savunma sanayi alanında iş başvurusu yaptım. güvenlik soruşturmasında nelere bakılıyor?

merhaba süslüler, bugün savunma sanayi alanında bir iş başvurusu yaptım ve hakkımda güvenlik soruşturması yapabilmek için bir kağıt imzalamamı istediler. bu soruşturmada nelere bakılıyor, daha önce olumlu olumsuz duyduğunuz hatta tecrübe ettiğiniz durumları yazabilirseniz çok sevinirim.

1. burdaki sorulara bakarken sevgilisiyle otel kayıtlarının sorun olup olamayacağını soran süslüler olmuş. İnternette araştırdığımda da ahlak kısmında şöyle yazıyordu:

Güvenlik soruşturmasında ahlaki durum nedir şeklinde bir sorunun cevabında kişinin sosyal çevresi, ailesi ve ilişkileri irdelenmekte. Bu araştırma neticesinde bir zafiyet bulunduğu takdir de güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanmaktadır.

Vatan hainliği veya bir suça karışma gibi bir durumum yok, ailem konusunda da içim rahat. Komşulara vs sizi soruyorlarmış. Fakat bu ahlak kısmına çok takıldım. Şimdi hiçbir özelim kalmadı mı? Sevgilimizle gittiğimiz tatile belki de konuşmalarımıza vs bakıyorlar mı? Bakıp olumsuz sonuçlanması gerçekten mümkü mü? Bir de bu kayıt altına alınarak sevgilisine şu tarihte cinsel içerikli bir şaka veyahut sexting yapmış bu ahlaksızlıktır mı yazıyorlar? Olumsuz sonuçlandığına dair size bir mail atıp bunu mu yazıyorlar? Şu an burdaki mesajıma da ulaşma imkanları var gerçi ama bilmiyorum bakarlar mı. Bilgş verebilirseniz çok sevinirim.

22 nisan 2021 14:53

2. A2 sahii mi otel isi beni korkutuyordu biraz, cok sevindim

22 nisan 2021 15:43

3. yaaaa anonim2 çoook teşekkür ederim süslü. içime su serptiniz. kendi aramızdaki konuşmalar, mesajlar ifşa olucak ve ahlaka aykırı bir durum oluşturucak diye ödüm kopuyordu. o zaman instagram dm ve whatsapptaki sevgilimle olan konuşmaları incelemezler ya da kale almazlar diyebilir miyiz?

bir de yaklaşık kaç ay sonra geri dönüş yapmışlardı ondan da bahsedebilirseniz çok sevinirim <3

22 nisan 2021 16:01

4. süslü son cevabına göre soruyorum, şaka yapmıyorsun umarım? senin başkasıyla özel mesajlarını kim ne yapsın işe almak için? tamam güvenliğe sicile dikkat ediyorlar da özel hayat diye bir şey var ve bu yasalarca korunuyor.

22 nisan 2021 16:16

5. ss benim otel kaydından anladığım şu: işe alınacak kişinin kadına veya erkeğe zaafı varmı? hani ilişki için önemli belgeleri kaptıtımı? eski mitççi bir adamı sarışın kadın zaafıyla vurmuşlardı mesala

22 nisan 2021 16:32

6. ay kaptırır mı? olacaktı

22 nisan 2021 16:33

7. ne biliyim süslüler ya internette arkadaşlık ve özel ilişkileri irdelenir vs yazınca tedirgin oldum. yani koca koca adamların oturup sevgilimle olan cinsel içerikli de olabilecek mesajlarımı okumaları bana da saçma geliyor. ama bana kalsa otel kayıtlarında sevgiliyle olmayı karıştırmaları da saçma geliyor o yüzden bilemedim sınırı nereye kadar çizdiklerini.

daha farklı bir alt başlık olarak cinsel içerikli sitelere girme maddesi de var mesela. onu da anlamlandıramadım. şimdi kamuda çalışan kise porno seyretmiyor mu yani veya bu alanda çalışan. ya da insanlar vpn kullandığı için mi sorun olmuyor bilmiyorum. bunun bile madde olarak var olması bana da saçma geliyor, bence de kişinin mahrem alanı artık burası.

22 nisan 2021 16:41

8. sağlık kayıtlarına da bakılıyor sanırım. ben akademisyenim, bir projede çalışacaktık bana kullandığım antidepresan ile ilgili soru sormuşlardı. ciddi bir psikolojik hastalığı olup çalışma ortamında problem oluşur mu diye soruyorlarmış. bu şekilde açıklamışlardı bana.

22 nisan 2021 16:44

9. Süslü sevgilinle gittiğin tatilin otel kaydına bakmazlar da, haftanın 3 günü, farklı otellerde, farklı kişilerle kaydın varsa (eskortluk yani) o sorundur işte.

Çevren, arkadaşların yasadışı örgüt üyesi falan değilse merak etme. Dümdüz bir insansın işte.

Umarım işe alınırsın.

22 nisan 2021 17:36

10. bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim anonim7 süslü, etrafa sorma olayı gerçekten varmış ya. eskiden size de gelip polisler sorabiliyormuş ama günümüzde sivil bir şekilde komşu olmasa da etraftan soruyorlarmış. bir arkadaşım daha benimle aynı süreçte o daha erken başvurmuştu, geçen hafta mahallesindeki hep gittiği kasapa gittiğinde kasap bahsetmiş gelip seni sordular diye. biz de şaşırdık ama avukatlık sitelerinde vs de soruşturma sadece belgeler üzerinden ilerlemiyor diye bilgi vermişler.

22 nisan 2021 17:39