temizlik yapan abla ile ilgili ne dusunmeliyim bilemedim hiç ?

arkadaşlar biraz uzun olacak kusura bakmayın şimdiden, kardeşimle birlikte yaşıyoruz, kardeşim ben şehir dışına ailemin yanına gittigimde temizlik yapmaya vakti olmadığından kuzenimden yardım istemiş, o da düzenli olarak kendisine temizlik için gelen kadını önermiş, sonra kardeşim işe gittiği gün gelip temizlik yapmak üzere anlamışlar. kadın o gün temizlik yapmış ve ben birkaç hafta sonra eve döndüğümde birçok esyamin (kremler makyaj malzemeleri ve başka birkaç şey) yerinde olmadığını fark ettim. önce nereye koydugumu unuttum galiba diyerek bir müddet aradım zaten bircok esyamin kimseye sormadan yerini değiştirmiş ancak bulamadım. kaybolan malzemelerin çoğu pahalı ve hiç kullanilmamisti. sonuçta o kadar para verip araştırıp aldığım ve kullanmadığım şeyler olunca açıkçası sinirlendim ve kadının telefonunu isteyip aradım. telefonda gayet kibar olmaya çalıştım bazı esyalarimin yerini degistirmissiniz ben bulamadım nerede olduğunu hatirliuorsaniz söyler misiniz dedim (asla hırsızlık ile ilgili en ufak bir imada bulunmadım) direkt ben tenezzül etmem asla calmam demeye başladı, ben de zaten caldiginizi söylemiyorum yanlış anlamayın sadece yerini bulamadım dedim, ama ben bilmiyorum zaten çok tozluydu bitenleri attım dedi. ben biten hiçbir ürünümü zaten evde tutmuyorum atıyorum tozlanacak kadar pis de olamazlar aksine temizlik hastası bir aileyiz, ayrıca ailemden kimse de bana sormadan atmaz. kadın bana siz biraz daha arayın oradaki çantalara bakın gibi şeyler söyledikten sonra kapattık telefonu. açıkçası ben de hemen çalmıştır vs diye düşünmedim günahını almak istemedim hala da istemiyorum ama böyle de sinir oldum. ailem artık olan olmuş arayıp bir şey söyleme tekrar uğraşma diyor da ben üzüldüm ve sinirlendim. siz olsaydınız ne yapardınız böyle hiçbir şey yapmadan kaldım.

1. öneren kuzeninizle konuştunuz mu bu konuyu? o ne diyor?

22 eylül 2020 19:23

2. "valla sizle konuştuktan sonra yine her yere baktım bulamadım, daha önce hırsız girdiği için wc hariç her yere kamera taktırmıştık, ben kayıtlara bakayım madem, belki başka yere kaldırdığımı görürüm öyle yapmışsam. sizin de aklınıza o sırada yeni bir şey gelirse haberleşiriz. neyse ben şimdi güvenlik şirketini arayayım o halde, iyi akşamlar"

22 eylül 2020 19:24

3. Anonim 1 kuzenim de şaşırdı ben onunla konuşacağım dedi ama sonrasında ses çıkmadı. Anonim 2 süpersiniz teşekkür ederim keşke bu söylediğiniz o an aklıma gelseydi ama söylemek için geç değil söyleyeceğim.

22 eylül 2020 19:29

4. a3 söylemez zorlasa da, soru sahibi itiraf ettirmediği sürece çözüm yok, söyleyecek olsa zaten çalmazdı. korkutmak lazım. verdiği öneriye uyacaksanız konuşmayı kayda alın diyeceğim ama hukuki olarak doğru mu bilmiyorum. yine de her ihtimale karşı elinizde bulunabilir.

22 eylül 2020 19:30

5. hayır hayır geç değil. tam tersine: önce size sormak istediğim için hiç bakmamıştım kayıtlara başka yere kaldırmışsınızdır diye ama konuştuktan sonra yine arayıp bulamadım, o yüzden güvenlik şirketinden kayıtları isteyeyim madem şeklinde demek çok mantıklı olur.

22 eylül 2020 19:31

6. Anonim 3 süslü hiçbir ürünüm bitmemişti aksine bazılarını açıp bakmıştım sadece, kullanmaya kiyamadigim ürünlerdi. ayrıca haklısınız hiçbir şeyi kendi kafasına göre atmamali ona sinir oldum zaten. Şimdiye kadar tek başıma temizlik için kimseyi cagirmadim genelde annem yanimizdayken hallediyoruz ve hiç böyle bir şeyle karşılaşmadık.

22 eylül 2020 19:32

7. yani 100de 100 çalmıştır demiyorum tabii ki de, yanlış anlaşılmasın. ama şüphe var ve eğer çalmışsa söylemez demek istedim aslında.

22 eylül 2020 19:33

8. Anonim 2 süslü dediklerinizi yapacağım tekrar saolun çok mantıklı.

22 eylül 2020 19:34

9. rica ederim, ne demek. ama dikkatli de olun, başınıza bela olmasın.

22 eylül 2020 19:35

10. Eğer bir daha gelirse evinize muhtemelen çantanıza atıp bak burdaymış ben demiştim diyebilir o yüzden evinize sokmayın. Biri bana bu imada bulunsa ortalğı ayağa kaldırırdım şahsen bir şey demiyorsa o almıştır.

22 eylül 2020 19:36