yaprak dökümü ali rıza bey narsist mi sizce?
kızlar twitter'da (link: https://x.com/murataykul/status/1838144876107501820?s=19 şunu) gördüm (asla x demeyeceğim :d) ben de bu aralar yaprak dökümü izliyorum. izlerken kendi ebeveynlerimin yaprak dökümü ali rıza ve hayriye'ye ne kadar benzediğini fark ettim. annem aynı hayriye gibi anksiyeteli ve aç gözlü. sürekli ay öldüm, yandık, başımıza kötü bir şey gelecek kafasında insana nefes aldırmaz. ve ben biraz para kazanayım ona "payını" vermem gerektiğini ima eder hep, hediye bekler. babam da aynı ali rıza gibi kabız. bu ailelere göre eğlenmek, gülmek, hayattan keyif almak suçtur. her şey onların kurallarına göre, onların istediği gibi olacak. onlardan biraz farklı yaşama, giyinme lüksünüz yoktur. sizin hayatınızdaki her şey sizinle değil onların düşünceleriyle ilgilidir. kendi hayatınızla ilgili karar vermeden önce onları ikna etmenizi beklerler. ben küçükken arkadaşlarımla dışarı çıkmak için ailemden izin alacaksam eğer öncesinde birkaç gün onlara yalakalık yapmam gerekirdi. gözlerine batarsak hiçbir şeye izin vermezlerdi. hobi sahibi olmak diye bir şey yoktu, bunlar "boş işler" olarak görülürdü. konsere, sinemaya, tiyatroya gittiğinizde zaten kimse keyif alıp almadığınızla ilgilenmezdi, sordukları ilk soru "kaç para verdin" ikinci soru "akşam kaçta geleceksin" olurdu. başkalarının yanında kendi düşüncenizi rahatça ifade edemezdiniz, anne babanızı utandırmamanız gerekirdi. biri size ters bir laf bile etse saygılı olmalıydınız. hayalleriniz, hedefleriniz onların da kabul edeceği şeyler olmalıydı yoksa asık suratla hayatı zindan ederlerdi. ben böyle insanların sevmeyi bilmediğini düşünüyorum. çünkü sevgi karşındaki insanı varlığından utandırmak, eleştirmek, kendi istediğin kalıba sokmaya çalışmak değil. ama sorsan en cefakar, en sevgi dolu, en çocukları için her şeyi yapan ebeveyn onlardır. çok şükür kardeşimin kocasıyla kaçmadım ama ben de ailemden uzakta hayatımı kurmayı tercih ettim, mümkün olduğunca görüşmüyorum. yine de böyle ebevernlerle büyüyen insanların sevgi ve mutluluk açlığı çok zor doyuyor bence. hem ali rızanın hem de ona benzeyen gerçek hayattaki insanların dedikodusunu yapmak istedim :d sizce de bu adam narsist mi?