selam herkese... boşanma kararı sonrası neler yaptınız, nasıl atlattınız?

1. Merhabalar herkese. 8 yılımız doluyor yarın evlilik yıl dönümümüz. 2 yılımız evli geçti. Şimdiye kadar her kavgada boşanmak istiyorum, ben senden boşanıcam deyip durdu. Her seferinde barıştık, hallettik( ki kesinlikle benim çabamla)

Bu sefer kabul ettim. Ağlamadan zırlamadan tamam kabul ediyorum anlaşmalı olarak boşanalım dedim. Sınava gidecektim zaten ailemin yanına. Valizimi hazırladım aldım çantamı düştüm yola. Bir hafta yokum. Dönünce dilekçe vereceğiz eşyalarımı toplayacağım. Var mıdır tavsiyeniz? Uyuşuk gibiyim bir şey hissetmiyorum.

11 temmuz 2022 19:19

2. Benim de sürecimiz benzer oldu. Her kavgada boşanalim diyen bir tipti ve o öyle söyledikçe ben de ona gerekeni yap o zaman diyordum. Bir süre hep onun adim atmasını bekledim ama o hayatı bana zindan etmekten başka bir adım atmadı. Sonra Beni kendi elleriyle annemlere götürüp bıraktı. O süreçte Telefonda konuşmalarımızda da sürekli boşanalim diyordu ben de tamam sana dava açıcam o zaman dedim ve o dakikadan sonra onunla asla ve asla muhatap olmadım dava açtım ve boşandık. Tabii ki insan üzülüyor ama onun asla üzülmedigini görünce ben de üzülmedim ve hayatım onun soyadını üzerimden atınca daha da iyi oldu. Umarim senin de öyle olur süslü. Hiçbir şeyden korkma seni istemeyeni sen de isteme. Ne demek her kavgada bosanalım diyen biriyle bir ömür mü geçer. Hadi bu sekilde bir 5 yıl daha sürdü diyelim sonra? Sonra sen de yaşlanıp enerjin bitince sen de yeni bir hayata adım atma cesareti bulamayabilirsiniz. O yüzden o an bu andır. Korkma kendi gücüne guven ve aç davanı. Anlatılamayacak bir şey değil. Hayatin sonu değil yeni başlıyor

11 temmuz 2022 19:35

3. Anonim 2 ne güzel yazmışsın benzer şeyleri yaşamışız ve ben hala yaşıyorum. Sana sımsıkı sarılasım geldi şuan. Peki sen davayı açtıktan sonra hiç pişman oldu mu? Boşanma dedi mi ya da ne bileyim herhangi bir adımı bir çabası oldu mu?

12 temmuz 2022 00:41

4. Teşekkür ederimm uzun uzun yazmışsın öyle garip hissediyorum ki kendimi.

Çocuğumuz yok. Sürekli her kavgada boşanalım ben seninle yapamam sen ne yaparsan yap ben senden boşanıcam diyip duruyordu. Geçen gün yine bunları söylediğinde ilk başta ağladım, zırladım seni seviyorum boşanmayalım dedim. Ama ne olduysa sonra bi aydınlanma geldi. Gördüm ki benim ağlamam ya da bu evlilik bütün yaşanmışlıklar adamın umurunda bile değil. Ben kendimi paralarken göz ucuyla bile bakmadı bana umurunda bile olmadım.

Boşanalım kabul ediyorum dedim. Madem istiyorsun boşanalım. Dilekçe yazdım ben dönene kadar gider verirsin süreç hızlanır dedim. Sonra avukat bir arkadaşa sordum madem kendi boşanmak istiyor gitsin kendi versin dilekçeyi sana tebligat gelsin dedi. Dilekçemi geri aldım elinden. Çantamı topladım valizimi aldım bir hafta burdayım şimdi. Sadece çıkarken hala kağıt üzerinde bile olsa evliyiz boşanma süreci sonuçlanana kadar ona göre davranırsan iyi olur dedim. Otobüse bindim hani ne bi sarılma ne bi sevgi sıcaklık asla yoktu. Bir an önce gideyim diye bakıyordu gittim... Dönünce dilekçe verip başlarız işlemlere dedik olay bundan ibaret.

12 temmuz 2022 09:18

5. Ben de boşanma sürecindeyim süslüler.

Soruyu takipteyim.

Ben ilişkide hep eşimi kovalayan taraf oldum o da kaçan taraf. Bana saygısızlıkları aşağılamaları devam etti nasılsa onu bırakamam diye. Şimdi s... gitsin diyorum. İlişkide ona bağımlı olmuşum ve bu evliliği bitirmek benim için çok büyük bir gelişme olacak. Bir süredir hiç iletişime geçmiyorum ve kendimle aşırı gurur duyuyorum. 10 yıllık beraberliğimiz vardı bizim de.

12 temmuz 2022 14:01

6. Ne kadar süredir iletişime geçmiyorsun süslü. Aynı evde yaşamıyor musunuz, muhattap mı olmuyorsunuz yoksa evleri de ayırdınız mı

12 temmuz 2022 17:39

7. Ss evi sizin terk etmeniz sıkıntı değil mi hukuki açıdan?

12 temmuz 2022 17:46

8. Evi terk etmedim aslında süslü. Sınav için çok önceden bilet almıştım tatili birleştirdim dolayısıyla bir hafta ailemin yanına tatile geldim. Bunu mahkemede evi terk etmek olarak öne sürerse sınav giriş belgemi vs ibraz ederim diye düşündüm.

Hala içimde kocaman bir boşluk var bugün yıl dönümümüzdü. O kadar üzgünüm, kırgınım ki ne hissedeceğimi bile bilmiyorum

12 temmuz 2022 18:53