1. Merhaba,
Sevgilim bu dönem mezun oldu. Kendisi mühendislikten nefret eden bir bilgisayar mühendisi. Başka alanlarda beni neden işe alsınlar ki diyerek sadece yazılım pozisyonlarına başvuru yaptı ve yaklaşık 2 haftadır bir firmada part time çalışıyor. Başladığı günden beri full time eziyetten başka bir şey değil, maksimum günde 4 saat çalışmalıyız, böyle yaşamaktansa intihar ederim moduna girdi. Ek bilgi olarak yaklaşık 3 yıldır depresyonda ve
halihazırda intihara meyilli olduğu bilgisini de ekleyeyim.
Ben hem yoğun bir şekilde çalışıp bir yandan da okuyorum bunu belirteyim. Biliyorum ve anlıyorum yoğunluğun nasıl bir şey olduğunu. Günün 10 saatini iş için harcamanın da doğruluğunu savunmuyorum ama buna bir çözüm bulmayıp sadece şikayet etmek de bir yere kadar. İş başvurularından beri kendisinin şikayetleri dışında bir şey konuşmuyoruz. Bunu kabullenenen herkesin haksız olduğunu, 'tabi herkes ister 4 saat çalışmayı' diyen arkadaşlarının aptal olduğunu düşünüyor. En son dün davranışlarını değiştir ya da ayrılalım dedi bana, ben de kendisine her konuda işini kolaylaştırmaya çalıştığımı vs söyledim, ki gerçekten öyle. Başka biri olsa çoktan çocuk musun diyip bu şımarıklıklarına katlanmazdı. Dünden beridir de konuşmuyoruz zaten.
Şimdi sorum şu ki bu adam düzelir mi? Ben mi haksızım? Böyle bir karaktere yıllardır katlandığım için salak mıyım?