sabah ezanini cok yuksek sesli oldugu icin sikayet etmek?

sabah ezani cok uzun suruyor ve cok yuksek sesle okunuyor. sikayet edebilecegimiz bir yer var mi? mahallenin muezzini kicini yirtiyor resmen. biraz sesini dusurmeleri lazim. insan haklari ihlali bu resmen.

1. Şikayet etseniz siz kötü olursunuz süslü. Önceden 5 vakit ezandı şimdi iyice abarttılar duası bilmem nesi. Çevremde sesini net duyabildiğim 3 cami var. Kafa bırakmıyolar insanda.

8 ağustos 2020 05:27

2. Cami kapısına gizlice not bırak. Hocam, panik atağım, anksiyetem var, namahrem diye yüzyüze de konuşamadım, sabah namazına korkarak kalkıyorum, 3 rekat geçmiyo kalp çarpıntım allah rızası için azıcık sesinizi alçaltın diye.

8 ağustos 2020 06:00

3. Soru kötü yorumlar daha kötü. Evde değilsin geziyorsun veya başka şeyle meşgulsün diye akşam ezanı uzun ve duyulası gelmiyor mesela sana. Ne hoş. Taşın.

8 ağustos 2020 06:00

4. Nereye tasinayim? Her mahalleye bir degil iki degil ucer tane cami yapiyorlar artik. Ayrica ben bile inancsiz halimle aksam ezaninin sabah ezanindan cok daha kisa olmasinin sebebini biliyorum. https://www.izle7.com/kanal7/izle-28091-aksam-ezani-neden-hizli-okunur.html Al ogren.

8 ağustos 2020 06:09

5. A5, 5 vakit namaz kılar benim annem. Hep telefon uygulamasından takip eder namaz vakitlerini. Namaz kılmak isteyen zaten vakti rahatlıkla takip edebilir günümüzde. Ezan sesinin bu kadar yüksek olmasının sebebi bahsettiğin şey değil maalesef ve bunu sen de gayet iyi biliyosun.

8 ağustos 2020 07:55

6. Dediğinize göre müezzin ekstra şov yapıyor. Usulüne uygun okumadığı için cimere yazabilirsiniz. Bir ara benim yaşadığım yerde cami durmadan ilahimsi şeyler açıyordu. Şikayet etmiştim. Bana bir şey olmadı ama ilahiler bitti.

8 ağustos 2020 08:36

7. Kilyos'ta kalıyoruz ve babam ağır hasta. Cami yetmiyormuş gibi evin tam karşısına hoparlör yerleştirdiler son ses dualar ezanlar kafamızı şişiriyorlar. Babamın ve bakımıyla ilgilenen bizlerin dinlenmesi çok önemli ama her sabah ezanında korkuyla uyanıyoruz... diğer ezanlar da evin içinde okunuyor sanki.

Ben inançsızım ama annem namazını kılar, her ezanda maruz kaldığımız gürültü yüzünden müezzine bela okuyoruz hep birlikte... olabilecek her yere (cami imamına, belediyeye, muhtarlığa vb.) şikayette bulunduk hastamız olduğunu yüksek ses nedeniyle günde 5 vakit kriz geçirdiğini yazdık, söyledik... hiçbir şey değişmedi. Herkes "yapabileceğimiz bir şey yok" diyor...

8 ağustos 2020 08:49

8. Noo amerikaya girebilirsin şey ya orda da var pardon fnnmk olsun alışırsın kanka

8 ağustos 2020 08:51

9. Süslü evin içinde birbirimizle konuşmalarımızı duymuyoruz biz de. Sabah ezanı çok rahatsız edici değil, duymuyorum ama gün içinde o kadar yüksek sesli ki rahatsız oluyorum. Bir de çok değişik okuyor kim okuyorsa. Uzun uzun çığlıklar ata ata. Ezan öyle okunmaz. Şikayet etsen de asla sonuç almaz bence.

8 ağustos 2020 09:30

10. Bizim burada ezan okuyan hocanın sesi çok kötü ince ve detone oluyor. Her seferinde gülüyorum. O kadar cami var ki sesi güzel insan kalmadı okuyacak kim varsa çıkarıyorlar.

8 ağustos 2020 10:53