sözlükte de sık sık gözlemlediğimiz kilolu kadınlardaki zayıf kadın düşmanlığını neden? ikiyüzlülük değil mi bu?

her kilolu kadın aynı demiyorum tabi ki. sadece bu olay kilolu kadınlar arasında yaygın diyorum. kilosu yüzünden ayrımcılığa ve zorbalığa maruz kalmayı istemeyen bir grubun başka bir gruba bunu yapması çok garip. söyledikleri bazı şeyler aşırı çirkin ve zalimce. sadece sözlükte değil sosyal medyada ve gerçek hayatta da bunu sık sık görüyorum. birkaç gün önce sorulan bir sorunun altına da durduk yere çok çirkin yorumlar gelmişti.

1. ya iki taraflı bence. kilolu kadın düşmanlığı da var kiloluyum ordan biliyorum. bazı yorumlar ciddi incitici oluyor. bazen de kaş yapayım derken göz çıkaranlar oluyor kilolu birine moral vermeye çalışırken zayıfları boklayanlar gibi.

insanların güzellik algısı bozuk herkes kendini her konuda söz sahibi hissediyor.

15 şubat 2021 17:33

2. İki tarafa da yapıyorlar süslü.ben takmıyorum mesela ama takan insanlar için çok kötü gerçekten.

15 şubat 2021 17:38

3. İki tarafa assla aynı davranılmıyor bunu bir geçin, bir dönem aşırı zayıftım ordan biliyorum. kilolu birinin yüzüne kimse bu kadar acımasız olmuyor. Zayıfken herkesin içinde rencide eden ya da “kuru göt” falan diye lakap takan vardı lisede oldu bunlar. İşin ilginci hiçbir zaman erkeklerden kırıcı bir şey duymadım, çok da zayıflığımı takan yoktu anlamıyorum bu kızları bazen, sanki sevgilim falan olacaksın affedersin sana ne benim g*tümden. Kilomu aldım taş gibi de fiziğim var yani, onlarsa iğrenilesi kişilikleriyle baş başalar:(((((

15 şubat 2021 17:45

4. Kıskançlık heralde ben de anlam veremiyorum. Korkunç bir yüklenme var.

15 şubat 2021 17:51

5. kısa boylularda da var o. kadın dediğin minyon olur, uzun katın sevmiyorum falan diye sürekli kısa övüzülüğü ve uzun shaming halindeler. bebeğim belki sen yerden bitmesindir?

Not: 166'yım. uzun ya da kısa olma gibi bir derdim olduğu için değil, sözlükte gözlemlediğim için yazdım.

15 şubat 2021 17:52

6. hepsi değil ama sabahtan akşama kuru göt, iskeletor, erkekler kuru sevmez, kadın dediğin etli butlu olur yazıp duranlara hık desen bana body shaming yaptın diyen kilolular "kıskanç şişko"dur.

baştan söyleyeyim 38-40 bedenim.

15 şubat 2021 17:55

7. bir de kadın dediğin minyon olur lafını burada gördüğümü hatırlamıyorum. denildiyse de birkaç defadır. ama her fırsatta uzun boy dikkat çeker, güzel olan uzun boyludur, boyum uzun diye kıskanılıyorum diyenler var. hatta kendall jenner üzerinden bile uzun boy güzellemeleri okuduk daha yakın zamanda.

15 şubat 2021 17:58

8. bu arada ben bura için cevap vermiştim ama gerçek hayatta da yüz buldukları an kilo muhabbetine giriyolar benimle. şunu ye, bunu yeme falan gibi beslenme tavsiyeleri. bir de sonradan kilo aldım tepkiler inanılmaz sana noolmuuş falan diyenler. birkaç kişinin bulunduğu ortamda hangimiz daha kiloluyuz diye soranlar. aklıma geldikçe yazarım. kimseye de zayıf olduğu için yüklenmem çünkü bunun acısını çekiyorum. he yüklenen var mı? var ama yani bize de şişko demeseler de bir şeyler diyolar.

15 şubat 2021 18:04

9. Valla burada zayıflars ve uzunlara anasının *mı gibi saydırılıyor aa ne diyorsun body shaming yapma denilince pek umursanmıyor. Ama şişmana, kısaya saldıran auuvvv itin bir yerlerine sokulup sokulup çıkarılıyor. Yani insanlar resmen daha toleranslı kilolu ve kısaların saydırmalarına. Ve gördüğüm kilolu ve kısaların bu yaptığına 'fikir belirtmek' denilirken aynısını uzunlar yahut zayıflar yaptığında direkt hakaret, saygısızlık, terbiyesizlik oluyor. Çok enteresan. İster istemez insan bu durumu kıskançlığa ve çekememeye yoruyor yani.

15 şubat 2021 18:17

10. Acilin aglamaya geldim :) boyum 1.75, bacak boyum uzun, olculerim de 95-64-95 baya iyi gorunuyorum disardan yani. Eski En yakin iki arkadasim da armut, bir tanesi baya bilekleri uzuvlari falan kalin, tam armut. Bence guzel rihannanin antrenman yapmayan hali gibi vucut dusunun. Zaten guzel olmasa da bana ne beni ilgilendirmiyor. Ikisi de 1.60-65 arasi. Bu ikisi beni yillarca bokladilar ya la! Yok kadin dedigin kisa olurmus, topuklu giyince daha da zurafaymisim kimse beni begenmezmis (benim umrumda degildi boy farki, hep erkekler takiyordu), kadin dedigin gobekli olurmus, bacagi kalin olurmus falan... bunlar hep benim tam tersim ozellikler ve hep bi laf carptilar yillarca. Mini etek severim ben, giyer gelirim o gun kavga cikarirlar, tatile gideriz bikini kisa sort giyerim laf sokarlar sacma sapan araniyomusum. En son benim 1.95 yazilimci, aileden gorgulu, tas gibi ve ayni zamanda sevgi dolu bi sevgilim oldu. Vay efendim ben issizmisim onlar varken bu adam nasil beni tercih edermis, hem de boyu da uzunmus hani boy benim icin onemsizmis ( ogretmenim, o donem is ariyordum sonra sektor degistirdim ve simdi cok daha mutluyum isimden) Bunlarin ikisi de bekarken oldu bunlar, konusmayi kestiler aylarca trip attilar sonra yine bir araya gelince ve aramiz bozuldu diye beni suclu cikarmaya calisinca ikisine de siktiri cektim.

Hikayenin anafikri boyunuzun kilonuzun onemi yok. Onemli olan zorbalarin agzina terlikle vurmak.

Ozellikle 20lerin yasindaki ya da ergenlik cagindaki hemcinslerim dunya zaten sizi bi kaliba sokmaya calisiyor surekli, slut shamingin bini bir para. Tayt giyersin ona takar kendi tipine bakmadan senin burnuna memene takar. Boy kilo sac popo ne varsa, Degistiremediginiz ya da degistirmek istemediginiz seyler icin size kendinizi kotu hissettirenler kendi ozguven problemlerinden dolayi bunu yapiyor, olayin sizinle alakasi bile yok. Zaten maruz kaliyoruz, bir de arkadas akraba diye yaninizda tasidiginiz sikko tipler bunu yapiyorsa bir saniye durmayin, verin agizlarinin payini. Siktiri cekip devam edin ama benim gibi 10 yil beklemeyin onlar da zor zamandan geciyo, ama o kadar sey paylastim kac yillik arkadasim demeyin, kendi kendinize bahane falan uydurmayin olur mu <3

15 şubat 2021 18:21