sevgilimle önlisans / lisans tartışması ?

linç edeceğinizi düşünüyorum ama başlıyorum. ben adalet mezunuyum, iyi denilen bir üniversiteden mezun oldum. sevgilim edebiyat okudu ve orta segment bahsedilen bir üniversiteden mezun oldu. ikimiz de kamuda memuruz. sevgilim her fırsatta “lisans okudum, ben 4 yıl eğitim gördüm, bizim derslerin yanında sizinkiler ne ki, bizim dünya görüşümüz oluştu, siz işin tekniğini öğrenip gittiniz, işin içine girdikten sonra ne okuduğunun ne önemi var (kamu için)” gibi konuşuyor. az önce büro yönetimi dersleri hakkında konuşuyorduk, “basite alma bence zor konuları da var” dedim “bizim gördüğümüz katmanların yanında bilmece” dedi. ben de hep üstenci olduğunu, 4 yıllık herhangi bir lisansa eksi netle girebileceğimi, odtü boün gibi köklü bir üniversitede iyi bir bölüm okumadıkça bu tartışmaların yersiz olduğunu, lisans mezunu olduğu için kibir ve kompleks sahibi olduğunu ve geri kalan herkese aptal muamelesi çektiğini söyledim. bu konuda hassasiyetim olduğunu bilmesi (ailemin beni lisans okumak için il dışına göndermemesi) ve bunu yüzlerce kez yaptığı için patladım artık. yanlış mı yaptım bilmiyorum. kendi adıma çok üzgünüm

1. Yaşlar 11 olsaymış keşke.

14 aralık 2024 21:40

2. Orta segment hele anadoluda bi ünide 4 sene edebiyat okuyacağıma 4 sene boyunca düzgün bi üninin duvarına bakmayı tercih ederim.

Dandik üniversitesi sevgiline yeterince vizyon katsaydı zaten meselenin kaç sene nerde durduğunla alakalı olmadığını idrak ederdi.

14 aralık 2024 21:48

3. Off sevgilindeki ne yersiz egoymuş.

14 aralık 2024 21:48

4. Bizim köyde bile bu 4 yıllık 2 yıllık muhabbeti yok ya.

14 aralık 2024 21:49

5. Şu an doktora yapıyorum, kimseyle de böyle bir tartışma içine girmem

14 aralık 2024 21:55

6. Süslü 2 yıl ya da 4 yıl okumaktan ziyade şuan ülkemizde önlisans atamaları lisans atamalarına kıyasla daha çok olduğu için insanlarda istemsizce hem daha fazla okuduk hem neden daha zor atanıyoruz diye bir isyan var gerçekten bizim zamanımızda 4 yıllığa puanı yetmeyenler 2 yıllık okurdu ama artık devir değişti. Sevgilinin senin ailevi nedenlerinden dolayı lisans okumadığını bildiği halde böyle konuşması gerçekten sinir bozucu gitsin egosunu başka yerde tatmin etsin.

14 aralık 2024 22:49

7. Çok katmanlı Çok derinlikli okuduysa kamu kurumunda harcanmasın girsin akademik kariyer yapsın böyle bir dehadan tüm genç edebiyatçı öğrenciler nesiller boyu yararlansın isterim. (Tabi akademinin kapısından geçirirlerse zortingen üniversitesi diploması ve zar zor aldığı 55 ales puanıyla)

Kendinizi şöyle zottirik tiplere ezdirmeyin ya sanki Nobel edebiyat ödülü almış ezik

14 aralık 2024 23:08

8. Edebiyat sözelde zor bölümlerden biri cidden. Nereden bildiğimi sormayın :'( gerçi eski mezunum ben. fakat sevgilime böyle şeyler söylemem ya. Gereksiz gelir yani. Sevgilinizin onay arayışı olan biri olduğunu düşündüm.

14 aralık 2024 23:52

9. Aynı işi yaptığınız biri sizi nasıl ezikleyebilşr ya :d kendisiyle ilgili hayallerinin gerçekleşmemiş olmasının kudurukluğu bu. Bulunduğu yeri hatırlat ağzının payını ver ss. Yanlış anlama seni ya da memurları küçümsemiyorum. Arkadaşın nerede olduğunun, uzaya çıkan bir iş yapmadığının farkına varması gerek yalnızca.

15 aralık 2024 00:27

10. üstenci diye bir kelime yok