sanırım bir hata yaptım ve gıda mühendisliği kazandım?

süslüler bu sene hacettepe üniversitesi gıda mühendisliğini kazandım. tercihten önce de araştırmıştım ama yüksek lisans yaparım kendimi geliştiririm diye avuttum kendimi. açıkçası o sınav psikolojisinden çıkınca daha mantıklı düşünebiliyorum şu an araştırmaya da devam ettikçe iyice gözüm korkuyor çünkü özellikle iş imkanı olarak hiç olumlu yorum yok. sizce kırık obp ile tekrar hazırlanayım mı (yapabileceğimi düşünüyorum) yoksa korktuğum kadar kötü bir bölüm değil mi

1. sınava hazırlanacağınıza okul derslerini çalışıp yatay geçiş yapın.

6 eylül 2020 22:16

2. Arkadasim odtu gida mezunu pek mutlu degil 2sene sonra ancak is buldu. Maas az alim az.

6 eylül 2020 22:17

3. Hacettepe gıda mezunuyum. Yüksek lisans yapıyorum İstanbul'da.iş olarak zaten imkan gittikçe azaldı, özellikle bu pandemi döneminde ise baya düştü. Tanıdığınız varsa hangi şehirde iseniz iş bulursunuz. Akademik olarak devam etmek istiyorsanız da bölümle çok ilgili olun, öne çıkmaya bakın.

6 eylül 2020 22:23

4. Bir gıda mühendisi olarak geçmiş olsun diyorum. Böyle lanet bir meslek olamaz. Asgari ücretin bir tık üstüne her işi yaptırmaya çalışırlar özelde. Çok iyi firmalarda da çalıştım vasat firmada da. Şimdiki aklım olsa asla yazmazdım. Kim yazdırdıysa abv her gün bedduamdadır.

6 eylül 2020 23:25

5. Not:yüksek lisans yaptım, doktora yapıyorum. Lanet olsun bu mesleğe

6 eylül 2020 23:26

6. ne kadar sinir bozucu bir olay ya aynı bölümü okuyacağız belki ben ondan çok daha iyi olacağım ama o torpille iş bulacak ben yerimde sayacağım

6 eylül 2020 23:39

7. Süslü ek madde 1 ile yatay geçiş de yapabilirsin. Bence tekrar hazırlanmalısın.

7 eylül 2020 01:37