sabah çok erken kalkınca canım kahvaltı yapmak istemiyor. akşamdan bir dilim ekmeğin üstüne tatlı birşeyler sürüyorum. ancak tatlı şeyler yiyebiliyorum o saatte. fıstık ezmesi çikolata reçel vs. sabah hemen onu yiyorum. üstüne de bir tane muz. sabah asla hazırlayamazdım akşamdan hazırlamam şart.
Yumurta kırıyorum, tost , cızbız yufkadan, varsa çorba , bazen simit
Eskiden her sabah kendime kahvaltı hazirlardim. Bir saat erken kalkıp güzel bir kahvaltı yapmak bana zor gelmezdi. Hatta kahvaltı yapmayan insanları anlayamazdim. 2 senedir kahvaltı yapmiyorum. Kahvaltı yapmayınca acikmiyorum. Tek öğün beslenme ve sporla 24 kilo verdim ve gayet sağlıklıyım. Ama eskiden yani kahvalti yaparken, yoğun dönemlerimde kahvaltı tabağımi hazırlar öyle yatardım. Domates, salatalik, peynir, zeytin vs tabağa koyar buzdolabı poşetine geçirirdim. Bazen yumurta haslar, bazen yumurtami sabah kırardım. Bazen geceden yulaf lapasi yapardım, meyvesini vs üstüne dizer ve poşet geçirirdim aynı şekilde. Taconun üzerine kaşar, Domates vs dizip sabah ısıtır pizza gibi yerdim. Taconun sertlesmesi ve citir olması için beklemek lazım o nedenle kalkar kalmaz pişirirdim ve soğurken makyajımı yapardım. Kizarmis ekmek ustune ezilmiş avokado surup domates koyardim. Tuz ve iri taneli cekilmis karabiberle muthis bir sey oluyor. En zamanım olmayan günlerde bile yanıma bir muz alırdım. Hey gidi...
En mantıklısı geceden hazırlayıp kaldırmak. O zaman ne isterseniz yiyebilirsiniz.
Süslü normal zamanda kahvaltı yapan biriyim okul zamanı sabah erkenden derslerimin olduğu günlerde bir muz ile öğlene kadar dayanıyordum ve daha dinç hissediyordum.
önceden yulaf lapası yerdim kakao ve muzlu. şimdi yolda zeytinli açma alıp onu yiyorum. abur cubur alışkanlığımın oluşmasıyla da 1 yılda yaklaşık 10 kilo aldım bu düzende. Tavsiye etmiyorum:)
ben de abur cubur bisküvi falan yiyorum simit poğaça mide yanması yapıyor diye yemiyorum pek. benim de abur cubur ve kötü beslenmeden cildim bozuldu baya aktif sivilceler var şu an :( yulaf lapası beni daha çok aciktiriyor ya sevmiyorum o yüzden
Sabah bir saat önce kalkıp kendime kahvaltı hazırlayacak kadar hayati sevmiyorum ise de sürünerek gittiğim için sadece beni birkaç saat tok tutsun sağlıksız olmasın istiyorum bulamadım öyle bir şeyler. Son zamanlarda simit ve meyve suyu bisküvi cikolata yiyorum hepsi de sağlıksız ve akne çıkartıyorlar bende
erkenden gitme kategorisine giriyor muyum bilmem ev-iş arası arabayla 5 dakikada gidiyorum, evde ne yiyorsam işe de onu götürüyorum:
kavanozda yulaf lapası, sabah ince öğütülmüş yulafı 5 dakika pişiriyorum, muz, yulaf, fıstık ezmesi tamamdır.
avokado tostu, avokado ez, yumurta koy, üstüne füme, peynir, labne ne varsa.
bu ikili haricinde bir şey yememeye özen gösteriyorum eğer kahvaltı hazırlamadıysam öğlene kadar bir şey yemiyorum. asla poğaça, börek, büsküvi yemem. (zayıf değilim tosunum)
hibrit çalışıyorum işe gittiğim günler ofise girmeden alttaki kahveciden küçük sandviç ve büyük cappuccino alıyorum. sandviç her türlü daha sağlıklı poğaçadan.
AKŞAMDAN HAZIRLIYORUM . DOMATES SALATALIK ZEYTİN PEYNİR VE 1 DİLİM EKMEK. Bİ KABA KOYUYORUM. MASABAŞI ÇALIŞIYORUM. İŞE GELİNCE YANINDA ÇAYLA SABAH RUTİN İŞLERİMİ YAPARKEN YİYORUM