Herkese merhaba, böyle bir soru soracağım aklıma gelmezdi ama buradayım işte. 5 yıllık evliyim ve eşimin annesinin benimle kıskançlık sorunu var. Ben çoğu bu durumu kah yok sayıp görmezden geldim, kah mesafe koydum yeri geldi açıkça söyledim ama ne yazık ki bu durumdan kurtulamadım. Ne alsam alır, ne giysem kıskanır, evime aldığım kahve makinasının bile gidip ertesi gün aynını alır ki onda da benzer ve yeni bir modeli olmasına rağmen. Ailemin aldığı pırlanta gerdanlığı kıskanır gider eline çakmasını aldırır aa sende de var ben de beğendim demez aaaa benim niye yok der. Ama asıl problem ve bardağı taşıran şey bunlar değil, bunlar bana çocukça bazen de kadınca kıskançlıklar olarak gelmişti ama asıl sorun son zamanlarda bana eski püskü şeylerini vermeye kalkması. Önce iyi niyetli olarak gördüm ama hayır değil. Kalmış yenmemiş yemeği yollamış aradım ve biz kalmış şey yemiyoruz ben direkt çöpe atıyorum bana lütfen gönderme dedim (5 günlük yemek). En son bize misafir geldi ondan aldık ama biz yemiyoruz siz seversiniz diye bir kutu çilek yollamış, eşimin kardeşi ve babası yollama o küflü demişler, o ise yok sadece üstteki bir tanesi küflü demiş, poşete koymuş eşim de bakmamış, eve geldi bi baktım heeepsi küflü zaten biri küflenince diğerine bulaşmama gibi bir durum söz konusu olamaz ben de sinirlendim ve çöpe attım. Eşim de hak verdi bana ve sanırım annesine söylemiş annesi aradı beni ay hepsi küflüymüş fark etmemişim dedi ama ben inanmıyorum çünkü bunlar ilk kez olan şeyler değil. Şimdi ben nasıl bir tavır takınmalıyım. Öyle sürekli görüşen, içli dışlı olan biri değilim. 2 haftada 1 falan yemeğe çağırır müsaitsek ve canım isterse giderim istemezse müsait değiliz derim, öyle habersiz gelme durumu yok, evime karışmaz falan ama tüm bunları ben ve eşimin tutumu yüzünden yapamıyor ve bunları yapsa zaten eşim tepki verecek o nedenle daha gizli, sinsi ve eşimin fark etmeyeceği şeyler yapıyor, ben de eşime bak annen böyle böyle yapıyor da demek istemiyorum. Kendisi öyle cahil bilmeyen bir kadın değil uzun yıllar iyi şirketlerde iyi pozisyonlarda çalışmış biri ama maddi durumu kötü bir aileden geliyor, benim ise ailemin durumu iyidir, babamdan bana kira geliri olan mülkler kaldı. Kıskançlık sebeplerinden biri de bu. Annemin arabasını bile kıskanıyor. Yani oğlum evliliğinde mutlu, gelinim iyi yerlerde okumuş falan demez hiç ama eşini aldatıp yakalanmış, liseyi bitirememiş, çalışmayan, eşinin ailesi ile sürekli ağız dalaşı yapan ablasının gelinini över hep benim yanımda. Asla o kızı eleştirmek için söylemiyorum durumu anlayın diye, yoksa kızla ben de anlaşıyorum, başkasını övmesini de kıskanmıyorum ama anlıyorum yani överken yandan yandan hep bana bakıyor ve ortamda başkaları varken yapıyor ama asla eşim ortamda yokken onun da altını çizeyim. Ayy x çok iyidir çok seviyorum nasıl akıllı, nasıl hamarat, çok zeki ailenin en iyi gelini gibi. Ben de yaa evet öyle çok severiz derim surat falan da yapmıyorum anlıyorum çünkü nedenini ama artık rahatsız etmeye ve batmaya başladım tüm bu olup bitenler.
Etraftakiler de anlıyor durumu bu arada yüzleri şekilden şekile girip onun adına utanıyorlar hatta ablası gelip bana kızım o hep öyledir falan demişliği var. Eşimin babası kızım o seni kıskanıyor ondan der.
Ama ben şimdi ne yapayım, yani ben de onun yaptığı gibi soğuk savaş mı yapayım? Bu zamana kadar yukarıda yazdığım gibi herşeyi denedim ama olmuyor. Çok sık görüşmüyoruz ama 4 kere çağırınca 1 kere gidiyoruz eşimin ailesi diye. Yazın doğum günümdü ve kutlamadı aramadı ama o hep aransın ister bize fotoğraf gönderir bunu istiyorum diye. Bi kere ben aa doğum günleri bizim ailede önemlidir ben de önem veririm dedim diye o lafımdan beri doğum günümü kutlamadı mesela. Birgün eşim benim için x portakal aromalı şeyleri sevmez dedi o gün bu gündür kek yapsa portakallı, çikolatalı pasta alsa portakallı, revani yapar portakallı, salataya portakal koyar yani bunlar x portakal aroması sevmez dedikten sonra olan şeyler. En son eşim eee x sevmez demiştik anne herşeye koymuşsun dediğinde aaaa ben unutmuşum oğlum öyle miydi dedi ama arada yine yapıyor.Anlatabildim umarım kendimi. Ne yapayım ben şimdi? Bana lütfen akıl verin.
ay eşinin annesine o kadar sinir oldum ki hani ver numarasını arayip laflarımla dövmek istedim o kadar sinirlendim ama belli ki asil bir kadınsın hiç bu konulada muhattap bile olma ben senin yerinde olsam bu durumu eşimle konuşurdum ama şu şekilde bir konuşma ; annen çilek göndermiş yine ve küflenmiş çöpe attım bilgin olsun . hahaha alem kadın ya gerçekten güldürüyo beni.. gibi.. komik duruma düştüğünü farketsin yani.. ya da yemeğe gidiyosunuzdur onlara size kalmış elde olan bir şey vericektir asla kabul etmeyin kibarca uyarın ve mesela sizi çok özeniyorsa ona bir kerelik çok beğeniceği ve pahalı olan bir hediye alın. ve o aldığınız şeyi çok beğensin ve sizde olmasın. mesela su yolu bileklik alın. herkesin sevip beğenebileceği ve pahalıu olan bir şey. bu sefer kendi içinde düşünmeye başlayacaktır ve bilekliği kıskanıcaktır fakat sizde olmadığını düşününce demekki o benimle bir yarışta değil düşüncesine girecektir. hem böylece eşinize karşı annesini önemsediğinizi ve bu tarz yarışların içinde olmadığınızı da göstermiş olursunuz. ay ama bilemedim ne kadar mantıklı yani. yine de hediye alsanız bile cidden mesafeyi koruyun. ya da yarışın isterseniz nasılsa sizle yarışamayacaktır...
Hiçbir şey yapmayın kendinizi yorarsınız boş yere. Zaten az görüşüyor canınız istemediğinde görüşmüyormuşsunuz. Ama illa bir şeyler yapmak istiyorum derseniz siz de aynı şekilde davranabilirsiniz bu sefer de etraftaki insanlar tarafından yadırganma durumunuz var. Onun karakterini herkes biliyormuş zaten sizden özür diliyorlarmış ama siz de onun gibi olursanız saçma sapan bir duruma çekmiş olursunuz kendinizi. Klasik gelin kaynana çatışması gibi olur.
Çilek olayını eşim de gördü ve onda sinirlendi ama diğer şeylerin çoğunu eşim yokken yapıyor. Eşim varken ağız değiştiriyor. Aslında ben de ona kalmış şey mi göndersem diye düşündüm ama o zaman misilleme yaptığımı da anlayacak. Bu arada eşi alıyor ona almıyor değil. Yeni çıkan tote bag ler var ya ben ondan almıştım gitmiş aynı modelin farklı rengini aldırmış eşine hani kendi de almıyor, yollamış bulmuş linkini yurt dışından geliyor bu arada daha gelmemiş onunki eşimin babası seninkinin askısı ne renk diye aradı beni önce bi anlamadım nasıl yani dedim eşim de istiyor kızım seninkinin aynı rengi olmasın bari dedi. O anda şok geçirdiö cevap da veremedim. Tarzına bile uygun değil yani. Ve açıkçası içimden ona hediye almak gelmiyor:( alın demişsiniz ama elim gitmiyor gerçekten artık birşey almaya. Anneler gününde de bir çiçek o kadar ki o benim doğum günümü bile kutlamadı ama ben bu zamana kadar anneler gününü doğum gününü hiç boş geçmemiştim
Evet büyütürsem bu sefer kötü gelin olacağım ve herkes benim büyüklük yapıp alttan almamış bekliyor buna sinirleniyorum açıkçası, durumun farkındaşar özür de diliyorlar ama ben birşey yapsam kesin ayıplanacağım
süslü anlattıkların can sıkıcı şeyler ama günün sonunda seni çok da etkileyen bir şey yok. çünkü etraftaki herkes kadının davranışlarının farkındaymış ve senin tarafını tutmuşlar. sen yine böyle "he" diyip geçmeye devam et. sabrın taşar tepki verirsen sen kabahatli olursun ömür boyu bunun mağduriyetini kafana kakar. zaten evine düzenine falan da karışamıyormuş. kırk yılın başı görüştüğünde şu ana kadar nasıl davrandıysan öyle davranmaya devam et derim ben. belli ki iyi idare ediyosun.
süslü bi de bu kadar az görüşürken aldığın herşeye dair nasıl bu kadar fikri var? onlara oturmaya giderken en düz markasız kıyafetini giy mesela. son model marc jacobs çantanı takmasan da olur. eve yeni aldığın kahve makinanı göstermesen ya da bahsetmesen de olur. instagramda paylaşıyosun orada mı görüyor napıyor?
süslü sen bozulduğun için yapmaya devam ediyordur. ben senin yerinde olsam hiç bozuntuya vermem verdiği yemekleri hiç üstüne konuşmadan çöpe atarım, kıskanıyorsa görmezden gelirim, hatta portakallı şeyleri seviyormuş gibi davranırım elinize sağlık harika olmuş tarifini alabilir miyim yapınca size de yollarım derim :d bu insanlara hasta gibi davranmak gerekiyor
kadın sağlıklı değil kesinlikle de sen de saçma sapan imalara, laf sokmalara, 'soğuk savaş'lara falan hazır olduğuna göre çok da olgun mantıklı bir noktada değilsin.
ya yakın oturuyorsunuz ya da kocan sık ziyarete gidiyor bozuk yemek, çilek falan gönderebildiğine göre. kocanı yemek getirmemesi için uyarmakla veya taşınmakla başlayabilirsin mesafeni ayarlamaya.
bunun dışında da şirketlerde falan çalışmış bir kadın madem ve senin de kocan durumun farkında, o zaman lise seviyesi entrikalara girmene gerek yok. olgun ve sağlıklı biri gibi sınırını çizip açıkça bunu karşı tarafa bildireceksin.
+ yemek göndermemeni 2 kere rica ettiğim halde tekrar bozuk x göndermişsin
- aa öyle miymiş pardon hata olmuş bilmem ne
+ bu üçüncü oldu, ya beni dinlemiyorsun ve söylediklerimi umursamıyorsun, ya da kasten beni kırmak için bozuk yemek gönderiyorsun, artık ikincisini düşünmeye başlayacağım
- ay aman olur mu unutmuşum bilmem ne
+ peki son bir kez daha söylüyorum lütfen bir daha yemek gönderme, tekrarlanırsa artık kasten bizi gıda zehirlenmesinden hastameye yatırtmaya çalıştığını düşüneceğim
bir daha olursa da arayıp sormuyorsun misafir kabul etmiyorsun ve ararsa da kırıldığını özür beklediğini söylüyorsun. özür dilerse belli bir süre sonra belli bir mesafeden tekrar ilişkileri gözden geçiriyorsun bu kadar basit. 1000 tane ali cengiz oyununa gerek yok
Hayır insagramda böyle şeyler zaten paylamam ama takipleşmiyoruzzaten. Eşim iş kurdu babası da yanında danışman olarak duruyor, bazen ben oraya uğruyorum o da bazen orada oluyor eşini almaya geliyor. Ayda 1 yemek yiyoruz çağırıyorlar ayda 1 gidiyoruz. Kahve makinasını da bizim eve geldiğinde gördü eve usta gelecekti eşim de babasını aramış sen de gider misin diyee eşim şehir dışındaydı akşam yemeğe evde olucaktı ben de açıkçası ayıp olmasın kayınbabam akşama kadar bizde olucak haftasonu diye eşimin annesini de aradım ayıp olmasın tek kalmasın siz de gelin diye. Yoksa dikkst ediyorum gösteriş yapmam onun yanında hatta düz tshirt tayt falan takılıyorum çoğu zaman.