saçımı boyattım ama hiç beğenmedim, çok mutsuzum. baya uzun bir soru, fikir verebilir misiniz?
süslüler öncelikle baya uzun bir soru olacak, uyarısını yapayım baya detaylı anlatacağım.
şimdi ben geçen hafta saçlarımın kulak üstü ve ensesini platin gibi bir renge boyattım. kuaförde fön bittikten sonra yakından baksam da oradaki ışıklardan detayları fark edememiştim ve çok beğenmiştim saçımı ama eve gelip yakından incelediğimde maalesef ki hiç beğenmemeye başladım. öncelikle kulak üstümde çok yukarıya çıkarak açma yapılmış, saçımın boyanmayan kahverengi yerlerindeki bebek saçlarımı da sarıya boyadıkları için karşıdan bakıldığında sadece bebek saçlarım beyaz kadar açık bir renkte ve çok kötü görünüyor. farla boyamayı denedim belki o kötü görüntüyü biraz alır diye ama hiç olmadı çok kötü durdu. onun dışında genel renkte de geçişler var, dipleri neredeyse beyaza kadar açılmış ve ilk 1-2 cm beyazken sonra platin sarı gibi belli belirsiz bir şerit kalmış, ordan aşağısı da platin/beyaz gibi gidiyor. üstüne boya diye yaptıkları şey tutmamış galiba. başkalarında gördüğümde gerçekten çok beğendiğim bir modeldi ama hem uygulamada problemler var hem de bana yakışmadı herhalde ve hiç içime sinmedi. bütün bu açma işlemleri tek günde yapıldığı ve saçım platine kadar açıldığı için yıprandı tabii ama benim beklediğim kadar bir yıpranma yok, gerçekten sağlam saçım varmış demek ki bu kadar açmaya herhalde benim kuaförümdeki pişmaniyeye dönen kadın gibi olurum sanmıştım, şükür bari saçım elimde kalmadı. ama tabii ki yoluk yoluk duruyor haliyle. hem saçım biraz kendine gelsin hem belki uzadıkça bu bebek saçlarımdaki kötü görüntü ortadan kalkar diye 1-1.5 ay civarı beklemeyi düşünüyorum, sonrasında zaten dibim çıkmış olur o zaman farklı bir kuaföre gidip kendi saç rengime boyatacağım. o konuya gelecek olursak da ben alttaki saç rengi ne kadar açık olursa üste boyanan koyu o kadar çok tutar ve akmaz diye düşünüyordum ama hiç öyle değilmiş sanırım, herkes platinin üzerine hangi rengi boyarsan boya birkaç yıkamada akar gibi şeyler yazmış. beni de bu korkuttu işte :/ kahve boyarsan yeşil veya turuncu olur, akar gider, platin hep çıkar, kurtulmanın tek yolu kestirmek gibi şeyler yazılmış. gerçekten öyle mi süslüler ya? benim kestire kestire bu saçtan kurtulmam en en en az 3 senemi falan alır. bir de birebir kendi saç rengimi yapabilirler mi yoksa fark edilir mi illa? ne bileyim ya çok korkuyorum böyle aşağısı farklı yukarısı farklı renk olursa diye. aşırı uzun oldu biliyorum ama ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok, bu zamana kadar saçıma tek bir işlem bile yapmadım baya da cahilim bu konularda o yüzden ekstra korkuyorum her okuduğum şeyde. bir de sırf böyle boyatacağım için upuzun olan saçlarımı kısacık kestirdim, yıllardır uzatmaya çalışıyordum sırf boyayla güzel dursun diye yıllarca uğraşıp sırtıma kadar uzattığım saçlarımı omzumun üstünde kestirdim küt şu an. bi de üstüne boya da istediğim gibi olmayınca gerçekten moralim inanılmaz bozuldu, saçımı yaptırdığımdan bu yana evde ensemde at kuyruğu yapıp kapüşonlumun şapkasını takarak geziyorum aynada saçlarımı görürsem daha da moralim bozulmasın diye. sizce ne yapmalıyım süslüler? şu anki planım en az bir-bir buçuk ay saçıma hiçbir şey yaptırmadan yağ, maske, krem gibi şeyler uygulayarak açma işleminden kaynaklanan yıpranmayı gidermeye çalışmak. sonrasında da kuaföre gidip sarı olan yerleri kendi rengime döndürmesini isteyeceğim, aşağı yukarı kaç boyamaya renk tam tutar ve bir daha boyatmam gerekmez? genel olarak saçını platinden kahveye döndüren süslüler deneyimlerini aktarırsa çok sevinirim. özellikle eğer benimki gibi önce lokal olarak sarı açtırıp üzerine kendi rengini boyatan süslüler yazarsa daha da mutlu olurum, tam rengi elde edebildiniz mi? kaç boyamaya kalıcı bir renk elde edildi? gibi.. buraya kadar okuduysanız da çok teşekkür ederim, fikirlerinizi bekliyorum <3