yaprak dökümü ferhunde haklılığı?

evlendiğinden beri evin içinde mobbing gördü. ali rıza aynı evde yaşamalarına rağmen sürekli ferhunde hanım diye hitap etti. fikret uyuzu tartışmaya girmek için sebepler aradı. evdeki herkes tersledi. kocası ise hiç ilgilenmedi. sinsi sedef'in şevkete aşık olduğunu şevket, ali rıza, fikret bile bilirlerken hepsi ferhundeye deli muamelesi yaptı. kocasına göz koyan kız sürekli evin içine girip çıktı ve kocasıyla bakıştı. unutmuyorum bir kez şevket taksiyi durdurup sedef'in fotoğrafına uzun uzun bakıp çok güzelll demişti. kumar batağına düştü, kadının kredi kartını çaldı. hep pasifti her konuda. hiçbir zaman eşini savunmadı. evdeki en kötü odada kalıyorlardı. fikret gittikten sonra ayşeyi o koca odada tek oturttular ve ferhundeler aşağıda kaldı. hapse girdi, ferhundeyi aramadı sedef'i aradı. sonra suçlu ferhunde?

1. ferhundeyi dışarı bile çıkarmadı kaç yaşına gelmişler ali rıza bozulmasın içerlemesin diye dışarıda yemek bile yedirtmedi

29 haziran 2022 20:13

2. Ferhundeye pek çok konuda söven sayan biriyim ama o evde ferhundeye yapılan kötüşüğün onda biri o sinsi sedefe yapılmadı. Ferhundeyi takdir ettiğim bir vapur sahnesi var kaşar sedef şevketi çizmiş dosyasında saklıyor sedefin saçından tutup denize atmadı sakince "sana acıyorum" dedi saldı. Sedef evli adama aşkından intihar etti ali rıza gitti " birini sevdiğin için utanmamalısın" dedi ee ferhunde de senin oğlunu sevdi o da evliydi ona nerde bu hoşgörü.

29 haziran 2022 20:18

3. katılıyorum. dşünsenize eşiniz hayır onla aramda bi şeu yok diyor, kız onu sürekli kesiyor, ilanı aşk ediyor. siz bunları anladığınızda deli muamalesi görüyorsunuz. ayrılıyorsunuz ve ikisi beraber oluyor.

sinsi sedef yaprak dökümünün en zehirli karakterlerinden

29 haziran 2022 20:20

4. ayrıca pısırık şevket hapiste ve evliyken tüm aile şevketle sinsi sedef başbaşa görüşsün diye safa yattı ferhundeye sedefe gösterdikleri iyi niyetin kırıntısını göstermediler çünkü ferhunde yalnızdı çaresizdi sedefin neyir gibi annesi vardı sedefi pırlanta gibi büyüt üş sakınmış sonrasında da her ne yaparsa yapsın arkasında "hanım hanım sedef benim kızım" diyerek dağ gibi durmuştur. İşte hayattaki en önemli gerçek bu aileniz arkanızda dağ gibiyse evli adama olan aşkınız bile kutsanır ama yalnızsanız hayatla bir başınıza mücadele ediyorsanız düşdüğünüzde kaldıracak bir eliniz çalacak kapınız yoksa herkes ferhunde gibi sağlı sollu giydirir. Ayrıca necla eniştesiyle kaçıp otel köşelerinde basılınca ali rıza benim kızım masum dedi aldı getirdi lan kız eniştesiyle kaçtı ferhunde en azından 40 kat yabancı şevketle sevişmişti ferhundenin elinden neden tutmadın ya*şak ali riza. Hele o hayrıye leylanın oğuzla yaptıklarını, canla yaptıklarını bile bile para için sustu ferhundeye evi dar etti. Ayyy yürek tüketen tekin ailesi ailedeki tek normal kişilik Ayşe'ydi. Onu da zorla çıldırttılar

29 haziran 2022 20:22

5. Ferhunde kesinlikle sutten cikmis ak kasik degildi ama iyi bir aileye gelin olsa esiyle mutlu bir evlilik surdurecek potansiyeli vardi. Tekin ailesi gibi palu ailesi tadinda bir ailenin icine girince icindeki karanlik taraf daha cok aciga cikti ama yine de milletin kocasina goz diken sedef, enistesiyle kacan necla kadar olamaz.

29 haziran 2022 20:27

6. evet! ferhunde başta evliydi diye etmediklerini bırakmadılar.

kendi kızları evli adamla kaçtı.

diğer kızı evli adamla sevgili oldu.

ya oğuzu kabul ettiler, ali rıza yatalak kalınca adamın yanına yerleştirdiler çok ii çocuk değişti artık ne istiyorsun aaaa diye kızdılar ama yine ferhundeyi kabul etmediler

29 haziran 2022 20:27

7. Necla  eniştesiyle kaçtı ceme geri döndü cemin annesi "haklı olarak" neclaya tavır alınca ki cem necla yüzünden öldü hayriye hanım çıkt kadının karşısına benim kızım şöyle benim kızım böyle diye savundu lan madem öyle ferhundeye niye ahlak polisi olduydunuz. Bir başka çelişki de kocası kardeşiyle kaçan leylayı istmeyen ( ki bence o da haklı ) nazmiye de posta koymuşlardı. Ee arkadaşlar sizin ailenizde her pislik olsun ama kızlarınız başüstünde taşınsın ama ferhunde evliyken oğlunuzla yattı diye bi toprağa gönüp taşlamadınız. Benim babaannem de anneme babama kaçtı diye çok eziyet etmiş annem de 17 yaşında çocuk hep içinden senin de 3 kızın var der ağlarmış 2 halam evli adamlara kaçtılar biri de 3 kez nişan attı. Çok büyük konuşmamak lazım

29 haziran 2022 20:37

8. Ben esas ali riza beyefendisinin ferhundeye dedigi gül nerede yetisirse yetissin güldür diyişini unutamiyorum. Allah belasini verdi o cümleden sonra

29 haziran 2022 20:45

9. Oğuzu kızların başına sedef bela etti hem arabasına bindi hem adını necla dedi hem de numarasını alıp neclaya getirdi ya ne alakaaa? Sen adına neden necla diyorsun? Bu nasıl bir salaklık adamın numarasını alıp kızlara getirmesi de cabası. Ailede tek sıkıntı ferhundeymiş, ferhunde olmasa aileleri erdem ve ahlak kaynağıymış gibi davranmalarına kuruluyoruz. Evet ferhunde doyumsuz ama tek sorun o değil. Üstelik ferhunde defalarca aile olmak istedi ali rızayla baba kız ilişkisi kurmak istedi. Bir çocuğu olsun istedi. Hayriye hanım fikretle nasıl sohbet ediyorsa kendisiyle de etsin istedi. Hangi sohbete girmeye çalışsa terslediler, kime tebessüm etse göz devirdiler. Sonra eehh dedi yaktı yıktı. Ayrıca mal şevkete git bankayı soy kumarda ye demedi ferhunde onu bile ferhundenin aç gözlülüğüne bağladılar. Ay neyse kendilerine bakmadan günah keçisi seçtiler. Oysaaaaa o çocuklar kaymakam çocuğu olarak arkalarında dağ gibi babalarıyla her pisliğe düştü sedef nehir hanımın terbiyesine rağmen evli adama kuyruk oldu oysa ferhunde ne anne ne baba sevgiis görmemiş hayatı daha küçücük çocukken mahvolmuş biriydi onun ne ali rıza gibi bir babası ne de nehir gibi annesi yoktu. Olsaydı eminim ferhunde bambaşka biri olurdu.

29 haziran 2022 21:05

10. işte bunu farkettiğinde buyumuş oluyorsunuz:((((((((((((((((