süslüler reglim bir sonraki ay tatile denk geliyor ne yapmalıyım?

süslüler bugün regl oldum ve sonraki ay da bu tarihlerde anca tatile çıkabileceğim. reglimin öbür ay erken gelmesi için neler yapabilirim? daha önce doğum kontrol hapı kullanmadım doktor tavsiyesiyle kullanmak isterim ama galiba geç kaldım onun için reglim başladığından. sizin tavsiyelerinizi öğrenebilir miyim?

1. Regl geciktirici

27 haziran 2020 11:51

2. anonim 1 teşekkürler cevabın için ama ben öne çekmek istiyorum. bir de primolut n bana çok zarar veriyor bildiğin başka geciktirici var mı?

27 haziran 2020 12:00

3. hiç ilaçla falan uğraşma sonra bir sürü sıkıntı oluyor en iyisi tampon kullan git tatilini yap mis gibi.

27 haziran 2020 12:01

4. Regli erken baslatici degil ama geciktirici ilac var primolut n ama gercekten rezillik yani. Benim de tatile denk geldi maalesef ilk gun denize girmedim sonra tampon ile girdim hemen degistirdim. Ilac kullanip aylarca duzene girmesini beklemektense tampon diyorum ben de.

27 haziran 2020 12:27

5. "saçma sapan" hormon dengenizi bozabilirsiniz, tampon vs kullanacak olsa sormazdı herhalde, insanlarda o kadar akıl vardır değil mi? Süslü geciktirmeye uğraşmadım ben hiç ama dün bir soruda tarçın önermişler ve baya işe yarıyormuş, geciktirici ilaçlar regl tarihinden bir hafta önce kullanılmaya başlanıyor sanırım yani bir eczaneye danışın gelecek ay ilaçları kullanabilirsiniz, bu aydan bir şey yapmanıza gerek yok. Anladığım kadarıyla regl döngünüz düzenli, eğer düzenli cinsel hayatınız yoksa sadece tek seferlik bir tatil içi bir aylığına dkh kullanmaya başlamanızı önermem, ilk birkaç kutu kahverengi lekelenmeler olabiliyor hatta bazı insanlarda baya kanama gibi oluyor o lekelenmeler ya da ara kanamalar olabiliyor vücut alışana kadar yani gelecek ay regl olmayacağım diye bütün ayı regl gibi geçirme ihtimaliniz var.

27 haziran 2020 12:50

6. süslüler çok teşekkürler cevaplarınız için. tampon kullanmayı en son seçenek olarak görüyorum :( erkek arkadaşımla gideceğiz tatile.

anonim 7, detaylı açıklaman için ayrıca teşekkür ederim. tarçın gerçekten işe yarıyor ama ben geciktirmek yerine öne çekmek istiyorum. en fazla birkaç gün gecikecek çünkü tarçınla. primolut n de bildiğim tek geciktirici ilaç ve beni aşırı kötü yapıyor hem kullanırken hem sonraki reglimde. düzenli bir cinsel hayatım var. yine de dkh kullanmaya sürekli devam etmek istemiyorum. bir de bugün başlamam lazım galiba reglimin ilk günü olduğundan. tek bir ay için kullanacak olmak çok mu saçma olur? vücudun alışma süresi var dediğin gibi, ara kanamalar vs de gözümü korkuttu açıkçası.

27 haziran 2020 13:04

7. menstrual kap kullanin kesinlikle tampondan cok daha rahat. tamponu her denizden ciktiginizda degistirmek zorundasiniz cunku. ben kapa sahip degilken reglim tatilime denk gelmisti ve tampon kullanmistim denize girerken. farkinda bile degildim ama ipi bikinimin kenarindan sallaniyormus cok utanmistim :(

reglin en yogun gunu haric sevismenizi de altiniza bi havlu sererek yaparsiniz hic bi sikinti olmaz :)

27 haziran 2020 13:43

8. Valla süslü geciktirici olarak regl tarihinden 1-1.5 hafta önce tarçına başla. Haricinde öne çekmek zor olacak her türlü. Geciktirmeye yönelik şeyler yap daha çok.

27 haziran 2020 20:13