sizce 2.kediyi almalı mıyım             ?

5 yaşında bir kedim var,evliyim.ailem uzak bir şehirde yaşıyor ve sık sık 1 haftalığına oraya gidiyoruz.önceleri kedimi hep uçakla götürdüm getirdim ama hayvana işkence ettiğimi anladım,zaten travmatik bir kediydi artık iyice korkak oldu.artık onu eve bırakıp gitmeyi düşünüyorum.tek başına da çok sıkılacak diye 2.kediyi mi sahiplensem diyorum.şimdi petshıptan alınmış sonra da yıkayıp sokağa attıkları bir yavru denk geldi.sizce napmalıyım?

1. (link: https://i.hizliresim.com/Z5yR03.jpg 2.kedim olabilecek kedi:))

7 aralık 2019 18:07

2. Yaa bu ne çok tatlı bu.

7 aralık 2019 18:09

3. merhaba süslü. şimdi size farklı bi boyuttan açıklama yapıcam. benim bir kedim var. erkek. karakter olarak çok ağırbaşlı, hem keyifsiz, hiç oyuncu değil. asabi. kendini sevdirmez. ben bu kedimi başta yalnız hissettiğini düşündüğüm için 2. bir kedi sahiplendim. 2. kedim dişi. erkek kedim kısırdı, dişi kedim büyüyünce kısırlaştırdım. ancak yaklaşık 2 ay tüm yöntemleri denememe rağmen alıştıramadım. erkek kedimin oyun oynayacağını düşündüğüm halde o yeni kediyi sevmedi, sürekli dövmeye öldürmeye çalıştı. yalnız bırakıp dışarı bile gidemez oldum. şuan eskisi kadar kötü değil araları ama asla hayalimdeki gibi olmadı. anladım ki erkek kedim yalnızlığı seviyor, hatta başka bir kedi olması onun alanı açısından tehlikeye soktuğunu düşünüyor ve onun yerlerine dişi kedim yatınca hala dövülerek kaldırılıyor. demek istediğim şu aslanları düşünün. kendi alanlarında başka bir kral istemezler. bence ikinci kedi iyi gelmiyor. biz ikisini de çok seviyoruz ama aynıları birbirleri için düşünmüyorlar bence.

7 aralık 2019 18:14

4. benim iki kedim var, sıkılmıyorlar daha iyi oluyor. ama biri sonradan geldi ve alıştırmak uzun ve sabır isteyen bir süreçti. alın yani bence ama kendinizie de uğraşmaya hazırlayın, ingilizceniz varsa how to introduce cats falan diye pek kaynak video var, biz o stratejileri uyguladık. tabi belki hemen alışırlar kim bilir.

7 aralık 2019 18:15

5. Zaten en kotrktığum şey ilkinin psikolojisinin bozulması,kabullenmemesi.çünkü o durumda ikinciye yeni bir aile bulmaya çalışırım,ikinci de bir travma yaşar

7 aralık 2019 18:20

6. kediden kediye değişiyor bu, bazı kediler tek takılmayı sever bazıları arkadaş ister. benim de anonim 5e benzer bi hikayem var 1,5 yıl oldu 2. kediyi eve getireli, ilk kedim çok mesafeli yalnızlık seven bi kedi, diğeri ise oyun oynamak istiyor sürekli. aralarındaki ilişki 1 senede falan oturdu ki vet de 2 kedinin ilişkisinin tam oturması 1 sene kadar sürebilir demişti. ha can ciğer olmadılar ama ilk kedim diğerinin varlıgını kabullendi kafasına eserse gidip oynuyor, istemezse hiç yüz vermiyor diğeri de bi iki oyun girişiminde bulunuyor baktı olmadı oyuncaklara yöneliyor öyle takılıyorlar. ben de diğerini sokaktan ölmek üzereyken almıştım mecburen kalmıştı yani, bi deneyin derim ben de. (link: https://www.suzionline.com/kedi/kedileri-birbirine-alistirmak-kediler-nasil-tanistirilir/ şu linkteki) yöntemleri deneyebilirsiniz başlarken.

7 aralık 2019 18:41

7. Ben de tam o yazıyı okuyordum:)

7 aralık 2019 18:55

8. Bir kedidense iki kedi her zaman daha iyidir süslü. Dişi kediler bazen daha gıcık olabiliyor anlaşma konusunda ama bir şekilde anlaşmayı başarıyorlar. Erkekler çok daha kolay kaynaşıyorlar. Ha illa hepsi koyniş koyniş yatmıyor ama hiç olmadı alışıyorlar ve yalnız kaldıklarında sizi travma boyutunda özlemiyorlar :) yine özlüyorlar elbette ama tek başına kalmalarından daha iyi oluyor. İmza: 3 kedili

7 aralık 2019 19:06

9. kesinlikle almalısın. ilk kediye aşamalı olarak tanıtırsan birbirlerine bayılmasalar da tek başına olduklarından daha mutlu oluyorlar, birbirini çok sevmeyen kediler bile birlikte oyun oynuyor ilginç bir şekilde.

7 aralık 2019 20:18