1. "hong hee joo'nun yerine geçtiğimden beri hayatım mahvoldu dilsiz taklidi yapıyorum" diye ağladığı sahneyi yanlış okumuşsunuz altyazıyı muhtemelen. orada na hee joo yerine hong hee joo olduğumdan beri dilsiz taklidi yapmak zorundayım hayatım mahvoldu diyor. çünkü babasının soyadı na annesinin kocası olan kişinin soyadı hong o yüzden annesinin kocasının önceki evliliğinden olan kızının yerine geçebildi. üvey baba kendi aile ağacına kaydettirmiş yeni karısının kızını. dilsiz taklidi yapmak zorunda kalma sebebi annesinin zorlaması çünkü bir kaza geçirmişler. üvey babanın asıl kızı olan kız (yani asıl gelin) sağır kalmış, üvey babasının öz oğlu ölmüş ama bu üvey kız yara almadan kurtulmuş. sağlam kalmış. annesi o yüzden kocası gücenip onları kovmasın diye kızına dilsiz kalmış gibi davranmasını ve bir daha konuşmamasını söylüyor.
hee joo kocasıyla çocukken tanıştı ama hatırlamıyor sanırım. kocası hatırlıyor hatta tanışma anılarını gösterdi (ona zorla yedirilen somonları kıza verdi o aç diye ve onun boş tabağını aldı, bi nevi birbirlerini tamamladılar. adamın aklında o yüzden kaldı diye düşündüm ben).