vize işlemleri, pasaportun geri gelmesi?

merhaba, ankara alman başkonsolosluğundan ulusal vize başvurusu yapmıştım. idata ile yapmadığım için süreci takip edemiyorum, pasaportumu beklemem gerekiyor. ups kargonun sitesinden her gün pasaport sorgulaması yapıyorum ama kayıt bulunamadı diyor. ben mi yanlış yapıyorum yoksa henüz kargoya verilmediğini mi anlamalıyım. tam olarak aradığım bilgiyi bulamadım internette. farklı ülkeler ya da idata çıkıyor hep karşıma. benim gibi başvuru yapmış olup da sürecin bu kısmını anlatabilecek var mı acaba? oradan kargoya verilince mail/sms bir şey geliyor mu yoksa her gün sorgulama yapmaya devam mı etmeliyim? yardımcı olursanız sevinirim.

1. idata harici başvuruluyor mu ya? neden idata ile başvurmadın ki ss? kargoya verilmemiştir, zaten uzun sürüyor bir de araya resmi tatil vs girdi

1 temmuz 2023 10:10

2. başkonsolosluğu arayıp sorsana. ayrıca şu an tatilde herkes boşa sorgulama yani

1 temmuz 2023 10:12

3. Kargoyla al seçeneğini seçtiniz mi?

1 temmuz 2023 10:22

4. Depremzede başvuruları, yoğunluk vs derken idata zaten beni ankaraya yönlendirdi o nedenle. Yani benim tercihim değildi.

Dosyam ve pasaportum şu an gideceğim şehrin yabancılar ofisindeymiş. En son edindiğim bilgi bu, oradan buraya kargoya verileceği için türkiyedeki resmi tatilin o süreci etkilemeyeceğini düşündüğümden sormuştum aslında :(

Mesaj geliyorsa iyi. En azından takıntılı gibi günde üç kere sorgulama yaptırmam. Teşekkürler hepinize 🙏🏻🙏🏻 (başka aklınıza gelen varsa onu da söyleyin lütfen sürecin bu bekleme kısmıyla ilgili)

1 temmuz 2023 10:25

5. A4, başvuru için içeri girerken daha elime ups kargo poşeti tutuşturdular, kendi adresimi doldurdum. Sonra içine başvuru evraklarımın bir kopyası eklendi. Kopya ve pasaportun önce almanyaya gideceğini sonra da sadece pasaportun bana geri geleceğini söylediler. Bayramdan önce hepsi almanyadaydı.

1 temmuz 2023 10:27

6. Süslü anladığım kadarıyla Idata'dan değil konsolosluktan bizzat yürüyor sizin işleminiz. Oranın takip sistemi Idata gibi harika hizmet vermiyor olabilir.. konsolosluğu arayıp bilgi alabilidiniz mi?

1 temmuz 2023 10:30

7. Tekrar selam herkese. Öncelikle sakinleşelim süslüler. Benim sürecim martta başladı, ulusal vize. Ben depremzedeyim bir programa gideceğim. Adana idata ofisi depremzede başvurusu alıyor. Ben ulusal vize alacağım için idata beni ankaraya yönlendirdi. Şu an hala idata depremzede için adana ve antep ofisini kullanıyor. ankaraya bu yüzden gittim. Ankaraya gitmek için de idatadan randevu ataması oluşturdum ulusal vize başlığından. Zaten bu etapta ben depremzede olmama rağmen depremzede olarak gitmediğimden en uygun yer ankaraydı ve ankaraya yönlendirmiş oldu idata.  Randevu ataması 40 günde çıktı. Randevuya gittim onun üstüne de neredeyse 60 gün oldu. Konsolosluklar vize vermiyor, değerlendirme yapmıyor. Her defasında söyledikleri buydu. Almanya devleti değerlendirir diyorlar. Gideceğim şehir, kalacağım ev belli. O şehrin yabancılar ofisnde olduğunu da program yöneticileri söyledi. Kendileri iletişim kuruyorlar çünkü "bu kişinin vizesine bağlı olarak seyahat planını yapmamız gerekiyor" diyorlar. Bu nedenle o şehrin yabancılar ofisiyle iletişime rahatlıkla geçiyorlar. Aile birleşimi hakkında inanın hiçbir fikrim yok. Her ülkenin farklı işliyormuş. Belki bir yerde hata yapıyorsunuzdur. Bir de gerçekten uzun sürüyormuş. Özellikle depremden beri. Depremde 1 ay kapanmış zaten. Sonra kısıtlı açılmış, sonra işte idata belli ofisleri depremzedelere verince bu sefer mesela benim de ankaraya gitmem gerekiyor vs. Haliyle ben de yoğunluk yaratıyorum orada. Evrak ve pasaportumun orada olduğunu biliyoruz, evrakların bir kopyası ankarada bir kopyası orada yabancılar ofisnde kalacakmış ve oradan bana pullu mühürlü neyse artık vize şeyi pasaporta basılıp gönderilecek. Tek merak ettiğim bunun ne zaman olacağı. Çünkü iki hafta oldu "olumlu" yanıtını aldık. Pasaport bir an evvel gelmeli ki seyahat planı yapılsın...

1 temmuz 2023 11:13

8. Bu arada ankarada randevuya girmeden güvenlik beni azarlamıştı hannnfendi zaten burası sadece ulusal vize veriyor şu an diye... benim randevum esnasında da diğerleri ya çalışma ya aile birleşimiydi hiç schengen duymadım.

1 temmuz 2023 11:17

9. A6 hayır süslü. Şöyle anlatayım. İdata internet sayfasından ulusal vize başvurusu için randevu almak üzere başvuru yaptım. Ben bunları yaparken idatanın sitesinde "adana ofisinin yurtdışındaki akrabalarının yanına gidecek olan depremzedeler için ayrıldığı, başka vize türüne başvuru yapacak olanların en yakın konsolosluğa yönlendirileceği" yazıyordu. Keza öyle de oldu. İdata beni ankara konsolosluğuna verdi. Ve oraya gittim (Eğer deprem falan olmasaydı muhtemelen idataya gidecektim demek ki). İdata burada konsolosluğa erişmek için geçmeniz gereken bir nokta. Vizenizin türüne göre ya da konumunuza göre de eğer uygunsanız idatanın şehrinizde olan ofisinden de işlemi yapabiliyorsunuz ama ben bu kriterlere uygun değildim. Çünkü dediğiö gibi adana ofisi depremzede başvurusu alıyordu ve benim gidişim yurtdışında yaşayan akrabam için değil, oradaki bir eğitim programına katılmak.

1 temmuz 2023 11:24

10. aile birleşimi en geç çıkan vize türü, mantıklı olan da bu yani eğitim, iş vs bir zahmet öncelikli olsun. almanya da haklı ya etrafımda o kadar çok aile birleşimi vizesi bekleyen var ki, türklerden bıktılar artık. biz nasıl suriyeli, afgan vs dolsun istemiyorsak ülkeye onlarınki de benzer

1 temmuz 2023 11:33