sevgiliniz böyle bir şey yapsa tepkiniz ne olurdu?

diyelim ki universitedesiniz sevgiliniz var ve anneniz hariç kimse bilmiyor ve ailenizden başkalarının da öğrenmesini istemiyorsunuz. çünkü tutucu bir aileniz var. evinize yakin bir yere kadar size eşlik eden sevgiliniz belli bir yerden sonra arkanızdan yavaş yavaş gelerek siz eve girene kadar izliyor. o sırada sokakta olan bir adamın uzaktan sevgilinizin size laf attığını düşünüp yanına giderek uyardığını düşünelim. klasik "senin kız kardeşi yok mi, neden rahatsiz ediyorsun" şeklinde bir konuşma geçiyor. sevgiliniz de açık açım abi yok o benim sevgilim diye cevap verse. sonra telefonda bunu size rahat rahat, belki de sizi tanıyan bir adama açıkça biz sevgiliyiz dediğini anlatsa ne tepki verirdiniz? siz bu kadar etraftan gizlemeye calismisken, hassasiyetinize sanki hiç saygı duymazmış gibi anlatması... bu arada sevgiliyiz demek zorunda değil, arkadaşım zaten tanıyorum vs diyebilirdi. ya da hadi dedi, telefonda siz acaba o adam kimdi diye korkmusken kendisindeki rahatlık sizi huzursuz eder miydi?

1. Bi de bayıl istersen feriha

12 haziran 2022 13:03

2. Şimdi abartmacılar gelicek biliyorum ama bence haklısın aileden birinin kulağına gitse derdi sıkıntıyı sen çekeceksin. Sevgilin iyi niyetle yapmış olabilir ama ben yine de söylerdim niye sevgiliyiz diyorsun arkadaşım deseydin keşke diye. Umarım tanıdık biri değildir o adam

12 haziran 2022 13:08

3. Sapık adam, orda burda geçen birine laf attım da diye anlatmaz bu olayı. Hadi anlattı, çocuk uyarirken adamı, abartmış olabilir. Gözdağı veriyor sonuçta. Takmazdim.

12 haziran 2022 13:17

4. Eder ama etmemeli o benim aile meselem sevgilime yansıtmam.

Sevgiliniz ne yapsaydı? Zaten bu tarz bir ilişki içerisinde olmayı kabul etmiş bir de orada tacizci durumuna mı düşseydi? Belki karşı taraf büyütecekti kitlesel linçe dönüşecekti nereden bilebilir? Öyle bir durumda siz sevgiliniz olduğunu hala gizlemeye devam edecek miydiniz? Birkaç ay önce bir adam yanlış anlama sonucu linç edilip öldürüldü. Açık açık 'sevgilim o abi' diyecek tabi. Sizin aileniz öğrenmesin diye kendi hayatını mı riske atsın? Biraz ağır gelebilir cevabım ama madem böyle bir durumdasınız ya sevgili olmayın ya sizi eve bırakmasın söyleyin.

12 haziran 2022 13:21

5. Çok haklısın süslü. Seninle sevgili olduğunu söylemeyip yanına gelen adamdan bir araba dayak yemesi gerekirdi

12 haziran 2022 13:30

6. Bu kadar korkup hem sevgili olup hem evinin dibine getirip hem de dayak yemesini makul görmek iğrenç kusura bakma da. Söyle annene taksi parası versin madem bu ne saçmalık

12 haziran 2022 13:32

7. Öncelikle Evine kendin gider, kendini takip ettirmezsen sorun kalmaz. Neden takip ediyor ki ne saçma. eve yakın yere kadsr bırakıyosa, yine tanıdık insanlar görebilir hassasiyetin anlaşılabilir ama çözüm işe yaramaz, riskleri ortadan kaldırmıyo. 2.si belki adam ağzının ortasına patlatacak lan bizim mahallenin karısına kızına mı takılıyosun diye burası Türkiye. Bıçak bile çekilebilir.

Ama senin hassasiyetini önemsemeyip rahat rahat anlatması can sıkıcı evet. Ya aşkım, kusura bakma sen de huzursuz olacaksın ama mecbur kaldım vs diyebilir. Yaşanan aynı, sonuç aynı, üslup farklı olsa, neyse olan olmuş der geçersin.

12 haziran 2022 13:53

8. Bazı insanlara bu durumu anlatamazsınız. Ailesi ile böyle dertleri olmayan bir insan sizi asla anlayamaz bir de üstüne "e sevgili yapma o zaman" der. O mantıkla ailesi "kız çocuğu okumaz" diyen de "şunu giyemezsin" diyen de boyun eğsin bunlara. Erkekler de aynı şekilde rahat yetiştikleri için bunu anlayamıyorlar. Burada önemli olan sizin dediğinize uyması çünkü ailenizi en iyi siz tanıyorsunuz, tepkilerini siz biliyorsunuz. Karşı tarafın böyle bir ilişkiyi istememe hakkı tabii ki var ama o zaman ayrılacak. Ayrıca bu niye bu kadar büyük bir dert onu da anlamıyorum. Benim ailem çok muhafazakar insanlar değil ama ben de ortada ciddi bir şey yokken ailem bilsin istemem. E ailem öğrenmesin diye çevredekiler de görsün istemem doğal olarak. Bu erkek arkadaşıma hakaret mi şimdi? Ya da ilişkimizi etkileyecek denli önemli mi?

12 haziran 2022 13:58

9. Beni eve bıraksın diye adama yalvarmıyorum, ısrar kıyamet eve bırakmak istiyor. Zaten kendisi de yakın oturuyor. Tabi ki sokakta dayak yemesini istemem. Aslında sevgiliyiz demesi değil de benim çekindiğimi bilmesine rağmen böyle rahat rahat anlatması sinirimi bozdu. Gülerek anlatıyor. O konuştuğu adam benim yan kapı komşum bile olabilirdi. Genel olarak bu şekildeki davranışları beni ona karşı dolduruyor. Bir insanı seviyorsunuz ama bu tarz şeyleri birikmesi sevgiyi geri plana itiyor. Bu sizlerde olmuyor mu yoksa ben mi abartıyorum?

Hatta size anlatmak istediğim bir hikaye daha var. Bu da sinirimi bozan bir durum. Abartıyor muyum emin değilim.

12 haziran 2022 14:03

10. hadi diyelim Yan kapı komşun gördü annene 'seninkini bir oğlan takip ediyordu sordum arkadaşıymış' dese tutucu aileniz bunu normal mi karşılayacak sanki? Her türlü riski göze alan sizsiniz boşuna üste çıkmaya çalışmayın

12 haziran 2022 14:09