yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    13 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    sevgilimin amerikaya gidecek olması?

    süslüler merhaba, sevgilimin abisi eşiyle birlikte amerikada yaşıyor. maddi durumları ve yaptıkları iş bayağı iyi. sevgilim de burada ticaret yapıyordu fakat işleri pek iyi gitmiyor. türkiyede yapacak bir işi olmadığı ve gelecek görmediği için ailesi ona amerikaya gitme konusunda çok fazla baskı yapıyor. o da bu konuda çok kararsızdı, seni bırakıp gidemem diyordu. fakat benim için geleceğini değiştirmesini istemedim. bu konu aramızda çok konuşuldu. en son vizeye başvurup gitmesine, onun orada bir düzen kurup türkiyeye dönmesine ve evlenip tekrar amerikaya gitmemiz konusunda kararlaştık. ama benim çok fazla endişelerim var bu konuda. o oraya gittikten sonra türkiyede ne yapacağım, ilşkimizin bundan nasıl etkileneceği vs. vs. bir sürü şey düşünüyorum. siz olsanız bu konuda ne düşünürdünüz süslüler? nasıl hareket ederdiniz çünkü ben nasıl hareket edeceğimi şaşırdım.

    1. süslü bence oluruna bak. eğer bir şeye bitecek gözüyle bakarsan illa ki biter. sen ilişkinizin bekleyip sonunda kavuşmaya değeceğini düşünüyorsan bence iletişimsizlik ve merakta çekilir. sonuçta onun hayatı, seninle buradayken de ayrılabilirdi. onun geleceğini etkilememekle iyi yapmışsın. su akar yolunu bulur. ikinizde ilişkiniz için elinizden geleni yaparsanız ve birbirinizi seviyorsanız güveniyorsanız hepsinin üstünden gelirsiniz.

    6 şubat 2019 13:10

    2. Kac senedir birliktesiniz? Aranizda sevgi, guven ve baglilik varsa olmayacak bir sey degil. Turkiye’de gercekten gelecek yok boyle bir firsat varsa ikiniz icin de cok daha iyi olacaktir. Uzak mesafe iliskisinde guven cok onemli. Surekli onda aklim kalir, icim icimi yer diyorsaniz yurutmeniz cok zor. Bir gitsin en azindan bir sure deneyin. Olmuyorsa kismet degilmis dersiniz. Daha gidip gormeden kendinizi strese sokmayin.

    6 şubat 2019 13:12

    3. Bence de bekleyin. Zaten zamanla herşey belli olur, raylar yerine oturur. Ayrılmak mantıksız geldi bana. 

    6 şubat 2019 13:33


    4. Akışa bırakın. Siz de amerikaya gideceğiniz zaman içim kendinize yatırım yapın. Dil/ uluslararası sertifka programları/ eğitim vs ile. Kafanızı zamanınızı doldurun. İletişim konusu çok sıkıntı ama yapan yapıyor ve sizin için sadece süreç. İşlerin yoluna gitmesi durumunda daha da kısa sürebilir üstelik. Zaman derim ben. 

    6 şubat 2019 14:12

    5. 4 yıllık evliyim, eşim şimdi gidiyorum dese git derim, peşinden ben de giderim. 

    6 şubat 2019 14:15

    6. Galiba bu konuda en iyi ben yardımcı olabilirim sana. Benim de eski ve son sevgilim amerikada yaşıyodu. 7-8 aylık bi geçmişimiz var ama birbirimizi tanıdığımız anda ileriye dönük düşünmeye başlamıştık. Tabii bitti maalesef, uzak mesafe ilişkisini daha fazla yürütemeyeceğini söyledi. Zorlanmaya başladık zamanla.

    Şunu kesinlikle söyleyebilirim. Eğer ilişkinize güveniyosan asla ama asla gözün korkmasın. Evlilik hazırlıklarıymış, saat farkıymış fasa fiso gelicektir sağlam temelli bi ilişkiniz varsa. Benim sevgilim dengesizin tekiydi. Eğer karakter olarak da sağlam bi adamsa sevgilin, başta da dediğim gibi korkma. Illaki sorunlar çıkıyo ama aşılmıycak şeyler değil hiçbiri birbirinizi sevdikten sonra. Umarım herşey güzel olur ikiniz adına da :)

    6 şubat 2019 14:46

    7. Gitsin, düzenini kursun, siz de bu arada boş durmayın. Dilinizi geliştirin, orada işe yarayacak bir okul varsa onu okuyun, sonra evlenin ve siz de oraya gidin. Türkiye'de durumlar pek parlak değil farkındaysanız. Buraya dön burada yaşayalım baskısı bana doğru gelmiyor, siz eğer orada yaşamaya niyetli değilseniz de ayrılık en doğru karar.

    6 şubat 2019 14:54


    8. süslüler hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, gerçekten beynimi açtınız, adam akıllı düşünemez hale gelmiştim. ama şöyle bir problemim daha var ki annemle babama aşırı bağlıyım, bir hafta iş seyahatine gidiyorum özlemimden ağlıyorum neredeyse. her şey çok kafa karıştırıcı hale geliyor o yüzden. ama dedikleriniz çok mantıklı, oturaklı düşünceler. zamana bırakmak en iyisi sanırım bu durumda.

    6 şubat 2019 16:10

    9. benzeri durum en yakın arkadaşımın başında, yaklaşık 5 yıldır bu şekilde ilişki sürdürüp (amerika- türkiye ) yazın evlendiler. sevginize ve birbirinize bağlılığınız ile alakalı bir durum. Olmayacak şey değil.

    6 şubat 2019 16:21

    10. evlenmeyi düşünecek kadar ciddi ve iyi bir ilişkiyse saat farkı uzak mesafe falan öyle felaketler yaratmaz ya süslü. ailenizle ilgili olarak da alışırsınız diyorum. sevgilinizle bir ömrü geçirmeyi düşünüyorsanız onsuz olmayı da düşünemiyorsunuzdur diye düşünürsek bence gidin mis gibi yaşarsınız. buraya da rahatça gelir gidersiniz çünkü kur farkı goddamnit

    6 şubat 2019 17:58