yıllardır süren zayıflama sorunu ?

kızlar 170 boyunda ve 70 kiloyum. 23 yaşındayım. ergenliğimden bu yana 60 70 arasında gidip geldim. daha doğrusu hiç 70 olmadım ilk kez şimdi. bu arada 58 59 olduğum oldu. burda problem işin psikolojik boyutu. çünkü belki 15 16 yaşından beri kilo ile alakalı bi problemim var. sürekli veriyorum alıyorum koruyamıyorum. sağlıklı beslenmeyi hayat tarzı haline getiremiyorum bir türlü. ve aşırı yıpranmış durumdayım. evet çok kilolu değilim ama gündemimin sürekli bu olması beni feci yordu. bu süreçte birkaç diyetisyen denemem oldu. ve başarısızdı. kilo verdiğim zamanlar hep kendimi motive ederek verdim. ama son bir yıldır motive edemiyorum ve aldıkça alıyorum. spora gittim yediklerime dikkat etmeyince sadece kendimi yorduğumu fark ettim. maddi imkanım da var bi şeyler için. ben napayım lütfen söyleyin. mutsuz hissediyorum sürekli bi döngüde olmaktan ve şişman olmaktan

1. Süslü psikologa gidin öncelikle ve gerekirse psikiyatriste. Kendinize başka bi hedef başka bi uğraş bulun. Odağınız değişsin biraz sonra tekrar eğilirsiniz bunun üzerine. O kadar gençsiniz kendinize 6-7 ay vakit verseniz hiçbir yere geç kalmazsınız

3 eylül 2019 09:53

2. şimdi sırf yazmak için yazcam saçma öneride buluncam belki huşuna gider. senin için çok uygun bir örnek olmayacak ama bodybuilding sporcularu sürekli stabil bir kiloda kalmaz. Genel olarak iki dönem arasında gidip gelirler. Kas hacmi kazanmak için yüksek kalori aldıkları ve ağır çalıştıkları bulk dönemi sonrasında sert diyete girdikleri kardiyo ağırlıklı çalıştıkları definasyon dönemi. Definasyonda elbette kas kaybı yaşanıyor ama bulk dönemi öncesinde olduğundan daha fazla bi kanaçla çıkıyrolar. Yani demek istediğim sürekli aynı kiloda değiller. Ben de belirli bi yaştan sonra otrudu kilo olayı çok fazla oyanmıyor. Hemen müdehale ediyorum. Bu nedenle diyetini tam oturtmasan bile sporu bırakma, boşuna yıpranma değil. kas kaybı yaşamıyorsun en azından.

Taviyem şu kilolu bir arkadşına koçluk yap. Senin zaten deneymin var az çok. Onu motive etmeye çalış. Zorlandığı yerlerde yardımcı ol. Spora gitmeye ikna et. Ona yaptırmak için önce kendin yapman gerekiyor çünkü. Hem birine yardımcı olmuş olacaksın hem de sen istediğine kavuşmuş olcaksın. Win win

3 eylül 2019 10:23

3. Süslücüm boyumuz aynı o yüzden sadece meraktan soruyorum. 58 59 kiloyken bu boyda çok kilolu mu görünüyordun. Ben kilo almaya çalışıyorum da 60 olsam iyi olur diye düşünüyordum. Sen böyle yazınca kilolu mu görünürüm diye merak ettim şimdi.

3 eylül 2019 11:35