valiz hazırlama süreniz ne kadar ?

memleketten baya uzakta yaşıyorum iki haftalık sömestr tatiline gitmek için valiz hazırlamam saatler sürdü resmen onu mu götürsem çok mu kalın olur çok mu ince kalır bu bunla uyar mı diye diye. sonra mutfağı da toplayayım çöpü de atayım buzdolabındakileri atayım ayırayım derken resmen çile çektim şimdi oturabildim kısa sürede halledenler varsa nasıl yaptığınızı bahseder misiniz? bunun bir de yaz tatili versiyonu var ki akıllara zarar

1. Benim baya kısa sürüyor ya.bunu disarda giyerim diye 4-5 üst 2 pantolon atardım bir de ustumdekiler olsa 2 hafta icin gayet yeterli bence.

17 ocak 01:38

2. saatlerce :/ şakasız.

17 ocak 01:47

3. bir akşamımı alır, normal sanıyordum. uzun seyahatte çünkü baya düşünerek toplanıyorsun, cilt bakımını kremlerini yüz yıkama jelini ıfak şişelere aktarıyorsun dalan bir sürü angaryası var. Üstüne bıraktıklarını düzenli bırakıyorsun, evin bazı kısımlarını kapatıyorsun, zaman alıyor yani. yoksa bir kabin bagajıyla ohoo bir saatte hazırlanırım.

17 ocak 03:45

4. görece uzun bir yerse yarım saat kırkbeş dakika. üç dört günlük tatiller için 15 dakika diyebilirim. o kadar valiz hazırladım ki pratikleştim. her zaman kalmayı planladığım gün sayısının 1.5 katı külot, kalacağım gün + 3 tane çorap götürürüm mesela. fixtir bu. 1 tane L boy longchampım var inanılmaz eşya alıyor. az miktarda makyaj malzemesi kullanıyorum normalde de o yüzden pratik ürünler götürüyorum bir makyaj çantası kadar. bu el çantasının içine makyaj malzemelerimi, götüreceksem takılaırmı, minimal cilt bakım ürünlerimi, tabletimi, duruma göre onun yerine laptopımı koyuyorum. reglim yakınsa ped koyuyorum ve bir tane hırka ekliyorum. soğuk mevsimde üstüme giyiyorum hafif serinse çantaya atıyorum. bir tane de okuduğum kitap atıyorum, kulaklığımı koyuyorum. bir de cilt bakım ürünleri sipariş ederken notlara eğer tester göndermeyi düşünürlerse aldığım ürünün küçük boyunu göndermelerini rica ediyorum. böylelikle mesela böyle elimde mini boy güneş kremi, nemlendirici, termal su falan oluyor. çantaya atıp atıp götürüyorum. eğer kalmadıysa küçük şişelere koyuyorum. el bagajına da kıyafetler, iç çamaşırı, çorap ve gerekiyorsa ek ayakkabı koyuyorum.

17 ocak 04:36

5. mutfak, ev temizleme, bulaşık kontrol vs işleri ise eşimde oluyor

17 ocak 04:37

6. Ben 1 hafta 10 gün önceden yatak odamda valizi açık bırakıyorum. Peyderpey içine atıyorum. Pijamayı atıuorum mesela bir daha giymiyorum onu. Giyinirken bişi atıyorum içine. Son gece 15dk falan sürüyor

17 ocak 22:21