sınıf tekrarı yapacağım, moralim çok bozuk. yaşayanlar aileleriyle nasıl paylaştı bu durumu, nasıl tepki aldılar?

merhaba süslüler, iyi bir üniversitede iyi bir bölüm okuyorum. girdiğim ilk sene kazandım, mezuna kalma durumum olmadı. tüm eğitim öğretim hayatım boyunca da başarılıydım, özel okulda burs kazanıp okudum, sayılı liselerden birine girdim, liseyi de başarıyla bitirip üniversiteye başladım. hazırlık okumadım, sınava girip geçtim. bu arada aöf’de de bir bölüm bitirdim. bu sene 14 ders aldım, 6 dersim kaldı maalesef. bayramdan sonra bütünlemelerim var ama yılmış durumdayım ve kendimi sınıf tekrarına hazırladım. hiçbir şekilde çalışmadım. içimden gelmiyor zaten finallerim 1 ay önce bitti. iki hafta gezeyim bu sınav temposundan çıkayım dedim onu da yapmadım. sadece evde yattım ve bomboş tavanı izledim. okul zamanı tüm sınav dönemlerim hep bayramdan 2 gün mnce-2 gün sonra şeklinde denk geldi ve 4 senede rahat rahat tatil bile yapamadım. çok yıpranmış hissediyorum. bütünlemelere girmeyi düşünmüyorum çünkü çalışmadım ve yapamayacağım. erkek arkadaşım ‘en azından gir’ diye zorluyor ama girip boş kağıt vermek daha çok üzüyor.  tüm hayatım boyunca başarılı olunca çevrem nasıl tepki gösterecek, ne diyecek diye düşünüyorum. çevremi geçtim kendime yediremiyorum bir sene daha okumayı. utanırım gibi geliyor, etrafımda ortalama bölümde okuyan arkadaşlarım mezun oldular bile. ben harıl harıl çalışırken tek sayfa kağıt ezberleyip sınava giriyorlardı. şimdi ‘mezun olamadın mı’ soruları geliyor ayrı sinir oluyorum. ama çabalamıyorum da. bakınca daha 22 yaşındayım. bir seneden ne olacak diye diyorum. çok mutsuzum gerçekten.

1. Süslü tobb üniversitesindeysen sarılıp ağlayabiliriz

14 ağustos 2019 21:10

2. Süslü benim de bir sürü bütüm var ve çalışmadım finalden bi şeyler var aklımda senin de yok mu Marmara’da mısın

14 ağustos 2019 21:10

3. Anonim5 hangi bölümdesin merak ettim valla kendi okulumdan olmayan biri asla anlamıyor durumumu ne kadar anlatmaya çalışsam da. Tobb lular olarak ağlama gecesi yapabiliriz

14 ağustos 2019 21:17

4. Ayrıca soru sahibi süslü ben=sen resmen. Kendim yazsam bu kadar olur

14 ağustos 2019 21:18

5. Anonim 5 ben hukuktayım bizim de iflahımız kuruyor resmen. Bilgisayarı biliyorum tabi okulda bilmeyen yok artık başınızdaki bölüm başkanınız dolayısıyla :d

14 ağustos 2019 21:25

6. Süslü ben hazırlığı 2 sene okudum üstelik mezuna kalmıştım. Yepyeni bir dil öğrendiğim için tolere etmesi biraz daha kolay bir haberdi onlar için. Ama yaptığım şeylerin sonuçları beni ilgilendirdiği için kimse tepki vermedi. Sadece benden çok stres olup endişelendiler ya bu sene de geçemezsem diye

14 ağustos 2019 21:27

7. Süslüm bir kaç sene sonra bunların hiç bir önemi kalmayacak. Kendini üzmeye değmez. Ben de 6 yıllık okulu 7,5 yılda bitirdim ki uzattığım 1,5 yılda toplam 4 dersi vermem gerekiyordu.Yine de büte girmeni isterdim. Ben de ne ailemi ne sevgilimi dinlemedim bütlere girmemiştim. Uzattığım sene yine yeteri kadar çalışmadım yine büte kaldım ama sınava girdim ve hocalarla konuştum. En azından birini geçen seni rahatlatır.

14 ağustos 2019 21:28

8. Artı olarak ben de 21 yaşındayım ve birinci sınıfa yeni geçmiş oldum. Psikolojimi fazla etkilemedi bu. Bazen düşünüyorum yaşıtlarım seneye mezun olacak diye ama sonra diyorum ki napalım bu da benim hayatım böyle bir yol izliyorum, bana kattıklarına bakıyorum kaybettiklerimden çok. Öğrendiğim dil için ikinci sene okumak bana harka şeyler kattı o dilde mesela

14 ağustos 2019 21:30

9. Off prenses ya aşırı gıcık buldum yazdıklarınızı. Insanlar ne şartlarda okuyor zorlukttan fakirlikten babsetmiyorum bile mezuna kalan, 3.yilda giren, 2 kere hazirlik okuyan var, ama boyle prensesler de var iste. Teselli istiyorsan soyle sevgilin etsin neden burada insanlarin canini sıkıyorsun? Zaten tercihler yeni aciklandi bayram bir suru yerlesemeyenin cani sıkkın eminim. Ne gerek var böyle dusuncesiz sorulara ya? 22 yasindasin bir sene uzasa nolur yani sanki ailen dovecek ama yazdıklarından hicbir sey demeyecekleri de belli. Not:universiteliyim ama empayi yapabiliyorum giremeyenlerle

14 ağustos 2019 21:41

10. anonim 10, prensesliğimi nereden çıkardınız? empati yeteneğiniz sandığınız kadar gelişmiş değil anladığım kadarıyla. en basiti burada anonim olarak neyimle övünüp insanları üzeceğim? siz beni tanıyor musunuz? ben sizi tanıyor muyum? yerleşemeyen insanlar çevrelerinde görmüyor mu üniversite kazananları? benim ne şartlarda okuduğumu nereden bilebilirsiniz? maddi durumum hakkında tek bir cümle yok yazdıklarımda. ailemin ne tepki vereceğini de bilemezsiniz. çok şükür hepsi aklı selim insanlar ama zaten kendi içimde huzursuz olduğumu ve kendime yediremediğimi söylemişim. benim sınıf arkadaşlarımdan da 4 senede bütsüz mezun olanlar var ne yapayım mezuniyet fotoğrafınızı yazınızı paylaşmayın mı diyeyim? gerçekten tepkinizi anlayamıyorum, her şeye de bu kadar duyar kasmaya gerek yok. ben etrafımda kendimden küçük kim varsa zaten konuşuyorum, yardımcı olmaya çalışıyorum üniversite-yerleşip yerleşmeme konusunda.

diğer anonimler, içimi rahatlatıyorsunuz gerçekten. sizleri seviyorum, umarım hepimiz istediğimiz şeylerr çok çabuk ulaşırız.

sınavlardan birkaç tanesine gireceğim çalışabileceğim ama hepsine iki-üç gün içinde çalışmam imkansız. dediğim gibi çalışma hevesim de kalmadı. finaline aynı şekilde girip büyük bir hayal kırıklığı ile çıktım.

ortalama bölüm şeklinde yazma nedenim de aşağılamak değil kesinlikle. ama sınav zamanı yanıma geldiklerinde ‘neden hala çalışıyorsun, önceden çalışsaydın ya, işte böyle olur’ tarzında söylemlerle karşılaşmam. en basiti çok zor dediği sınava aöf kitabından çalışan biri dedi bana bunları. ben de yazdığım gibi aöf’te bir bölüm bitirdim ve az çok kitap içeriklerine hakimim. böyle düşünmeleri üzüyordu. ve sinirlenip bilendim sanırım.

14 ağustos 2019 21:56