saçın doğal halinin dışarı çıkınca sanırım havadan dolayı olan bozulmasını (kabarması şekilsizlik vs.) azaltmak için ne kullanılabilir?

saçımı senelerdir düzleştiriyorum (normalde elektriklenen ince telli dalgalı kabarık saçlarım var), son zamanlarda en azından sadece fön çekmeye alışmaya çalışıyorum. saçıma fön çektiğimde normal hali düzmüş de biraz bozulmuş, saçımın doğal hali öyleymiş gibi tatlı bir düzlük oluyor, duştan sonraki ilk gün de tam şekli oturmuş oluyor. ama fönlü haliyle dışarı çıkıp 1-2 saat bile gezsem hemen fön bozuluyor, bozulunca kabarık dalgalarım ortaya çıkıyor, bebek saçlarım tiftik tiftik oluyor, böyle olduğu için de dışarı çıkacağım zaman tekrar düzleştirmeye başladım. bunu nasıl en aza indirebilirim en azından, nemden falan mı oluyor anlamıyorum bir tavsiyeniz var mı?

1. ya aynı sorun bende de var süslü soruyu takipteyim belki buna çare bulan süslüler yazar :/

7 temmuz 2022 19:49

2. nemden. istanbulda evden bebek gibi saçla çıkıp birkaç saate homeless gibi kabarmış, tiftik saçlarla dolaşırken, ankarada tüm gün ipek gibi saçlarla dolaşıyorum. neme engel olamayacağıma göre, bir çaresi de yoktur diye düşünüyordum hep. kontrol altına alabilenlerin cevaplarını merakla bekliyorum ben de

7 temmuz 2022 22:08

3. a1 umarım ama soru hiç tutmadı ya :((

7 temmuz 2022 22:25

4. a2 aynı şekilde ama Ankaradayım saç yapısıyla da alakalı da olabilir, ben evden çıkmadan önce yağ sürüyorum saçıma ama bi etkisi olmuyor o da iş olsun diye işte

7 temmuz 2022 22:26

5. up up lütfenn :((

7 temmuz 2022 22:26

6. bu sorudan sonra lorealin duştan sonra kullanılan saç güzelleştirici kremini aldım bayram indiriminden. iki çeşidi varmış, birisi jojoba yağlı birisi de 6 değerli yağlı. jojoba yağlı olan çok övülmüştü ama diğeri indirimde olduğu için onu aldım.

normalde duşta saç kremi kullanıp, duştan sonra da sadece bir iki pompa yağ kullanıp devam ederdim. bu yağ duş sonrası, saçları taramadan önce kullanılıyor. 4 5 kere falan kullandım daha ama o kabarıklığı alıp sakinleştirdi bile. hatta dün gece duş almamama rağmen biraz sürüp tarayıp tepeden toplayıp yattım saçımı, bu sabah çok tatlı su dalgalarım olmuştu.

bu arada saçlarım ince telli ve sık. en ufak köpük, sprey, saç yağını fazla kaçırma anında sönüp yağlı duruyorlar. dalgaları da sönüp aşağı inip tuhaf duruyordu bundan ağırlaştırma ya da hızlı yağlandırma gibi bir şeyle henüz karşılaşmadım. belki işinize yarar, 35 liralık ortalama fiyatlı da bir ürün

22 temmuz 2022 15:49

7. bu arada reklam gibi olmuş ama cidden kendim aldım denedim. iki saat uğraşıp prenses gibi su dalgası yaptığım saçlarım varacağım yere gitmeyi bırak, evden çıktıktan yarım saat sonra kabarıp bozulunca, vitrinlerdeki yansımamı görüp deliriyorum. hiç yapmasaydım da saçlarım yıpranmasaydı bari diye. benzer durumdakiler için uzun uzun yazasım geldi.

ilk kullanımdan ziyade, kullandıkça saçlarımı sakinleştirdiğini de belirteyim

22 temmuz 2022 15:53

8. a2 dediğin 2 ürüne de bakayım deneme riski alacak kadar da uygun bir fiyatı varmış zaten, çok teşekkürler

24 temmuz 2022 09:57