rosacea rahatsızlığı olan süslüler, yüzünüzü ne ile yıkıyorsunuz?

merhaba süslüler, rosacea rahatsızlığım var ve kendime uygun bir yüz temizleme ürünü bulma konusunda sıkıntı çekiyorum. önceden la roche kullanıyordum, şu an pharmaceris in rosacealılar için olan yüz temizleme jelini kullanıyorum. cildim karma yapıda olmasına rağmen özellikle yanaklarımı çok kuruttular, kullandıktan sonra pul pul görüntü oluyor. günde 1 kere kullanımda ya da 2 günde 1 kullanımda da bu değişmedi. yabancı bir kaynakta rosacea hastalarının cildi sadece misel suyla temizlemesi gerektiği yazıyordu ancak sadece misel suyla yeterince temizlenir bilmiyorum. sizin yüz temizleme rutininiz nasıl, hangi ürünleri kullanıyorsunuz?

1. Biodermanin hassas ciltler icin temizleme jeli ve kirmizi kapakli misel suyunu oneririm.sabah bile yuzumu suyla yikamiyorum misel suyla siliyorum aksam da once misel suyla kabasini alip jelle geciyorum memnunum

22 mart 2020 12:24

2. Bioderma sensibio serisi süslü kesinlikle.

Öyle hassas bi cildim var ki gözlük bile pul pul yapıyor burnumun kenarlarını. Kullandığım ürünler;

Bioderma sensibio gel moussant

Sensibio h2o

sensibio light

Sensibio ar

22 mart 2020 12:25

3. Biodermanın ar serisindeki kremini kullanıyorum ama diğer ürünlerini denememiştim. önerdiğiniz ürünlerine de bakacağım süslüler çok teşekkür ederim.

22 mart 2020 12:37

4. Bioderma sensibio mild cleansing jel bioderma sensibio ar cream

22 mart 2020 12:38

5. Süslüm bioderma, la roche, avene gibi markaların ürünlerini denedim ama hiç birisi nilera bebek sabunu gibi fayda etmedi. Tavsiye üzerine almıştım. Çok fazla umudum yoktu. Hele sabun olması çok fazla önyargılı yaklaşmama sebep olmuştu. Ama kullandıktan sonra ataklarımın azaldığını farkedince gerçekten oturup ağlayacaktım sevinçten. Bu illeti yaşamayan bilemez o yüzden sizi çok iyi anlıyorum ve sonuna kadar tavsiye ediyorum. Ben yıkadıktan 5 dakika sonra bioderma sensibio light kremle nemlendiriyorum. Tavsiyem sabahları yüzünüzü yıkamayın nemlendirmeyin su çarpın geçin. Farkında olmasakta sık yıkamak yüzümüzü azdırıyor kesinlikle. Akşamları bu sabunla yıkadıktan sonra bırakın yüzünüz bi 5 dakika hava alsın. Sonrasında nemlendirin ve farkı görün..❤️

22 mart 2020 13:05

6. süslü rosacea yok ama kızarıklık ve hassasiyet var hep. doktor roza krem vermişti bir faydası olmadı.

ne kullandığımı söyleyim, avene köpük, bioderma hassas ciltler için temizleme jeli, bee beauty köpük, neutrogena, yves rocher kullandım en sevdiğim avenedi. yves rocher de bee beauty de çok güzel süslü.

misel su olarak da hep bioderma kullandım. yağ ile temizlemek daha iyi olacak gibi. henüz uygun temizleme yağı seçemedim kendime :(

22 mart 2020 13:24

7. Misel su ve nilera sabuna mutlaka bakacağım çok teşekkür ederim. Bir de misel suyla temizledikten sonra yüzümü suyla yıkamama gerek var mı? Misel su+nemlendirici+güneş kremi şeklinde kullanabilir miyim?

22 mart 2020 14:13

8. süslü yazdığınız rutini sabah için oluşturabilirsiniz ama bence akşam için yine de temizleme jeli de kullanın, sadece micellar su ile yetinmeyin. gün içindeki tüm kiri, tozu tutuyor cilt hele makyaj yapıyorsanız daha da önemli.

22 mart 2020 14:31

9. A4- Kir tutma olayını hiç düşünmemiştim süslü. Makyaj yapmıyorum ama yine de toz ve kirin cildime yapışmasını istemem.Dikkatli kullanmakta fayda var o zaman. Teşekkür ederim :)

22 mart 2020 14:37

10. Biodermanin misel suyu yuzde kalabilecek icerige sahip yikamana gerek yok ama aksam bencede jelle yika

22 mart 2020 17:33