sevgilinin ailesiyle aradaki samimiyet ne kadar olmali?

susluler selam 3 yildir duzenli ve iyi giden bir iliskim var. 20li yaslardayiz. evlilik vs icin cok erken nasip olur mu bilmiyorum ama onunla hayatimi paylasmak isterim. konu su; sevgilim benim ailemden sadece kiz kardesimle tanisiyor ve baya iyiler. annemle de bir kez konustu kisa sureligine. babamla zaten hic tanisik degil. ve ozellikle babamla tanismaya da cok mesafeli, istemiyor ve korkuyor. ama ben onun ailesiyle tanisiyorum ozellikle babasiyla ara sira denk geliyoruz sohbet ediyoruz baya. annesiyle de birkac kez gorustuk suanlik bir problemimiz yok iyi anlastik gibi. arada evlerine gidiyorum sevgilimin ailesi yokken veya varken. instaya story fotograf atiyoruz annesi hemen kalp nazar boncugu vs atiyor. dogum gunumde beni arayip kutladi. tum bunlarin yaninda aslinda ben her seyin iyi oldugunu ve samimiyet duzeyimizin de yeterli bir duzeyde oldugunu dusunuyordum ama babam biraz aklimi karistirdi (hatta tadimi kacirdi acikcasi). babam benim onun ailesiyle cok icli disli oldugumu ve bunun da beni basitlestirdigini dusunuyormus… ne ilgisi var anlamadim ama anne babasiyla bir sekilde iletisimde olmamin cok hevesli gozuktugunu ve degerimi dusurdugunu soyluyor. aslinda cok da gorusmuyorum nadiren denk gelince gorusuyoruz yani anlamayamadim… acik fikirli ortalama bir adamdir oyle tutucu falan da degil. beni kac aydir piknige,kahvaltiya vs davet ediyorlar tum aile ve hatta aile dostlariyla beraber ama gitmiyorum sirf babamin bu dusuncesi yuzunden. oyle yapiskan, geveze biri de degilimdir yani gayet oturakli davraniyorum yanlarinda. hevesli ve basit gorundugumu dusunmemistim. sizce sevgilinin ailesiyle samimiyet duzeyi ne olmali susluler? aileyle yakinlik iyi bir sey mi kotu bir sey mi? ben bu zamana kadar hep iyi bir sey oldugunu dusunuyordum ama suan kendimi cidden kotu hissediyorum

1. Baban boş yapmış ya. Sevgilim kendi evine çıkmadan önce ailesiyle yaşıyordu, gayet gidip kaldığım oluyordu onlarda. Annesi de babası da sıkıntı yaratmıyordu bu duruma. Benim ailem de o bizde kaldığında aynı şekilde davranıyorlardı. Basitlik falan değil bu, ilişkimizi olağan seyrinde yaşarken onlar da dahil olacakları kadar dahil oluyorlar

23 haziran 2022 20:16

2. baban haklı. abimin sevgilisi bize geldiğinde annem mutfakta yine mi gelmiş bu kız diyordu. niye ikide bir geliyor elalemin evine falan diyordu. kuzenler sevgilisini aile yemeğine, pikniğe falan getirince de bu ne alaka diyorduk hep.

23 haziran 2022 22:38

3. Abinizin sevdiği insan hakkındaki düşünceleriniz ne kadar kötü ya cidden can sıkıcı insanlarsınız

23 haziran 2022 22:53

4. Suslu oncelikle sizin abinizin sevgilisine olan tavrinizi hic begenmedim igrenc cidden. Ne zarari var onun evinizde veya piknikte bulunmasinin size onu da anlamis degilim. Ama bana donecek olursak, ben surekli gitmiyorum veya gidiyorsam da gittigim her yere karsi taraftan davet alarak gidiyorum. Babam buna bile laf ediyor. Bana sorarsaniz yanlis bir sey yok ama tadimi kacirdi oyle bi sormak istedim burdaki kadinlara da ayni yollardan gecen vardir diye

23 haziran 2022 23:18

5. Bence aile evde yokken gitmeyin. Gidiyorsanız da story atmayın. Evlilik öncesi gereksiz samimiyet sonra sıkıntı çıkarmasın. Babanız sevgilinizi biliyor madem tanışabilir. Siz onun ailesiyle tanışmışsınız. İş hemen resmiyete dökülmesin diye görüşmek istemiyor gibi. Benim bir dayım var. Her sevgilisini bize getirir. Ciddileşince tanışmak daha iyi ama siz onunkilerle tanıstıysanız o da tanışsın.

24 haziran 2022 00:48

6. Bence arada resmi bir adım yoksa samimiyet kurulmamalı. Ayrıldığınızda gereksiz kasılırsın muhabbeti kesmeli miyim sosyal medyadan silmeli miyim vs bir sürü tantana.

24 haziran 2022 01:22

7. Babamla tanismak istiyor bir suredir susluler. Ama sorun su ki benim babam onunla tanismak istemiyor ve kendisi "gercekten" cok sert bir adamdir, asker kokenli. Sevgilim de bu yuzden cok geriliyor. Ben telefonla konusurken sesini duyunca bile durup dinliyor falan... Annemin de gonlu yok hic konusunu bile acmadi bu zamana kadar, hatta merak da etmedi. Buna karsilik onun ailesi de o kadar israr ediyor ki... surekli bir yerlere davet ediyor butun kuzenleri, aile dostlarinin bizle akran cocuklari vs. Bir yerden sonra illa ki davete icazet ediyorum ama cok fazla yapmamaya calisiyorum. %90 gitmiyorum diyebilirim size. Buna ragmen babamin gozune batmis. Cok sicakkanli bir aile sanirim bilemiyorum Ilk defa boyle bi aileye denk geliyorum ben de

24 haziran 2022 01:41

8. Bence tamamen aileye baglı bu. Üstte yazılan gibi arkanızdan yine mi geldi diyecek kadar kötü insanlar değillerse görüş nolcak ki. 1 hafta sonra nikâhım var, sevgilimin annesiyle daha yeni tanısmısken bi durum olmuştu 3 4 saat geçirmiştik bas basa akskska tatlıydı yani sevdiğim adamı yetiştiren kisilerle vakit gecirmek benim hosuma gidiyor. Aile olmak icin illa evlenmek gerekmez.

24 haziran 2022 03:47

9. Ben de bunu diyorum, siz abinizin kız arkadaşına basit kız, yine mi geldi bu, ne alaka derseniz sizin hakkınızda da bunlar denir bence. Annem kardeşimin eski sevgilisini pek sevmezdi ama tutup bir gün kız hakkında böyle konuşmadı, kardeşim de konuşturtmazdı deseydi de. Bence aile ilişkileri toksik insanlar böyle düşünüyor.

24 haziran 2022 10:11

10. süslü haklısın, ama babanın da endişelerini anlayabiliyorum açıkçası. birkaç süslü de söylemiş, aileleri ne işi var bizim evde vs diyorlarmış. baban da böyle bir durum olmasından endişeleniyor ve seni koruma iç güdüsü ile söylüyor olabilir. eğer negatif bir durum olmadığını düşünüyorsan babanla konuşabilirsin. açıkçası ciddi bir ilişki içindeysen ailecek seni davet ettikleri yerlere sürekli gitmemek de kabalık geliyor bana.

ilişkilerde işin içine aileler girince insan arada kalabiliyor böyle. kolaylıklar diliyorum. :)

24 haziran 2022 14:22