yemek yiyememe, yutkunamama, boğulma korkusu?

1. anskiyete nedeniyle daha önce tedavi gördüm. Ama bende yarattığı genel sorun anlık gelen ataklar, vücut ağrılarıydı. Kısa sürede düzelmiştim. Geçen haftaya kadar da hiç bişey yoktu, çok iyiydim. Hastalandım, bir iki gün boğaz ağrısı yaşadım. Nefes borusuna patlamış mısır kaçıp ölen çocuk haberi gördüm, aynı şekilde bir iki tane de nefes borusuna lokma kaçan insan videosu çıktı karşıma. Neden bilmiyorum, O günden beri boğazıma bişey takılırsa, nefes boruma kaçarsa diye aklımdan çıkaramıyorum… çok saçma biliyorum. Ama boğazım kilitleniyor resmen yemek yerken, içecekle zar zor yutuyorum. Yemek yemek işkence gibi oldu. Sıvı şeylerle besleniyorum hep. Ve bu anksiyete ben de bütün gün boğaz ağrısı ve baş ağrısı yapıyor. Sanki boğazıma bişey oturmuş gibi, nefes bile alamıyorum bazen. Öyle kasılıyor ki vücudum istemsizce. Canım bi şey çekiyor, yiyemiyorum. Kimseye söyleyemiyorum, çünkü çok saçma gelicek. Psikolojik olduğuna da eminim. Bazen unutuyorum, kendiliğinden geçiyor kasılma ve ağrı, yemek yerken başlıyor tekrar. Kendimi motive etmeye çalışıyorum, yemek yiyen insanlara bakıyorum. Ben niye böyle olamıyorum. Ne lanet bi şey bu anksiyete. Şu an şehir dışına geldik erkek arkadaşımla bir iki günlüğüne. Tadını bile çıkaramıyorum, bi şey yiyemiyorum. Sürekli boğaz ve baş ağrım var. Niye soğuksun, niye mutsuzsun dedi. Anlattım, dönünce psikiyatriye gidelim dedi. Ama psikiyatriye gitsem, işe yarar mı bilmiyorum. İlaç bile içemiyorum ki ben. İnsanlar ne hastalıklarla boğuşuyor diyorum, bu şımarıklık gibi geliyor. Çok kızıyorum kendime. Mükemmel, toz pembe bi hayatım yok, ama çok daha kötüsünü yaşayan insanlar var. ben en ufak derdi bile taşıyamıyorum artık sanki. Böyle şeyler yaşıyorum sonra. Buna benzer bi anksiyete yaşayan var mı? İyi şeyler okumaya, duymaya çok ihtiyacım var. Yazarken bile boğazım düğüm, nasıl kahvaltı yapıcam diye düşünüyorum 😔🙏🏻

21 aralık 2021 09:15

2. Kuzum kendini suçlama.problem psikolojik belli ki,fiziksel bir şeyin yok.Kendini ikna edememen normal çünkü anksiyete geliştirmişsin.Şunu söylemek istiyorum bu tıkanma olayları genellikle küçük çocuklarda olur.Yetişkinlerde de olur illa ama iki öksürürsün geçer yani.Bu dediklerim sana bir şey ifade etmiyor olabilir ama gerçekleri söylediğime emin olabilirsin.Yemek yerken soluk boruna bişey kaçma olasılığı düşük çünkü sürekli bişeyler yiyoruz yutkunma ve nefes otomatik gerçekleşiyor.Mukbang videolarını bilirsin hızlı hızlı ard arda tıkıyorlar ağızlarına :d boğulsa onlar boğulurdu.benim mesela maksimum su içerken boğazıma kaçıyor ama öksürüyosun geçiyor.Sakin sakin yediğin sürece hiç bişey olmaz.Denize girebiliyor musun?

21 aralık 2021 09:23

3. süslüm çok teşekkür ederim cevabın için. evet, normalde giriyorum. Çocukluğumda çok boğazıma bi şey kaçtığı oldu, boğulur gibi olduğum bile oldu. o zaman yaşamamıştım böyle bi korku. yakın zamanda da başıma gelmedi. ama üst üste böyle çok haber, video falan gördükten sonra kafamın içine yerleşti. beynime söz geçiremiyorum bi türlü. yediklerimi ezerek, ağzımda emerek yiyiyorum resmen. 2 saatte bi lokma yer oldum. öksürüp duruyorum, her parça indi mi mideme emin olmaya çalışıyorum. kaçıcağı yoksa bile, ben kaçırıcam bu gidişle soluk boruma. çok saçma bi korku, aşamıyorum 😞

21 aralık 2021 09:43

4. Ay SS ben de bir ara böyleydim hatta hala hap Yutarken zorlanıyorum. Şöyle bir tavsiye vereyim: yemek yerken yanında mutlaka su olsun. Bir lokmayı yutmakta zorlanırsan suyla birlikte dikkatlice yut. Ben bu şekilde yemek yiyebilemeye başladım. Şu an alışkanlık olduğu için hep yanımda su oluyor ama bazen yemeğim bitince tek yudum içmemiş oluyorum çünkü o korkuyu büyük oranda yendim. Sen de yapabilirsin

21 aralık 2021 11:00

5. öyle yapmaya çalışıyorum süslü. 4 kilo vermişim 10 günde. Hala sıvı şeylerle beslenmeye çalışıyorum, büyük lokmalı şeyler gözümü çok korkutuyor. Açlıktan bayılmayacak kadar yiyip bırakıyorum. Üç dört lokmadan sonra boğazım ve çenem kasılmaya başlıyor. Bi kase çorbayı bile iki saatte içiyorum. Bir de bu sabahtan beri boğazımda ciddi bir ağrı var. Nasıl kasıldıysa artık. kafamı rahatlatıcak bişeyler bulmam lazım ama olmuyor bir türlü :(

22 aralık 2021 21:20