siyah noktalardan ve gözeneklerden kurtulmak?

arkadaşlar bunun kesin bir yolu yordamı yok mu en azından çoğunluk olarak azalsın siyah noktalarım gözeneklerim istiyorum. şu burun bantları falan hiç işe yaramadı bende öncelikle onu söyliyim. her hafta yaparım yeterki daha düzgünleşsin şu surat

1. Zeytinyağlı doğal sabun bana çok iyi geldi.

29 mayıs 2019 14:39

2. burun bandı gözenkleri sağa sola çekerek temizlediği için geçici olarak temizlese de kalıcı olarak gözenekleri büyütür süslü. Ben düzenli yıkayıp(gizlinot: cerave foaming gel) salisilik asit içeren tonik (gizlinot: bioderma sebium lotion) ve peeling (gizlinot: bioderma sebium exfloating gel)kullanarak kurtuldum. HHem gözeneklerim minnacık kaldı hem de tertemizler.

29 mayıs 2019 14:42

3. anonim 3 hala kullanıyor musun süslü, ne kadar sürdü bunları kullanman?

29 mayıs 2019 14:43

4. Ben genetik olarak yağlı ve geniş gözenekli cilde sahibim. Sivilcem nadir olsa da gözenek genişliği nedeniyle cildime bakmazsam bu problemlerin yaşanmayacağı anlamına gelmiyor. Cildimin genel temizliği için genellikle aha, bha içeren ürünler (haftada bir), kil maskesi ( haftada bir ) ve ipek kese( haftada bir) kullanıyorum. Buna bağlı olarak siyah nokta derdi ile uğraşmıyorum.

Bu arada akşamları temizleme ürünü kullanırken sabahları sadece su ile yıkıyorum.

Ornek olması açısından rutinim şu şekilde

Günlük olarak; akşamları makyaj temizleme yves roches papatyali yüz bakım yağı ve dermoskin argan yağlı cilt temizleme köpüğü sonrası gül suyu ve cilt nemlendirme

Haftalık olarak ise dönüşümlü olarak;

Aha bha olarak the ordinary. Bu tür agresif soyucu ürünleri yazın kullanmıyorum. sonuçta cilt soyucu olduğundan lekeleme yapabilir.ekim mayis arasi kullaniyorum.

Yine cilt exfoliant olarak dermologica daily microfolliant (bunun daha uygun fiyatlisi missha aqua peeling jel.) Bunu dört mevsim kullanmakla birlikte yazın azaltanlardanim. Bunun haricinde eczaneden satın alacağınız exfoliant da olur. Bioderma, avene gibi markalar.

Kil maskesi aktardan aldığım saf kil ya da dermokil cam şisedeki toz kil. Kucuk boyu uzun zaman yetiyor. avene termal su ile karıştırarak macun hale getirip kullanıyorum. Kielhls gibi ürünlere dünya para vermektense daha başarılı.

Bunlar dönüşümlü kullandığım ürünler. Mutlaka ve mutlaka sonrasında tonik olarak kullanıyorum. Lavanta suyunu kendim demliyorum herhangi alkolsüz tonik kullanabilirsiniz. Ancak nispeten temiz icerik bakin. Sonrasında cildi nemlendirmeyi ihmal etmeyin. Nemlendiriciniz size kalmış.

rutini örnek olarak verdim. Bunların hepsini yapmak zorunda değilsiniz. Ben aha bha ürün yormasın diye dönüşümlü kullandığım için fazla ürün var gibi görünüyor. hepsi bir arada değil anlayacağınız.

Gözenekler icleri hava kirliliği, deri parçalarından derinlemesine temizlediği için zamanla sıkılaşacaktır.

Bir de yüz temizlemede market ürünlerini kullanmayı bıraktım. Temizlemesini beğendiğiniz cilde iyi geldiğini düşündüğünüz varsa kullanın ancak devamlı olarak uygun fiyatlı diye bu tür ürünleri satın alınca aslında daha fazla para ödediğimizi ayriyeten cilde iyi gelmedigini ayni kısır döngüyü tekrar ettiğinize inanıyorum.

29 mayıs 2019 15:31

5. süslüm ben alışkanlık ettim 1 yıldır hep kullanıyorum. ilk 6 aydan sonra kendini gösteriyor.

29 mayıs 2019 17:55