salisilik asit ve eskilerin alkollü tonikleri?

garnier ' nin ve daha birçok drugstore markanın alkollü asitleri vardı eskiden, hala var.sonra alkolün cildi kuruttugu gerdigi , kısaca zarar verdiği anlaşıldı ve alkollü tonikler böylece baya gözden düştü. bunlar aynı zamanda salisilik asit de içeriyordu. e şimdi de yeni akım: salisilik asit bha olarak cilt soyma. ama biz salisilik sadece alkolle çözebiliriz.. şimdi benim sorum şu: bu durumda eski usul alkollü toniklere dönmüş mü oluyoruz? yoksa yeni formulasyonlarda alkolün zararsız biçimleri falan mı kullanılıyor?

1. Ah evet evet sağol 1.anonimm. en önemli diğer marka da Neutrogena, şimdi hatırladım. Evet öyle olursa kıyas yapabiliriz alcohol denattan yuruyup ☺ çünkü eğer aynıysa cyrene nin 64 liralık serumu ile belki de aynı amaca hizmet ediyor olur bu 2 tonik . Kısmet.

25 ocak 2018 23:16

2. Bu arada salisilik asidi sadece alkolün çözdüğünú de süsluden öğrendim, doğrulamadım. Soru da o bilgiye dayandı, eksik bilgiyle sormuş olabilirim : /

25 ocak 2018 23:24

3. ben 1. anonim. aslında aynı konu benim de kafama takılmıştı. şimdi %x kadar içeren bha solüsyonlar yaygınlaştı tamam ama bu neutrogena gibi toniklerin yüzdesi yok, acaba aynı oranda mı? değilse de en azından % kaçlık bir fark var arada? acaba bir tür pazarlama tekniği mi diye de düşünmüyor değilim. belki yakında bu drugstore markalar da % yazmaya başlar. hammadde olarak aslında ucuz ama cyrene gibi markaların fiyatları uçmuş durumda. içeriğini tam olarak ne olduğunu merak ediyorum ben de.

25 ocak 2018 23:28

4. Selam @(yazar: lavanta) ben de soran stars ♡

Tamm da yazmak istediğim de buydu aslında. Salisilik ve Bha sözcüklerini öne koyarak bir pazarlama tekniği miii? Yoksa bu soyma olayı yeni bi formül mu. Aynı şeyi düşünmüşüz

25 ocak 2018 23:41

5. Ben de elimdekini ekleyeyim. La roche posay effaclar astringent lotion micro-exfoliant

İçerik: aqua/water, alcohol denat, glycerin, sodium citrate, propylene glycol, peg-60, hydrogenated castor oil, disodium edta, capryloly salicylic acid, citric acid, parfum/frangrance.

The ordinary salicylic acid %2 yeni aldım daha kullanmadım.

İçerik: Aqua (Water), Hamamelis Virginiana Leaf Water, Cocamidopropyl Dimethylamine, Salicylic Acid, Dimethyl Isosorbide, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Citric Acid, Polysorbate 20, Hydroxyethylcellulose, Ethoxydiglycol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, 1,2-hexanediol, Caprylyl Glycol.

26 ocak 2018 01:11

6. cocamidopropyl dimethylamine, yağ asidi.

Hamamelis.... se cadı fındığı suyu.

İlk iceriklerde alkol bile yok ordinary de. Sonra bi baktım ordinary web sitesine, bu ürün alcohol free. Son içerikler için teşekkürler. Alkolsuz bir formulasyonlarda yapmayı başarmışlar anladığım kadarıyla. Sadece sonlarda bir Glikolik fadesi var,o sanırım ( ?) yağ alkolü. Ama taa sonlarda olması drugstoredan baya farklı olduğunu düşündürdü.

26 ocak 2018 09:43

7. Neutrogenanın yeni cıkan visibly clear toniginde denature alkol yok, ben kullanıyorum. Yalnız yeni ambalajlı olanı alacaksınız, üstünde yeşil renk şerit var. Salisilik asit %2 oranında belirtilmese de, bunu da aynı ürün abd'de satıldığından ve orada belirttiklerinden dolayı biliyorum. Lrp'nin toniğinde %1.5 falan olması lazım. Cryeneinkinde de alkol yok, o da %2. Cryene'in yaglı cilt toniğinde ise %1 oranında. Burada bahsedilen alkol denature alkol bu arada. İlla d. alkol olmayacak diye bir şey yok, oranına da bağlı. Neutrogena'nın eski visibly clear toniğinde alkol %40 mesela o yuzden çok kurutuyor. Ben %14 alkollü tonik de kullandım, hiç kurutucu değildi. Formülü önemli.

26 ocak 2018 10:27

8. Ayrıca salisilik asit sadece d. alkolde cözünmüyor, propilen glikol gibi farklı alkoller de var. Ordinary cocamidopropyl dimethylamine maddesinde çözmüş. (link: https://www.makingcosmetics.com/Salicylic-Acid-Solution_p_1123.html Bkz) toptan satıcısından.

26 ocak 2018 10:36

9. Aklımdan da geçmedi değil karmacilt acaba görür mü diye, şansım varmış : ) . Evet, ya aslında bu ol ile bitenlerin bir nevi alkol olduğu aklımda kalmış liseden, o yüzden sanırım yazmıştım. Tamam şimdi emin oldum. Çok teşekkürler. Neutrogenaya baktım sevgili karma, yesil bantlı olanını görsellerde buldum, aynen onu deneyeceğim. Ya ben bu yüzde oranında hep çekinip ve sessiz kalıyorum cunku, yıllar önce elime gelen bir mavi Neutrogena tonikten çok canım yanmıştı ve muhtemelen o bahsettiğin %40 lik gruptandi. Sanki biraz bile olsa yakacak gibi düşünmeme sebep olan mavi şeytan tstdthhf

%2 salisilik çok iyi, tam o ordinarycilerin söylediği oran. Bu yeşil bantlı ya hemen bakacagim, teşekkürler.

Ps: hammaddeciyi favoriledim.

26 ocak 2018 11:43

10. Evet , evlerde sadece Kolonya olduğu düşünülünce..peki biraz uzunca oldu ama sizce cocamidopropyl dimethylamine ne olabilir ? Yani alkol mu, tuz muygun vs..? çünkü ordinary diyor ki bu ürün yüzde 0 alkolludur, aynı sizin belirttiğiniz gibi. İşin açığı yeni bir çözücü tipi olduğunu düşündüm .çok teşekkürler. ♡

26 ocak 2018 17:12