sevgilim durup dururken evliliğe hazır değilim dedi?

süslüler selam. benim 6 yıllık bir ilişkim var ve sevgilimle 1 seneye yakın bir süredir birlikte yaşıyoruz. önümüzdeki yıl evlenme planları yapıyorduk ama herhangi bir adım atmamıştık sadece kafamızdaki plan buydu, böyle konuşuyorduk. ben de artık birikim yapma, değiştirilecek eşyaları yenileme vs. bunlara girişmemiz gerektiğini söylüyordum. geçen gün bana sohbet arasında bir anda evliliğe o kadar da hazır olmadığını ve sorumluluklarını yerine getiremeyeceğini, maddi olarak da şu an bu güçte olmadığını söyledi. zaten birlikte yaşıyoruz diyor bir de. birkaç gündür konuşmuyoruz aynı evde hayalet gibiyiz. daha fazla yara almadan bu ilişkiyi bitirmem gerekiyor sanırım ama aşık olduğum ve ortak bir hayatımın olduğu birinden bir anda ayrılmak zor geliyor. kimseye de anlatamadım biraz dertleşmek istedim. herkes ayrıl yazacak zaten biliyorum ama içimden atmak istedim. sizce ne yapmalıyım?

1. ANANIZ BABANIZ BİŞEY DEMİYO MU BERABER YAŞAMANIZA. YANLIŞ ANLAMA YARGILAMAK İCİN ASLA SORMADIM GERÇEKTEN MERAK ETTİGİMDEN SORDUM

17 ekim 2023 17:08

2. A1 28 yaşındayım, aynı şehirde olmamıza rağmen annem babam karışmadı çünkü senelerdir birlikteyiz ve onlar da evleneceğimizi düşünüyordu. Hatta annem erkek arkadaşımın yüzüne eğer birlikte yaşamaya okey olursanız kısa sürede evlilik için bir adım atın demişti. Genel ekonomik sıkıntılar yüzünden baskı yapmıyorlardı

17 ekim 2023 17:10

3. Süslü nedenini sordun mu? Yani birden neden böyle düşünmeye baslamis ki?

17 ekim 2023 17:17

4. Sevgiliniz evlenmeye değil, sizinle evlenmeye hazır değil .

17 ekim 2023 17:17

5. A3 süslüm O sırada alkollüydüm ve bir anda duyduğumda şoka girip bağırmaya başladım. sebebi maddi ve manevi olarak bana beni mutlu edecek imkanları sunamayacağını düşünmesi bence çünkü standart bir anda bile atıyorum koltuk tüylenmiş ya dediğimde bana sonradan beğeneceğin koltuğu alamadığım için kötü hissediyorum diyor. Ben de son zamanlarda zaten aynı fikirde olduğumuzu düşündüğüm için evlilik muhabbetini çok fazla yapmış oldum sanırım ama bu yüzden kendimi suçlu hissetmiyorum. Gerçekten kafam çok karışık ya

17 ekim 2023 17:20

6. A4 cevabınıza katılmıyorum ya sorun ben olsaydım birlikte de yaşamazdık zaten o teklif etti, beni çok sevdiğini ve aşık olduğunu düşünüyordum bunları duyana kadar çünkü yıllardır böyle hissettirdi. Bilmiyorum bu tavrının bana olan sevgisiyle bir ilgisi de var mı yok mu aslında

17 ekim 2023 17:22

7. A5 süslüm ben 22 yaşındayken sevgili olduk ve evliliği ben istemiyordum. Yani çok garip zaten biz aynı anda artık bu fikre tamam olduğumuz için çok mutlu olmuştuk. Bilmiyorum ben biraz kavgacı öfkeli bi tipim ve toksik davranışlarım oluyor çok üzülüyorum sonrasında kendimi affettirmek için çabalıyorum ve bana ben seninle birlikte olmayı seçtim ve yaptıklarına okey olan benim diyen biri yani düşünün. Evet zaten problem sorumluluktan kaçması ve benim için bile göze alamaması beni yıktı zaten

17 ekim 2023 17:25

8. Ben çok maddi durumdan olduğunu düşünmüyorum. Ayrı eve çıkacak kadar para varsa nasıl evlilik maddiyat gerektiriyor? Evin kirası, faturalar falan ne değişcek ki? Bir tek eşya ve düğün masrafı olur. Düğünü de iki aile ve siz birlikte karşılardınız. Eşyalar da zamanla yenilenirdi. Bana sebebi bu değilmiş gibi geldi. Senin mutlu olacağın bir koltuk alamadım falan çok tuhaf geldi.

17 ekim 2023 17:27

9. Kızlar burda defalarca kez söylendi. Kızdınız hayır dediniz ama maalesef gerçekler ortada. Hiçbir erkek bu kadar elinin altında olan bir kadınla evlenmez. Adam zaten aynı evde yaşıyor. Zaten yemeği temizliği yapılıyor hayatı paylaşıyor neden evlensin ki. Biz Avrupalı değiliz maalesef. Türk erkeğinin zihin yapısı budur. Evlenmek istiyorsan O evden bir an önce çıkmanı öneririm. Ailem karşı çıkıyor falan de rest çek. Bak bakalım nasıl evleniyor

17 ekim 2023 17:27

10. Bence oturup konusun.siz her seyiniz son moda en iyi kalite olsun istiyor musunuz? Adam istediginiz seyleri alamayacagini düşünüp dertlenmis gibi geldi bana bazen benimki de böyle triplere giriyor en sonunda ben bunu kabulleniyorum ama sen sürekli böyle depresif olacaksan ayrılalım demistim simdi demiyor öyle seyler.

17 ekim 2023 17:29