süslüler düğün ve ev işleri en uygun şekilde nasıl halledilir? nişanlımın ailesi de benim ailem de pek destek olamıyor?

süslüler düğün işlerini en uygun nasıl halledebiliriz. nişanlımın ailesinin kendi evi var, uzun zamandır kiradaydı şimdi kiracıları çıktı ama küçük bir şehirde ev, o yüzden kirası neredeyse hiçti. ev eski olduğu için ben baştan sona tadilat yapmak istiyorum ama çok masraflı, eğer benim istediğim gibi bir tadilat yaparlarsa eşyaları alamazlar. maddi olarak iyi durumda değiller çünkü. benim ailem de aynı şekilde. eşim ve benim de çok iyi bir durumumuz yok, her şeyi ucuz yolla halletmek zorundayız ama her şeyin de çok pahalı olduğu bir dönem. bu dönemde neler önerirsiniz, nelerden tasarruf edilir, sıfırdan ev en uyguna nasıl halledilir? (not: ailesi yapsın, borca girsin vs şeyler yazacaklar lütfen hiç yazmasın. onlar da yapabileceklerinin fazlasını yapmaya çalışıyorlar o yüzden lütfen kötü niyetli yorumlar yazmayın)

1. Perde ve halılari trendyoldan alabilirsin.ben mutfak masamı da oradan aldım sandalyelerle birlikte 6-7 bin gibi bir seydi.gidip direkt mobilya takımı almayin mesela ev küçükse güzel bir l koltuk ve bir tane berjer yeterli olur bence.ablam ünitesini vs de hep trendyoldan almıştı baya da uyguna gelmisti.

30 ocak 14:19

2. sağ ol süslü. ne nereden alınır bilmiyorum açıkçası, takım halinde bence de çok pahalıya geliyor

30 ocak 14:22

3. öncelikle aileleriniz destek olmuyorsa düğün yapmayın bence. bir nikah ve sonrasında küçük bir yemek ya da eğlence yapabilirsiniz. özellikle düğünü erkek tarafının ailesi yapacaksa onları o masraftan kurtarıp o parayı asıl önemli şeylerde kullanabilirsiniz. ev tadilatı için de baştan sonra yaptırmak yerine önemli ve olmazsa olmazları belirleyip onları yaptırırdım ben olsam. eşyalara da para kalabilmesi için. ailesi tadilatı yaptırır, siz de eşyaları nişanlınızla birlikte halledersiniz.  ben evlenirken ailemle yaşadığım evdeki eşyalarımı da getirdim mesela, hepsi yeni ve güzel şeylerdi. çalışma masamı, gardrobumu, yatağımı falan bu eve taşıdım. yanınızda getirebileceğiniz eşyalarınız varsa getirebilirsiniz veya ailenizin evinde güzel ve yeni olan, size verebilecekleri şeyleri de alabilirsiniz. ben olsam öyle yapardım.

30 ocak 14:23

4. Perdeler perdecide çok pahalı biz Koçtaş'tan almıştık daha uygun. Koltuk takımı istanbuldaysan eskidjiye bakabilirsin. Halı trendyoldan aldık ince olanlardan aldım çok da memnunum istediğim zaman makineye atabiliyorum

30 ocak 14:30

5. Eğer o evde uzun yıllar kalacaksanız acele etmeyin süslü. Yani illa eşyalar ve tadilat aynı anda olmak zorunda değil.

Ben evlendiğimde eşimin ailesinin olan ama eşimin kaldığı bir evde başladık. Çoğu eşyayı almadım o yüzden.

Eşimin tayini çıkmasa mutfağa tadilat yapacaktım. Çünkü dolaplar 15 sene öncenin o klasik mutfakları. Ama tayin olunca bambaşka bir şehre taşındık. Denk geldi ev aldık. Gene istediğim givi değil ama yavaş yavaş bir şeyler alıyoruz.

Eşyaları karı koca taksitle öderiz diyorsan ailesi tadilat yapsın. Siz de mobilyalarınızı alın. Enza Doğtaş gibi yerler belli kredi kartlarına 7-8 taksit hatta 9 taksit yapıyor. Halılar vs aynen Trendyol mantıklı. Sizi asıl yoracak beyaz eşya ve mobilya. Onu da şimdilik bir salon takımı bir de yatak odası. Razı gelirim diyorsan modalife baya ucuz ama ben modellerini hiç sevemedim.

Koltukta keten kumaştan uzak dur, leke tutuyor iz kalıyor silince de aklında olsun

30 ocak 14:35

6. süslü düğün yapacağım çünkü aileler çok istiyor ve biraz da kültürel bizde, nikah pek yapılmıyor. ama küçük bir şehirde yaşadığımız ve salon sahibi tanıdık olduğu için o masraf kalemi tüm harcamaların içinde en küçük olanı zaten. ben makyajımı kendim yapmayı planlıyorum, o garip bir biçimde çok pahalıymış 10bin küsür. onun dışındaki tavsiyeler için teşekkür ederim ama, önceliklendirmek mantıklı. bir de fayansları komple yenilemek yerine yapışkanlar buldum internette, onlarla yenilemek mantıklı olabilir

30 ocak 14:37

7. Estetik islerse simdi yaptirma bence zaten

30 ocak 14:45

8. Onlar biraz geçici çözümler. Ben biraz beklemeni tavsiye ederim süslü.

Bazıları boyama da yapıyor ama onlar da dökülüyormuş bir süre sonra.

Tadilat yaptıracaksan özellikle de büyük tadilat - mutfak dolabı, parke döşeme gibi- onları evlenmeden önce yap.

Bir de yanlış anlamazsan seninle eşinin de durumu yok, ailelerin de pek yok niye bu acele? Bu sene tadilat yapılsa seneye de yavaş yavaş mobilyalara başlansa olmuyor mu?

Kuaföre düğünün olduğunu söyleme bence. Git özel gün makyaj ve saçı yaptır. Duvağı falan kendin tuttur.

30 ocak 14:50

9. teşekkürler süslüler. evin içi eski olduğu için tek seferde tadilat olsa ve tertemiz girsem gibi hayal ediyordum ama zor sanırım. ufak ufak halletmek daha mantıklı olacak. bir kısmı da gelen takılarla karşılanır diye düşünüyorum

30 ocak 14:50

10. anon 1 banyonun ve dolapların yenilenmesi, yerlerin yapılması falan bildiğin komple tadilat. ama belki dolapları bir süre kaplayıp kullanırım.

30 ocak 14:51