sabah kalkmakta aşırı zorlanıyorum (7-8 saat uyuduğum halde)? her sabah uyanmak işkence gibi? hayattan soğuyorum?

10 saat uyumazsam kendime gelemiyorum ama bu kadar uyumak da günü öldürüyor. tavsiyeleriniz neler?

1. Hep mi böyleydiniz yeni mi oldu? Ben de dün gece 1:40 gibi uyudum, sabah 7:40 gibi uyandım. Tam tersi sabahın köründe işim olmasa da uyanıyorum. Gün içinde uyumuyorum. Çocukluğumdan beri böyle hatta annem başucuma fındık fıstık koyardı, o uyanana kadar acıkırsam yiyeyim diye :d ben her insanın uyku ihtiyacının farklı olduğunu düşünüyorum, olmuyorsa boşverin yani.

Genel tavsiye olarak; Oda hijyeniniz var mı? Yoksa olsun, temiz çarşaf, tozsuz oda, telefonsuz yatağa girmek vs vs. Gece doğalgaz açık mı? Ev çok soğuk değilse doğalgaz açık uyumayın, sıcakta uyanmak zor, güneşlikleri açıp uyuyun bir de. Sabah ise bir amacınız olsun mesela7'de uyanıp şunları yapmam lazım gibi, mümkünse dışarı çıkın uykunuz açılsın. Pencereyi açıp odayı havalandırmak da bir seçenek.

13 mart 2021 09:57

2. Evet süslü hep böyleydim. Oldum olası fazla uykuya ihtiyaç duyuyorum. Dediğim gibi bu maalesef günümü öldürüyor.

13 mart 2021 10:12

3. bir ay öncesine kadar ben de böyleydim, günlük kalorimin çok altında aldığımı fark edip kalori saymaya başladım, onun dışında bazı vitamin eksiklikler de bu tarz sorunlara yol açabiliyor

13 mart 2021 10:17

4. Kan değerlerinize baktırın kesinlikle. Multivitamin takviyesi başlayabilirsiniz. Spora başlamayı da bir değerlendirin, sizi dinç tutar.

13 mart 2021 10:27

5. Tamamdır süslüler kan tahlili yaptıracağım çok teşekkürler

13 mart 2021 10:41

6. aynısı bana geç saatte yemek yediğimde oluyor. mantıklı mı bilmiyorum ama 7den sonra bir şey yemediğim gecenin sabahında -saat 6 da- çok dinç uyanıyorum. dün tatlı yedim gece mesela sabah 11de zor uyandım

13 mart 2021 15:04

7. Sağlıksal değilde mutsuzluk, kişilikte olabilir. Nasıl birisin süslü yapı olarak

13 mart 2021 16:46

8. anonim 8, genel olarak halimden memnunum aslında mutsuz değilim

13 mart 2021 18:46

9. degisiyor ya bence. yetiskin insana tavsiye edilen 8 saat bana yetmiyor mesela cok zor uyaniyorum ama  9 saat super zink diye kalkarim. bi de uyku kalitesi icin 11-12 gibi uyumus olmak gerekiyormus biyolojik saatle alakali hani derler ya 11-4 arasi uyku cok onemli diye. ona dikkat etmeye calisabilirsiniz.

+ telefonda bazi uygulamalar oluyor uykunun derinligini hesaplayip alarminizi hafif uykudayken caldiriyor bunlari da arastirabilirsiniz belki fayda gorursunuz ne kadar dogru bilmiyorum ama

14 mart 2021 09:46

10. ben herkes şu kadar saat uyusun laflarına sinir oluyorum ya. ben kendimi bildim bileli az uyurum. ama erkenden uykum gelir mesela. 9-10'da uykum geliyor diye insanlar gülüyor :d dün 11 gibi yattım 4'te kalktım. yetiyor yani bana, neden başkalarına 7 saat uyuyor diye ben de 7 saat uyuyayım? 7 saat uyuyunca benim başım ağrıyor direkt, kendimi halsiz hissediyorum. sabah erkenden kalkın meselesi de aynı şekilde. bir yerde eskiden (gizlinot: çooooook eskiden :d) atalarımızın vahşi yaşamda hayatta kalmak için nöbetleşe uyuduğunu, sabah insanlarının bu sabah nöbetçilerinin devamı olduğunu, geceleri daha aktif olan insanların da geceleri nöbet tutan atalarımızın soyunun devamı olduğunu okumuştum. bu kolektif bilinçaltı fikri beni etkiledi:d bence herkese gereken uyku farklı, size 10 saat gerekiyorsa 10 saat uyuyun süslü. şu meşhur "uyku döngüsü" mevzuunu denediniz mi? belki bir döngü azaltıp 8,5 saat uyuyunca da yeter size. bir bakın o konuya bence. onun dışında uyku yani bu, ömrünüzün sonuna kadar uyum sağlayacak bir çözüm bulmalısınız. her allahın günü lanet ederek yataktan çıkmak çok yorucudur :(

14 mart 2021 09:59