilir sizin için, en azından regl olunca ağrı olsa da rahatlama da oluyor, ilaç kullanınca ağrı ve huzursuzluğa o regl olamadım rahatsızlığı ekleniyor.

10 mart 2022 13:26

5. İlacı kullanırken bahsettiğiniz yan etkileri yaşamadım. Ertesi ay 8 gün gecikti reglim.

10 mart 2022 13:58

6. Tatili erteleyeyim dedim erteleyebileceğim tarih yine regle denk geliyor şansıma:D cevaplarınız için teşekkürler süslüler. Bir dahaki ay ilacı alıp o şekilde bir öteleme yapmayı planlıyorum..

10 mart 2022 18:18