vajinal mantarla alakalı bir soru? kendi akıntım mı böyle yoksa mantar mıyım?

süslüler bu sabah sorulan vajinal mantar sorusundan sonra ben de sormak istedim. benim de hem şeffaf hem beyaz akıntım var. burdaki vajinal mantar başlığında en çok beğenilen yanıta baktım tıp fakültesi öğrencisi bir süslü herkesin akıntısının farklı olabileceğini söylemiş. kiminin doğal akıntısı beyazdır, iç çamaşırında bekleyince kuruyabilir ya da topak topak görünebilir vs demiş. ben de beyaz akıntı denildiğinde herkes mantar dediği için ara ara “ya acaba mantar olabilir miyim” diyorum ama sonra kaşıntı yanma hiçbir şey olmadığı için unutup gidiyorum kendi doğal akıntımdır diye. şimdi yine aklıma geldi, dediğim gibi kaşıntı yanma kızarıklık hiçbir şey yok. başlığa yazan süslüler kaşıntı ağrı ve yanmadan duramadıklarını uykudan uyandıklarını falan söylemişler, öyle bir şey olsa kesinlikle fark ederdim diye düşünüyorum. vajinanın içi mi kaşınıyor onu da tam anlamadım. ayrıca mantar olsa şu ana kadar ciddileşmez miydi dediğim gibi akıntım hep bu şekildeydi. ben virüs vakalarının aşırı yoğun olduğu bir yerde yaşıyorum ve evden hiç çıkmıyorum, sizce kontrol amaçlı doktora gitmeli miyim?

1. Mantarda kaşınma olmasa acı olur, yanma olur. Her zamanki akıntınızdan daha kıvamlı olur. Külodunuzda beyaz kuruluklar olması doğal akıntınızdandır. Enişelenmeyin. Tıp okumuyorum yada doktor değilim ama gencecik yaşımda çokça mantar enfeksiyonu geçirdim:(

17 aralık 2020 19:38

2. a1 teşekkürler süslüm cevabın için :)) yani düşünüyorum acaba yanma ya da acı var mı diye de nası bi his tam olarak? batma falan gibi mi

17 aralık 2020 19:45

3. kaşıntı ve acı genelde oluyor. tavsiyem evde mutlaka gynflor bulundurman süslü. buzdolabında sakla. enfeksiyon, mantar gibi bir şeyden şüphelenirsen birkaç kez kullan. florayı düzenleyerek kendine getiriyor. ben mutlaka bulunduruyorum, ne zaman şüphelensem kullanıyorum ve şikayetlerim ilerlemeden geçiyor.

17 aralık 2020 19:45

4. Akıntında değişiklik varsa hissedersin zaten

Restinbitchface ben bazen vajina girişinde beyaz süt beyazı gibi losyon gibi döngüye göre değişiyor ortasında daha sıvı sona doğru daha sümüksü akıntı görüyorum aynayla bakınca normsl mi doktorlar anlatınca normal diyor muayene etmeden

18 aralık 2020 03:42

5. (yazar: restingbitchfaced) aynen süslüm senin girdindi. benim kendimi bildim bileli beyaz akıntım da var diye hatırlıyorum, genel olarak çok akıntısı olan bir insanımdır. bahsettiğim gibi ağrı, kaşıntı, yanma, o bölgedenin genel olarak renginde/dokusunda bir gariplik vesaire hiçbir şey yok. bir de akıntımız beyaz olabiliyorsa vulvaya bakıldığında beyaz akıntı görmek normal olmaz mı? ben gözlemliyorum çünkü ama dün internetten baktığımda vajinal mantar adı altında atılan görsellere benzediğini de fark ettim. akıntımın geneli peynir kesiği gibi değil ama dudaklarda beyaz parçalar var gibi sanki ama bilemiyorum. kendimi bildim bileli yıllardır mantar olamam herhalde ahajsjdjw bundan önce jinekologa gitmem şiddetli regl ağrılarım sebebiyle olduğundan doktorum direkt alttan bakarak muayene etmemişti, ultrasondan kontrol yapıyordu sadece. en son da geçen sene gittim diye hatırlıyorum, yakın zamanda gitmeyi düşünüyorum süslü randevu alıp ama ne bileyim korkmadım da değil. akıntı beyazsa eğer içerde de beyazlık olması normal değil midir ya anlayamadım :(

18 aralık 2020 11:01