sevgilimle beslenme kültürümüz çok farklı. o güneydoğulu ben karadenizliyim. evlilikte sorun olur mu?

kızlar sevgilim güneydoğulu ve çok farklı geleneksel yemekleri var hiç duymadığım. evlilik yoluna girmek üzereyiz. o iyi bir insan muhakkak ki orta yolu bulabiliriz yemek konusunda ama ben acı ya da yağlı şeyler yemek istemiyorum. buna ayak uydururuz ama o yemek isteyecektir illa ki. evlilikte sorun yaratır mı bunlar? ailesini falan evimizde ağırladığımızda onlarin geleneksel yemeklerini yapmamız icab eder mesela. ben hiçbirini bilmiyorum. ileride evlendiğimizde o yemekleri halleder falan ama neticede kendimi yetersiz hissedebilirim belki. bu durumu yaşayan oldu mu?

1. kim ne seviyorsa onu yesin. laf sokmak için söylemiyorum cidden tek derdiniz bu olsun hatta bu dert bile değil. yapamam diyorsanız da internet sayesinde çok zor değil artık yemek yapmak

3 ekim 2020 15:53

2. Süslü biz haftada 1-2 kez dışarıda yiyoruz bu yüzden çünkü ben sebze severken o sadece et yiyor.bu yüzden kendinizi yetersiz hissetmeniz çok saçma olur siz kendi yemeklerinixi yaparsınız istemeyen yemek bu kadar basit.yani onların yemekleri diye mumbar mı yapacaksınız :)

3 ekim 2020 15:56

3. evlenmemek icin bahane ariyorumdur..

3 ekim 2020 15:58

4. Kızlar yanlış anladınız. Sevgilim öyle illa ki evde bizim yörenin yemekleri yenecek falan diyen biri değil. Çok da güzel yemek yapar. Evlenince yemekleri ben yapacağım gibi bir olay yok yani. Ama ben onların yöresine ait garip yemekleri beğenmiyorum.

Zaten kilo takıntım var ve sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Sevgilim de aksine dışarda oturduğumuzda hep yağlı bol acılı şeyler yiyor. Ve evde de bu şekilde besleniyor. Evlendiğimizde bu kültürü devam ettirmek isteyecektir illa ki.

Hadi 1 hafta 2 hafta benim istediğim şekilde yaptık yemekleri diyelim. Ya sonra?? Kendi evinde istediğini yiyemiyor olmasını istemem. Aileyiz sonuçta ortak bir kültür oluşturmalıyız diye düşünüyorum. Ayrı telden çalan 2 tarz yemek pişmesini çok desteklemiyorum bu yüzden. Çünkü ileride çocuk sahibi olursak çocuğa neyi nasıl öğreticez?

Bilemiyorum ifade edebildim mi?

3 ekim 2020 16:07

5. Evlilikte bundan daha büyük o kadar çok sorun oluyor ki keşke dert bir tek yemek olsa. Hicbir deyi takmayıp bunu mu taktın süslü? Ailesi kendi yöresine ait yemeği yemezse ölecek hastalığına yakalamadıysa dert etmeye gerek yok.

3 ekim 2020 16:08

6. bu arada eşimde ben de aynı ilçenin farklı köylerindeniz. ama onların yediklerini biz hiç yememiştik ve hala da ne yaparım ne yerim. hatta sofrada görünce bile rahatsız oluyorum diye annesi yapsa gönderse bile yanımda yemez. yemeklerim de acı ve baharatlı ama asla yağlı değil gayet memnunuz halimizden

3 ekim 2020 16:10

7. Ev arkadaşı değil aile olacağız sonuçta ortak bir yemek kültürünün olması gerekmez mi sizce? O gidip de şırdan yiyecek ben de antin kuntin sebze yemeği yiyeceğim mesela. Ne bileyim öyle aile mi olunur? Çok karışık kafam.

Aynı evde hiç yaşamadık bu yüzden bu konuyu hiç sorgulamamıştım ama evlilik boyutuna geldik artık. Gerildim istemsizce.

3 ekim 2020 16:10

8. Gerekmez yani insanlar farklı ülkelerde yaşayıp evlenip mutlu oluyorlar aynı ülkede çok ütopik farklar da yok yani buna bu kadar takılmayın bence.

3 ekim 2020 16:12

9. Elbette ki daha büyük problemler de var. Onlar ayrı ama bu soruda bu konuyu ele almak istedim. Yemek önemli bir detay değil mi sizce?

3 ekim 2020 16:13

10. Mesele farklı memleketli olmamız değil aslında. Sevdiği yemekler hakkında bir fikriniz olsun diye soruda belirttim. Ben yağlı baharatlı ve acı yemiyorum. Sevgilim ise bu şekilde besleniyor. Beslenme kültürümüz apayrı. Sorun aslında evlendiğimizde aynı evde ortak bir nokta bulamayacak olmamız.

3 ekim 2020 16:15