rezidansta yaşamak hakkında ne düşünüyorsunuz? iyi bir mahallede güzel bir apartman dairesinde mi yoksa rezidansta mı oturmak istersiniz?

son zamanlarda çok fazla konumu, oda sayısı fark etmeksizin rezidansta oturma hayali olan insanla konuştum. bana biraz statü kaygısıymış gibi geliyor ama anlamak da istiyorum. sizin tercihiniz ve sebepleri neler açıklarsanız sevinirim.

1. Çiçek böcek sevdiğim için bahçeli ev isterim ki hayatım apartman dairelerinde geçti. Ciddi bi özlemim var bahçemde birkaç meyve ve gül ağacı olsun.

6 mayıs 2021 14:35

2. İyi bir mahalle bulmak çok zor bence.biz zor bulduk 3 kat 3 daire sadece hem komşularımız çok iyi hem bahcemiz var apartman olarak gayet mutluyuz ama işte zor.bulursanız apartman daha iyi bence.

6 mayıs 2021 14:38

3. daha güvenli diye rezidansta yaşadığım bir dönem oldu. resepsiyonun olması, gelen olursa arayıp haber vermeleri, kargoların vb alınması, vale olduğu için park yeri aramama, haftada 1 temizliğin yapılması durumları olumlu yanlarıydı. olumsuz yanları hiç aşure gelmemesi, neredeyse hiçbir komşuyu tanımamak, mutfağın ve genel olarak evin küçük olması.

açıkçası hangisinin içi daha iyiyse onu seçerim. rezidans sonrası travma nedeniyle mutfağı en büyük evi almış olabilirim. 32 yaşındayım, rezidans sanki daha genç işi geliyor artık bana.

6 mayıs 2021 14:38

4. bahçeli evleri şehir merkezine yakın yerlerde bulmak daha zor olduğu ve fiyatları çok daha yüksek olduğu için bu iki seçeneği sunmuştum aslında. bana da rezidanslar soğuk ve otel mantığında geldiği için alışamıyorum. kendim mi eski kafalıyım diye düşünüyorum. teşekkür ederim yorumlarınız için.

6 mayıs 2021 14:40

5. maslak 1453 te yaşıyorum bence tam sözünü ettiğiniz gibi bir rezidans sayılabilir bu site. şayet malik olmasam kiracı olarak bir rezidansta hayatta yaşamam. klostrofik, aşırı yüksek, yeşillikten uzak saçma sapan eski komünist rus binalarına benziyor rezidanslar. tek artısı, şehir merkezinde olması ve güvenlikli olması. güvenlik kısmı da tartışılır zaten - bu noktada zenginlerin oturduğu muhitlere daha çok hırsızlar dadanıyor o sebeple de riskler artıyor.

6 mayıs 2021 14:42

6. Anonim2, bu soruyu pencereden içeriye giren ilk kanatlı ve antenli büyük hamam böceğinden sonra da cevaplamanı istiyorum.

6 mayıs 2021 14:43

7. Sokakları çok seviyorum. Balkona çıktığımda çocukları oynarken gormek isterim sesleri gelsin isterim. Rezidanslar inanılmaz soğuk ve yalnız geliyor ki zaten yalnızım bana hiç iyi gelmez.

6 mayıs 2021 14:44

8. Rezidansta kim kime dumduma olayi var biraz. Yani istanbul icin illa rezidans olsun diyenin cok iyi arastirmasini tavsiye ederim. Gunluk kiralik verilen, eskortlarin cok tercih ettigi bilenen rezidanslar var. yani komsumun asure getirmesini gectim en azindan ust katimda orgy donmese sevinirim.

6 mayıs 2021 14:52

9. statü kaygım yoktu tamamen güvenlik sebeplerinden dolayı residence'ı tercih ettim. konum olarak tam merkezde yer alsın diye fikirtepe'yi seçtim. fikirtepe dediğime bakmayın önüm ana yol iç taraflarla ilgim yok. çevrem de hep residence.

ev arkadaşımdan ayrılıp ilk defa tamamen kendim yaşayacağm için güvenlikli bir yer tercih etmem gerekiyordu. güvenliği olan güzel apartman dairelerinde 1+1 bulmak hem zor hem de kiralar neredeyse 4-5 binden başlıyor.

eski evimde karşı komşumuza 3 kere hırsız girmişti bu beni çok korkutuyordu. o evde tek kaldığımda bütün evin ışıkları açık uyurdum. şimdi kapımı kilitlemesem bile güvenliğin apartmana kimseyi almayacağı için rahatım huzurlu uyuyabiliyorum. benim gibi korkuyorsanız güvenlik gerçekten velinimetmiş.

aidat gereksiz yüksek oluyor kesinlikle. biraz otel havasına ben de katılıyorum ama bunu tamamen olumsuz bulmuyorum. gereksiz komşuluk ilişkisini sevmiyorum.

bir sonraki evimi mahallede güzel bir apartman dairesi olarak tutacağım. balkonum yok malesef ve bu balkonda oturmayı çok severim. bu beni çok üzüyor sadece.

6 mayıs 2021 14:56

10. normalde en üst katta apartman dairesi. ama tek yaşaycaksam korka korka residans olmasını tercih ederim. çünkü çoğunda arabayı park edip direk evin katına çıkıyorsun.(gizlinot: köpek fobisi:() mesela beşiktaşa giderken tünele girmeden bir bir residans var büyük konuşmayayım üstüne para verseler oturmam.

6 mayıs 2021 14:58